Jump to content

Featured Replies

Pre 2-3 dana gledam na TV direktora niskog aerodroma u vezi ovog jeftinog leta.

Na pitanje cene kaze povratna karta bice 20, 50 ili 100 evra.

Kaze da ce cena zavisiti od interesovanja po principu sto vise putnika niza cena.

I na kraju covek kaze da Italijani mogu i ukinuti liniju ukoliko procene da nema dovoljno putnika na letovima.

Uvođenje low costa u Srbiji je isto kao i uvođenje jeftinog interneta, dakle, moguće, ali za 3-4 godine.

Za sada će to biti nešto između pravog low costa (Ryan, Wizz itd.) i lopova (JAT itd.).

Pa, ko voli...

Ja ću ipak do Sofije.

Pa racunaj Talese da ti do sofije i nazad treba bar 20e ... dakle ako je karta iz Nisa skuplja 30-40e onda se isplati ici!

Greška Kiko, nije 20e do Sofije, već najviše 1-2e.

Kako? ...  :stop:

Dakle, moj pik na draftu je Sofia!  ;)

A pošto voliš da stopiraš, zajedno ćemo da opalimo stop, pa da vidiš kako ćemo za male pare u Evropu!  ;D

Stvarno nikada necemo biti zadovoljni  :bang:

Taman da jedan low cost poleti iz Nisa, ljudi se zale na cenu. A cena je, 'ajde pomenuta 45 eura do Bolonje i to je mnogo!!? Pa koliko kosta samo autobuska karta Nis - Beograd?!

Taj Italijanski prevoznik nema cene kao Ryan ili Wizz, sto se i moze videti na njihovom sajtu, ali makar planira da leti (ako ne bankrotiraju kako neko rece). Juce nam Jat bio skup, a danas i ovo  nono

Slazem se sa tobom. Daj da krenemo od necega pa kad dodje vise kompanija bice i jos boljih cena. Jos kad bi uveli liniju Beograd ili Nis za Barselonu za stotonak eu povratno pa to bi bilo prelepo :)

Jos kad bi uveli liniju Beograd ili Nis za Barselonu za stotonak eu povratno pa to bi bilo prelepo :)

I can not agree more :spot:

Ja sam sa mojim (ne)primanjima nezadovoljan cenom i zbog toga sam spreman da žrtvujem vreme i mučim se stopirajući do Sofije.

Ne znam što to pogađa vas koji imate kinte?  :?

Za oko 100-120 evra je moguće da napravite Sofija-Ženeva-Šarm el Šeik-Ženeva-Sofija, a ovde za te pare do Bolonje i nazad.

Kada uzimam - ima da uzmem ono pravo.

A da je bolje išta nego ništa, i to je delimično tačno. Kada se samo setim JAT-a...  :psuje:

Talese, svako ima neko svoje vidjenje situacije, ali sada bar postoji izbor.

Kako ja to vidim je, otprilike kao sto je i Jovan Cvijovic rekao "Daj da krenemo od necega pa kad dodje vise kompanija bice i jos boljih cena"!

Kada krene borba za klijente/putnike, bice promocija, ekstra povoljnih karata i sl. Mislim da ce Nis zaostajati za Beogradom, ali par linija nedeljno ka evropi sa ovog aerodroma i nije tako lose, i zbog toga je vazno da neko probije led..

Jos kad bi uveli liniju Beograd ili Nis za Barselonu za stotonak eu povratno pa to bi bilo prelepo :)

I can not agree more :spot:

A ovo bi doslo k'o budali samar! :pivoooo:

vidim ja da cu na prvom letu za barsu videti dosta ljudi sa ovog foruma :D :D

Mogli bi čak nešto i zajednički da organizujemo kada se to desi...  ;)

Taman da jedan low cost poleti iz Nisa, ljudi se zale na cenu. A cena je, 'ajde pomenuta 45 eura do Bolonje i to je mnogo!!? Pa koliko kosta samo autobuska karta Nis - Beograd?!

Taj Italijanski prevoznik nema cene kao Ryan ili Wizz, sto se i moze videti na njihovom sajtu, ali makar planira da leti (ako ne bankrotiraju kako neko rece). Juce nam Jat bio skup, a danas i ovo  nono

Tacno!

Ali ovde vazi Balkanstina  :maddd:

Manje vise svi smo isti, hteli mi ili ne.

A ovo je odlicna vest. Otici u srcu Italije po te cene.

Mada, ako imas vreme na preteku (t.j. ne radis) nije lose traziti i apsolutno najjeftinije varijante.

Vazno je imati sto vise izbora.

WindJet leti petkom iz Nisha do Forlija, fiksna cena povratne karte sa taksama i ukljucenim troskovima je 83,66 evra.

Gledam, transfer sa Forlija do Bolonjskog aerodroma kosta oko 4 Eura aerodromskom linijom nekom, tako da bude oko ~90 eura Nis - Forli - Bolonja (aerodrom) - Forli - Nis.  A sa Bolonjskog aerodroma leti npr Ryanair, juce sam pronasao let koji moze da se nadoveze na WindJetov, do Bratislave za oko 20 Eura povratna, do Stokholma za oko 25 Eura povratna, a Windjet ima letove za Palermo i Kataniju za oko 45 eura povratna, tako da npr odlazak u predsezoni na 7 dana po Siciliji (jer Windjet leti do Nisa i iz Nisa petkom u predsezoni) kosta svega ~130 eura.

A sa Forlija leti i Wizzair, a opet sa Forlija ili Bolonje leti i Easyjet.

cudi me pomalo sto ovaj WindJet nije propracen nesto previshe na forumu. Ako kolege forumashi chekate na Ryanair iz Surchina sa sve Wizzairom, Easyjetom i FlyNikijem, hm, nece to skoro, po mom misljenju.

Moze od Forli-a da se ide i malo juznije prema obali do grada Rimini. To mislim da je malo blize nego Bologna a odatle ponovo leti Rayanair do nekih gradova. I ta varianta se isplati da se uzme u obzir.

A sto se drugih kompanija tice sasvim ocekivano bi bilo da Wizzair pocne uskoro letove iz BG.

• 2 months later...

elem, letovi Wind Jeta na liniji Nis - Forli - Nis po ceni od 37 eura (1 pravac) su rasprodati do druge polovine aprila, sto je odlicna vest po meni. 

Danas čitah nešto u novinama, da se za ovu godinu sa niškog aerodroma planira negde oko 40000 putnika, to je stvarno skandalozno malo... To je 3 -4 puta manje nego mesečni promet na Beogradskom aerodromu.. Baš šteta što nije bolje iskorišćen.. Mada dobro, sad više ne može da se krivi Beograd i JAT jer sad važi Open Skies, tako da (po mom mišljenju) isključivo zavisi o zainteresovanosti avio kompanija.

Jel Montenegro počeo da leti za Niš?

Danas čitah nešto u novinama, da se za ovu godinu sa niškog aerodroma planira negde oko 40000 putnika, to je stvarno skandalozno malo... To je 3 -4 puta manje nego mesečni promet na Beogradskom aerodromu.. Baš šteta što nije bolje iskorišćen.. Mada dobro, sad više ne može da se krivi Beograd i JAT jer sad važi Open Skies, tako da (po mom mišljenju) isključivo zavisi o zainteresovanosti avio kompanija.

Jel Montenegro počeo da leti za Niš?

Pa dobro ... nis ima i 3-4 puta (a mozda i 5 puta) manje stanovnika nego beograd, ljudi imaju mnogo manje para nego BGdjani a i ljudi koji nisu iz Nisa jos nisu navikli da putuju iz Nisa. Plus imamo samo jednu niskobudzetnu liniju a i JAT nas je tek pustio iz zatvora ... dakle mislim da je 40000 za prvih godinu dana vise nego dovoljno. Treba postavljato realne ciljeve i realne planove. Sledecih godina ce biti mnogo mnogo vise!

Ajd  :pivoooo: pa i da bude 400 000 do 2015. pa bi bilo fino.

Da li je Montenegro airlines otkazao planiranu rutu za Cirih preko Nisa, ili je samo odlozio?

Pa dobro ... nis ima i 3-4 puta (a mozda i 5 puta) manje stanovnika nego beograd, ljudi imaju mnogo manje para nego BGdjani a i ljudi koji nisu iz Nisa jos nisu navikli da putuju iz Nisa. Plus imamo samo jednu niskobudzetnu liniju a i JAT nas je tek pustio iz zatvora ... dakle mislim da je 40000 za prvih godinu dana vise nego dovoljno. Treba postavljato realne ciljeve i realne planove. Sledecih godina ce biti mnogo mnogo vise!

po statistici iz 2002 Nis (urbani deo grada + prigrad) ima oko 6 puta manje stanovnika od Beograda, a do danas se ta razlika sigurno povecala bar na 7 puta.

Uz to, Surchinskom aerodromu gravitira i celi Novi Sad, i jos puno velikih mesta, npr Kragujevac, itd..

A ekonomski parametri regije koja gravitira Nishu i ove kojoj je Surchin izbor, ne mogu da se porede. Nebo i zemlja.

Uz to, u glavnom gradu i vojvodini nalaze se ekonomski i politicki centri moci, sto od uprave pa do rukovodecih struktura svih vecih privrednih subjekata. Plus je Beograd glavni grad.

Tako da je razlika neminovna, cudi me da u ovakvoj Srbiji nije i veca.

Al krenuce to na bolje

Da li je Montenegro airlines otkazao planiranu rutu za Cirih preko Nisa, ili je samo odlozio?

Nije dobio dozvolu od Svajcarskih vlasti.

@marko.petrovic Evo to što ti kažeš krenuće na bolje.. hmm pa baš i nisam siguran, čitao sam studiju (tj učio je bolje rečeno), predlog sa stat. podacima za NUTS2 i NUTS3 u Srbiji (regionalizaciju) i tendencije pokazuju da će se razlike u regionima produbljivati i dalje. Najveća razlika u živ standardu je između BG i Južnog Regiona (222000din / 96000 GNI per capita (ili GDP, nisam siguran tačno)).

Nažalost polarizacija je sve oštrija..

Sa sajta Montenegro Airlinesa:

NAJNOVIJE U PONUDI

Montenegro Airlines i grad Niš Vas vode u Evropu:

iz  Niša do  Podgorice   94,00 eur

Frankfurta 213,55 eur

Moskve 374,58 eur

Pariza 229,10 eur

Rima 201,62 eur

Beča 259,62 eur

Ciriha 213,17 eur

Londona 210,39 eur

(Cijene su date za povratna putovanja, i uključuju sve pripadajuće takse.)