Jump to content

Featured Replies

On 10/5/2010 at 10:08 PM, jms_uk said:

Ako si kupio kartu od A do B, ne treba ocekivati da ces moci da se cekiras i predas ptrljag za neku destinaciju dalje.

Znači naš prtljag samo pukom srećom nije završio u Južnoj Africi (za koju nam treba viza...) :o

Svašta, meni je sasvim zdravorazumski da te prtljag sačeka na krajnjoj destinaciji, bez obzira na karte i ugovore itd. Jeste da je kompanije odgovorna za prtljag, ali ona praktično nema nikakvog dodira sa istim, pa ako već jure aerodrome kad se zagubi neki prtljag, isti im đavo...

E stvarno bi mogao neki moderator da vidi ako ovo treba da se razdvoji :P

On 10/5/2010 at 10:24 PM, chivitli said:

Svašta, meni je sasvim zdravorazumski da te prtljag sačeka na krajnjoj destinaciji, bez obzira na karte i ugovore itd.

I jeste, ali ne zaboravi da je tvoja prva karta samo od A do B. I sto se te kompanije tice, to je tvoja krajnja destinacija.

Da m' ubijes ne mogu da nadjem na wizz-ovom site-u onaj spisak aerodroma sa opcijim on line check in-a.

Ako neko zna, interesuje me za Madrid Barajas.

Imam vise od 7 dana do leta ali mi izbacuje samo da za taj aerodrom nije moguca opcija on line-a.

U slucaju da nije, da li nosim samo invoice i broj rezervacije?

On 10/10/2010 at 9:27 AM, wolfbgd said:

Da m' ubijes ne mogu da nadjem na wizz-ovom site-u onaj spisak aerodroma sa opcijim on line check in-a.

Ako neko zna, interesuje me za Madrid Barajas.

Imam vise od 7 dana do leta ali mi izbacuje samo da za taj aerodrom nije moguca opcija on line-a.

U slucaju da nije, da li nosim samo invoice i broj rezervacije?

nema za barajas opcija online check in - kad si kupovao/la kartu automatski ti je bilo stiklirano "Free airport check in" tako da ne moras da se checkiras a za check in na aerodromu je dovoljan samo pasos a ja itinerary uvek odstampam za svaki slucaj ako se zaboravim kad mi polece avion ;)

• 2 weeks later...

Pitao sam na aerodromu juče kad sam predavao prtljag i rečeno mi je da ako su svi letovi na jednoj karti, prtljag uvek ide na krajnju destinaciju, bez obzira kakve ugovore kompanije imaju između sebe (i da li ih imaju), a ako su odvojene karte, onda treba proveriti unapred. Dakle, jms_uk je u pravu :)

Svako pravilo ima izuzetaka, pa tako i ovo :) A to sto neko kaze na aerodromu, ne mora da znaci da je uvek i tacno :) Konkretno:

On 10/5/2010 at 5:14 PM, jms_uk said:

Da li je to zbog toga sto je poslednji deo leta obavljala kompanija koja nije clanica "Star alliance" ili zato sto kad udjem u Brazil, moram da preuzmem prtljag ili sta vec, stvarno ne znam.

Moguce da je prvo, ali je verovatnije da je drugo. Kao sto u US nema vise 'tranzitiranja' nego se mora uzeti prtljag, proci imigraciona i carinska kontrola i onda ponovo cekirati za sledeci let.

U svakom slucaju, jms_uk je sve to lepo razjasnio, a i mi smo dovoljno bistrili o tome, tako da imamo dovoljno informacija, sad samo jos da sve prebacimo na odgovarajuce mesto. To bi neko od moderatora vec mogao odraditi ;)

• 5 months later...

kupila sam kartu preko neta rim/kazablanka,operater alitalia.interesuje me da li treba da check online kartu ili mogu na aerodromu?

Mislim da za Alitaliu nije neophodno cekirati online. Vidi negde u pravilima, a i u mejlu koji bi trebalo da si dobila kao potvrdu verovatno pise sta ti je ciniti.

On 4/1/2011 at 8:35 PM, andzi79 said:

kupila sam kartu preko neta rim/kazablanka,operater alitalia.interesuje me da li treba da check online kartu ili mogu na aerodromu?

Možeš se čekirati gde god želiš (aerodrom ili putem interneta)... ali zašto ne izabrati opciju čekiranja putem interneta... em što ne stojiš u redu, em što se čekiranje putem interneta otvara 30 sati pre poletanja aviona, pa si tako u mogućnosti da izabereš sedište koje tebi odgovara, a ne ono što je ostalo...

Da bi se čekirala za let iz Beograda (za let koji obavlja Alitalia, ne važi za code-share let sa Jatom), idi na sledeću adresu: https://www2.klm.com/gs/ici/checkin/Main/Checkin?DPS=AF&LANG=EN&MKT=EN&fromurl=http://www.alitalia.com

Srećan put

Ljudi, odštampao sam boarding card  (WizzAir, BEG - FMM), ali nigde se ne pominje povratni let, da li se on čekira zasebno ili...?

On 4/4/2011 at 3:44 PM, WeeMan said:

Ljudi, odštampao sam boarding card  (WizzAir, BEG - FMM), ali nigde se ne pominje povratni let, da li se on čekira zasebno ili...?

Da.

• 5 years later...

Dobar dan! 

Imam pitanje u vezi leta pa se nadam da neko moze da mi odgovori.

Naime, za 2 nedelje putujem u Lisabon, ali je ovo prvi put da presedam Beograd-Frankfurt-Lisabon (kompanija Lufthansa).

Pitanje: Da li u Frankfurtu uzimam prtljag i ponovo ga cekiram za Lisabon, ili prtljag dobijam na kraju svog putovanja (Lisabon)

Prtljag predaš u Bg a preuzimaš ga u Lisabonu, pod usovom da si kupio kartu Bg-lisabon. 

• 2 months later...

Moze li neko napisati online check in proceduru za ryanair ? Na sta treba obratiti paznju.

• 1 year later...

Dobro vece, imam pitanje u vezi online check in s Ryanair. Kupio povratnu kartu Nis-Berlin, rezervisao ista sedista u oba pravca. I prilikom check in ubacim svoje podatke, pojavi mi se korak dva(gde stoji Check in now i Check in later two hours before flight) Kod opcije check in later two hours, da li to znaci kad sam u Berlin da mogu odraditi taj check in  za nazad, odstampati pdf kartu. I ta visa stamp da li je bitna i koliko se naplacuje?

Baš me zanima sad otkad imaju app i možeš samo da pokažeš bording kartu na telefonu kako funkcioniše glupi visa stamp.

ovo sam nasao na tripologiji

Online check-in po novome besplatno možete napraviti od 4 dana do 2 sata prije leta (do nedavno je bilo 7 dana).

Online check-in možete napraviti 30 dana prije leta ukoliko platite rezervaciju sjedala (8€, 13€ ili 15€ po osobi u ovisnosti od vrste sjedala – standardna, prioritetna ili prioritetna sa extra prostorom za noge).

Ryanair ne poznaje povratne karte. Online check-in ćete morati napraviti za svaki smjer posebno pri čemu se za svaki let morate držati gore navedenih termina.

Sad sam odradio check in za Nis Berlin, a povratna kartu  sam ostavio na Check in later two hours before flight. To cu odraditi tamo 1dan pred polazak nazad.

• 1 month later...
  On 5/22/2018 at 6:28 AM, dr.srle said:

Ryanair je smanjio check-in na 2 dana odnosno 48h prije leta. 

Tako je...da sam ovo citala ranije ne bih ni pokusavala chekin danas ....putujemo 06.07. za Bratislavu...danas 02.07. nije moguce odraditi chek in jer kaze da cu to besplatno moci da odradim tek 04.07.  Sto znaci da je Rayan menjao pravila.

On 5/21/2018 at 7:27 PM, golosina said:

Baš me zanima sad otkad imaju app i možeš samo da pokažeš bording kartu na telefonu kako funkcioniše glupi visa stamp.

E, to i mene zanima. Ima li neko iskustva? Moram da jurim gde ću da štampam b. pass, pa mi app odgovara.  A ako negde ne prihvataju app može da se pukne min. 15 e.

On 7/2/2018 at 8:05 PM, petrovna said:

E, to i mene zanima. Ima li neko iskustva? Moram da jurim gde ću da štampam b. pass, pa mi app odgovara.  A ako negde ne prihvataju app može da se pukne min. 15 e.

Mislim da je ipak manja zahebancija odstampati i ne razmisljati sta ce biti. Snaci se bilo gde...mi smo trenutno na Kopaoniku ..ne radi nista osim par kafica i samosluga...zamolicemo na recepciji da nam odstampaju.

Poslali su mi mail iz smeštajnog objekta, poslaće mi kod za ulazna vrata i da odradim elektronski check-in, pa kontam nema recepcije, moraju se snimati internet centri:-)

On 7/3/2018 at 6:15 AM, petrovna said:

Poslali su mi mail iz smeštajnog objekta, poslaće mi kod za ulazna vrata i da odradim elektronski check-in, pa kontam nema recepcije, moraju se snimati internet centri:-)

bas se zakomplikovalo