Jump to content

Featured Replies

Posted

Sinoc smo se i zvanicno kvalifikovali na Svetsko prvenstvo u fudbalu (ako niste gledali, culi ste sigurno prvog komsiju kako urla), pa mi je palo na pamet i kako otici do tamo. Koliko ima uopste kilometara kopnom? Kojom bi rutom isli? Kakva je situacija sa vizama za sve zemlje gde bi prolazili? Koliko bi sve to kostalo?

Naravno, nema sanse da idem, samo eto zanimalo me, pa sam mislio da bi tema bila interesantna onako generalno, za razglabanje...

Trebalo bi da ima oko 8000 km ako sam to dobro čuo, ali nisam siguran... Zvuči mnogo, mada je i dosta daleko.

Свака част ако ћете ићи копненим путем.

Ја сам и пре месец ипо дана био сигуран да ћемо се квалификовати (кад мало размислим ишао бих на првенство и да се нисмо квалификовали :) ) па сам тад већ купио карту и то сам ухватио промотивну акцију Туркиша па ме је повратна карта Будимпешта-Јоханесбург изашла 530 евра.

Lazare, gde nadje 15 hiljada?! To jedino ako se ide preko Albukerkija :D

Doduse, zavisi kuda se kopnom ide, moguce je i nakupiti dosta kilometara! Svakako, vise od 8 hiljada, koliko ima vazdusnom linijom, ali, mislim i manje od 15. Bas negde izmedju, rekao bih!

Ako zaista zapucate tamo, svaka vam cast, koliko god kilometara da ima!

Ja idem na reli Budapest-Bamako u januaru. Do Bamaka udrzavi Mali ima tacno 8900km, tako da do Johanesburga ima blizu tih magicnih 15000km. Ziveo sam neko vreme u Johanesburgu, klima je fenomenalna, slicna nasoj leti, samo sto je suvlja pa se ne oseca toliko vrelina, a i grad je na visovavni

od preko 1500mnm, tako da ce svako ko bude prisutan uzivati...grad je veoma lep i ima se sta videti. Jos kad udjemo u finale, bice veselo... Inace, boingu 747 treba tacno 12 casova od Amsterdama do Yohanesburga:blob: clap

The Cairo to Cape Town and v.v. route covers more than 10,000 km and currently usually follows the Nile River through Egypt and Sudan, continuing to Kenya, Tanzania, Malawi, Zimbabwe, Botswana and Namibia along the way.

izvor: Wikipedia

Dakle, imamo preko 10.000 km od Kaira do Kejpa, plus još koja hiljadica od Beograda do Kaira... Još ako obilaziš poneko mesto van standardne rute... Eto ti 15.000 km bez ikakvih problema.

Ja sam ipak malo pozurio, jer sam nasao podatak da je JAR udaljena od Srbije oko 8000km, sto i jeste, ali vazdusnom linijom. Ali kad se pogleda mapa i kad se uzme u obzir hardcore tura clanova KPSa, onda svakako izadje 15000km :D

za zambiju i bocvanu nam ne trebaju vize

Ovde si mislio na plave SRJ pasoše? Jugoslavija je imala bezvizni režim sa većinom afričkih država, ne znam da li je isti slučaj i sa Srbijom nakon što smo dobili biometrijske pasoše?

za zambiju i bocvanu nam ne trebaju vize

Ovde si mislio na plave SRJ pasoše? Jugoslavija je imala bezvizni režim sa većinom afričkih država, ne znam da li je isti slučaj i sa Srbijom nakon što smo dobili biometrijske pasoše?

jeste bre, samo poneses oba, stari i novi, i eventualno potvrdu iz policije da su pasosi konsekventni..

hm, pa nije iz prve ruke, jer ja licno jos nisam putovao dole...

ali, jedan moj drugar, novinar, jeste, i isto mu je prolazio crveni, kao sto je bio slucaj i sa plavim..ali, pokazao im je i plavi, ponisten...

a sto se zimbabvea tice, moj drugar je zimbabveanac i on mi se raspitao....

ako je tvoje pitanje bilo -plavi-crveni pasos chivitli?

pa nije tu nista cudno, srbija je naslednik jugoslavije, zvanicno u svim dokumentima...

• 2 weeks later...

Sinoc smo se i zvanicno kvalifikovali na Svetsko prvenstvo u fudbalu (ako niste gledali, culi ste sigurno prvog komsiju kako urla), pa mi je palo na pamet i kako otici do tamo. Koliko ima uopste kilometara kopnom? Kojom bi rutom isli? Kakva je situacija sa vizama za sve zemlje gde bi prolazili? Koliko bi sve to kostalo?

Naravno, nema sanse da idem, samo eto zanimalo me, pa sam mislio da bi tema bila interesantna onako generalno, za razglabanje...

Idi na forum www.motori.hr ima dobra reportaza hrvatskog motocikliste koji je putovao motorom do Juzne Afrike!!Da covek ne poveruje,presao je celu Afriku na motoru,i to sam samcat je isao,slika ima dosta,vrlo zanimljiva reportaza ako neko odluci da izvede isto!

• 6 months later...

Да ли је неко скоро боравио у ЈАР и какви су лични утисци? (кад кажем скоро мислим на последњих неколико месеци у којима се, колико успевам да пратим, доле дешавају неке битне промене због почетка светског првенства)

• 1 year later...

meni je namera da za leto(ako bog da) odem do južne afrike,međutim čuo sam da je ambasada nadležna za srbiju u atini i da tamo moraju da se šalju dokumenta. samo me zanima da li može u ambasadi namibije ili zimbabvea da se dobije viza kojom se može ući u jar da nebi prolazio toliku proceduru slanja dokumenata i tako to,i zanima me da li postoji neki jeftiniji način da se dole ode(cene,i tako to). unapred hvala.

Nama nisu dali da izvadimo Južnoafričku vizu u Tanzaniji, jer je za nas nadležna ambasada u Atini. Pretpostavljam da onda neće dati ni tebi.

auuuuuuuuuuuuuuuuu :( ja ovde pročitao da se može u zimbabve i namibiju sa afričkom tranzitnom vizom,pa reko dal' će mi dati u afriku sa namibijskom ili zimbabveanskom vizom...

Пре две године сам предао папире у агенцији у Бг-у и после 7 дана сам добио пасош са јужноафричком визом, ако се добро сећам 25 евра су ми то наплатили

Заборавих да напишем да су мој пасош визирали у амбасади у Атини

Пре две године сам предао папире у агенцији у Бг-у и после 7 дана сам добио пасош са јужноафричком визом, ако се добро сећам 25 евра су ми то наплатили

pa jesu li ti tražili depozit od 1000 evra,pošto čujem da imaju običaj da traže?