Jump to content

Featured Replies

• 2 years later...

cao svima!!

Vidim da je tema stara, cak bezuspjesna, al da probamo :)

Treba da idem za Grac, pa me zanima da li je neko isao autobusom prevoznika Lasta ili Veolia iz Novog Sada il Beograda?

sve informacije su dobrodosla: cijena, udobnost, trajanje voznje, stanica u Gracu...

Ajmo :)!!

Ja sam išao Lastom do Ljubljane što je otprilike isto, bus ko bus, neudoban, bude te na granici, moraš da izađeš na hladnoću da predaš pasoš jer carinika mrzi da uđe itd.

Cene u Gracu su više nego u Sloveniji, u centru imaš dosta kafića, ljudi baš i ne govore toliko engleski, čak ni mladi, na železničkoj stanici je dosta čudaka... to je otprilike moj utisak, bio sam tamo samo za jednu noć. Evo par slika: http://www.flyingoranges.com/entries/2008-10-26-Graz.html

Nije putničko pitanje ali...

Da li  neko zna za gimnaziju u Gracu ili Austriji gde je predavanje na hrvatskom/srpskom i ne plaćaju školarinu učenici sa ovih prostora?

Ja ne znam za to ali znam da srpski drzavljani mogu da studiraju u Austriji bez placanja skolarine za strance(tj za dz) na osnovu sporazuma o ratnoj odsteti iz I sv.rata.

Ja ne znam za to ali znam da srpski drzavljani mogu da studiraju u Austriji bez placanja skolarine za strance(tj za dz) na osnovu sporazuma o ratnoj odsteti iz I sv.rata.

Ovo sigurno za Srbiju!? Znam da je tako za bosance, ali ne znam za nas.

Za koje je to nivoe studija?

Za osnovne studije sigurno,  a za ostale nivoe ne znam. Imam poznanika koji se prebacio sa novosadskog pravnog na pravni u Beču. Semestar ga izađe oko 15e(neke takse) i to je to. Mislim da možeš više o tome da nađeš na elitesecurity forumu.

• 2 weeks later...

Za Graz ima direktan bus "LUKI TOURS",iz Beograda za Bregenz...pogledas na sajtu oko cene i kojim danima vozi.

Ja sam išao Lastom do Ljubljane što je otprilike isto, bus ko bus, neudoban, bude te na granici, moraš da izađeš na hladnoću da predaš pasoš jer carinika mrzi da uđe itd.

Cene u Gracu su više nego u Sloveniji, u centru imaš dosta kafića, ljudi baš i ne govore toliko engleski, čak ni mladi, na železničkoj stanici je dosta čudaka... to je otprilike moj utisak, bio sam tamo samo za jednu noć. Evo par slika: http://www.flyingoranges.com/entries/2008-10-26-Graz.html

A sto bi svi morali da govore Engleski,kada je Nemacki jezik br.2 u Evropi?dobro ga govore Madjari,Poljaci,Holandjani,Danci,Litvanci,Cesi i Slovaci..naravno nemci,Austrijanci i Svajcarci,kao i severni deo Italije(Süd Tirol)..