Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li se nekom desilo da treba kod air arabije da kupi kartu za drugoga i kako je to resio?

Ja na njihovom sajtu nisam mogao svojom karticom da kupim kartu, sem ako nisam putnik u toj grupi za koju kupujem kartu...

Meni su kad sam se cekirao trazili da pokazem karticu kojom sam kupio kartu.

• Author

A da li prihvataju fotokopiju kartice sa kojom je kupljena karta?

i mene to najvise zanima?

Ali problem je sto ne mozes da kupis uopste kartu preko internet sajta, ako nisi jedan od putnika..

kad stigne do dela- podaci za karticu, tu moze da se upise samo ime od onoga koji putuje, znaci ako vas ima 4 u grupi npr, jedan od njih mora da bude vlasnik te kartice...

• Author

Pitaj Cejlona, on je nedavno imao slican slucaj.

kaze da tad to nije bilo tako..

• 2 weeks later...

Kad smo već kod registracije, ja ne mogu da u listi ponuđenih zemalja nađem Srbiju ni Jugoslaviju, kako ste vi rešavali taj problem?? Ima li to neke veze??

• Author

posto ide abecednim redom, pod o nadjes -others, i to ubacis..naravno da ima veze..

• 1 month later...

A da li prihvataju fotokopiju kartice sa kojom je kupljena karta?

i mene to najvise zanima?

Ali problem je sto ne mozes da kupis uopste kartu preko internet sajta, ako nisi jedan od putnika..

kad stigne do dela- podaci za karticu, tu moze da se upise samo ime od onoga koji putuje, znaci ako vas ima 4 u grupi npr, jedan od njih mora da bude vlasnik te kartice...

Pre nekoliko sati je kupljena karta preko sajta www.airarabia.com... Ja sam putnik, a nisam vlasnik kartice sa kojom je kupljena karta!

Između ostalog, ima i sledeća napomena u mejlu koji su poslali nakon izvršene kupovine:

Credit card payment

* Passengers must carry the original credit card or copy of front of the card using which the payment has been made. Airport staff may ask for it as a proof of payment. Failing to provide the card or copy the passenger will not be accepted on Air Arabia flight.

* Passengers traveling from Colombo, Kiev, Peshawar, Alexandria, Kathmandu & Khartoum: For all bookings made for above mentioned cities, the card holder must be a member of the traveling group and produce Credit Card at check-in for verification. Failing to provide the card, the passenger will not be accepted on Air Arabia.

pa koliko sam ja shvatio ako nije tvoja kreditna kartica, svejedno moraš da je imaš sa sobom! Ja sam sad isto kupio preko airarabije kartu, mada ja sam vlasnik svoje.... Znači čija god da je, ti je ponesi sa sobom, ako si u mogućnosti!

Znači čija god da je, ti je ponesi sa sobom, ako si u mogućnosti!

Zar nije protivzakonito nositi i jos pokazivati tudju platnu karticu?

pa koliko sam ja shvatio ako nije tvoja kreditna kartica, svejedno moraš da je imaš sa sobom! Ja sam sad isto kupio preko airarabije kartu, mada ja sam vlasnik svoje.... Znači čija god da je, ti je ponesi sa sobom, ako si u mogućnosti!

* Passengers must carry the original credit card or copy of front of the card using which the payment has been made  ;)  :pivoooo:

Oni mogu da ti zatraze na uvid karticu, ali to ne znaci da stalno to rade. Meni ni jednom nisu zatrazili.

E pa ako je fotokopija onda superiška, taman da i ja ne moram da je nosim ;) Mada mislim da ipak hoću, ko zna;)

• 9 months later...

Da li su, u medjuvremenu, nekom trazili na uvid karticu ili kopiju kartice sa kojom je preko sajta kupljena karta?

Ja sam letos, karticom kupio karte za Aerosvit, Tiger, Airasia i Airarabia i ni na jednom letu nisu mi trazili na uvid karticu. Bilo ih je sadam.

• 2 months later...

Znaci ako se ide do Kolomba nemoguce je pojaviti se  na aerodromu ili gde se preuzima karta i dobiti je ako  nisi svojom karticom platio (ne racunam varijante da se pojavim pa idem na to da mi nece traziti karticu na uvid)?

Pazi, meni jesu tražili karticu na aerodromu u Katmanduu,  pri check inu... Tako da eto to je moje iskustvo... Tako da mogućnost postoji.

Hvala na odgovorima ali ne bih isao sa tim rizikom. Uopste mi nije jasno sta Kolombo i Kijev rade na toj listi, mislim nije mi jasna ta odredba uopste al ajde.

kad zelis za colombo?

ja idem pa ti mogu uzet kartu.

ja nisam mogao platit visa electronom pa sad cekam do petka bi mi kreditna trebala bit gotova.

samo letio bih fly dubaijem,povoljnija je dosta karta i konekcija je bolja

A da li je problem sa onom intesinom visa internet karticom ? Ona nema nikave cipove fakticki samo broj kartice na palstici, koji se ukuca na netu... Mislim ne mogu da je provlace kroz uredjaje,

Ma ja sam planirao za Iran ali izgleda da mi nece dati vizu ili cu je cekati jos neko vreme sto mi nikako ne odgovara zbog same koncepcije puta.

Sada videh da ti ides 12. decembra, meni bi to savrseno odgovaralo. Verovatno ides iz Istanbula?

Ja pare imam ali kartice nemam, pa ako mozes da mi pomognes bilo bi super.

Video sam cene preko fly dubaia i super su, za 12. je 120e.

A što ti neće dati vizu za Iran, ja sam nešto planirao taj Iran, i kao u fazonu sam, sigurica je.. samo treba da se čeka :). A kako ideš za Iran? Avionom? (izvinjavam se na offu)