Jump to content

Featured Replies

Posted

pozz!

ja sam trenutno u ınstanbulu ı treba mı pomoc na kojı nacın da ızadjem ız grada ı nastavım stop za srbıju, kak da dodjem do nekog dobrog mesta za stop, ja sam u centru grada, grada je jebeno velık pa mı treba pomoc, sto hıtnıje to bolje jer sutra ıl eventualno prekosutra bı vec palıo za srbıju,dajte predloge a da me sto jeftınıje ızadje, pıtao sam za balkan flexı pass al mı traze tu da platım neku rezervacıju sto bas ı nıje jeftıno,hvala ı pozz

Ako nista ne uspes da napravis, dokopaj se vozom ili busom Jedrena (Edirne). Taj grad je na samoj granici i ima veoma lak izlaz ka njoj. Cak i iz samog grada postoje dolmushi koji voze do granicnog prelaza, za par lira. Dalje, kroz Bugarsku (preko Svilengrada, Plovdiva i Sofije) nema mnogo muke, valjda.

Idi na Sirkeđi stanicu, tamo na zidu ima mapa železnica (kad uđeš u stanicu, odmah levo, u kancelariji za informacije). Pogledaj na mapi koji se gradići nalaze na pruzi na zapadnom izlazu iz Istanbula, a da leže pored autoputa E-80. Izaberi jedan od njih, koji ti se čini najzgodnijim, i dotle idi vozom, pa dalje stopiraj. Iz samog Istanbula je prilično teško doći do autoputa, ne bih preporučio taj pristup. Nego lepo voz do nekog obližnjeg malog grada, i odatle stop.

http://hitchwiki.org/

Tu imate dobre stvari.

Meni je Mile objašnjavao letos kako iz Istanbula doći u Srbiju, ali je jako zajeb.no.

Mora da se uhvati neki njihov tramvaj ili bus, a možda i komada 2, da se izađe na ''neki'' autoput, pa odatle se krene. Mada ja to rešavam na praktičniji način, dam 19 evra, uzmem bus sa Otogara (glavne stanice) i ko gospodin čovek sam za 8 sati u Sofiji. Ovako daš 3 evra da bi izašao na autoput + Bog sveti  zna koliko ima da čekaš.

• Author

ej ljudi hvala na savetima, ja sam se bas zainatio da izadjem iz Istanbula stopom i to me je kostalo vise patnje nego ceo put od vukovara do sirije koji sam presao stopom, u 7h ujutro sam krenuo stopat po istanbulu, i toliko se izmucio a nikako da izadjem iz grada, na kraju mi neki lik kupi kartu do nekog mesta izvan istanbula odakle sam nastavio stopat,  u 7h ujutro iduceg dana sam bio u Nišu, taj opis sa hitchwikija i nije bas nest jer sam ja sledio taj opis i potpuno se izgubio u velikom Istanbulu, hitchwiki je super al za Istanbul ipak treba biti veoma, veoma oprezan i snalažljiv.

Ja sam stopirao na mestu koje sam nasao na hitchwiki-ju, secam se da je bilo opisano vise nacina/mesta, mrzi me sad da pretrazujem koje je, ali je blizu 4. levent-a, bilo mi je zgodno jer mi je tamo bio host, stopirao sam na sred autoputa, a naravno presudno je da sam stopirao sa jos jednom devojkom i naravno nije bilo nikakvih problema. Slazem se sa Lazarom da je najlakse izaci iz grada (vazi naravno za sve velike gradove) autobusom/vozom do prvog manjeg mesta i tamo nastaviti stopom...