Jump to content

Featured Replies

I recite sad vi meni, kako ja kao student mogu da skupim neke pare za sl leto? Planiram ili u UK ili Sankt Petersburg i obliznje zemlje. Cenim da mi treba nekih 400-500e (u cenu uracunat i EXIT :LOLLL:) a ne znam kako da ih skupim :?

Ne vidim problem. Odvojiš 50e mesečno i eto ti 400-500 evra do leta. 50e mesečno je 4 dana rada u nekoj studentskoj zadruzi. Dakle, radiš jedan dan nedeljno i eto ti letovanja. Raspitaj se možeš li da se ubaciš da radiš vikendom u nekom klubu na šanku, ako je popularno mesto, za jedno veče možeš da uzmeš 30-tak evra (posao+bakšiš), ako si snažno momče, idi na građevinu i radi dva/tri dana mesečno. Ili lepi deklaracije za dnevnicu od 1000 dinara, opet, to ti je 4-5 dana mesečno. I sve to ako nemaš nikakvih posebnih talenata. Ako znaš neki jezik, ponudi se jeftino za neke sitne prevode (tj, jeftinije od konkurencije), ako znaš sa kompovima, instaliraj operativne sisteme naivnima, ako znaš sa biolinom, napravi ogrlice i obijaj radnje dok neko ne prihvati da ih izloži, pa da ti da te pare ako i kad ih proda, ako znaš nešto da sviraš, formiraj neki kliše cover bend i sviraj po propalim kafićima za 500 dinara po večeri. I tako dalje.

Ok, znam da nije tako lako, ali, stvarno, kad razbiješ to, nije problem zaraditi 50e mesečno. Idi do lokalne zadruge i raspitaj se. Znam da u NS-u ima manje posla nego u Bg-u, a i u Bg-u ga u poslednje vreme nema, ali budi dosadan i uporan i naći ćeš neku kombinaciju.

sto se fizikalisanja tice nacina je milion...

uzmes halo oglase i tamo milion oglasa trazi se...  ....za okopavanje, iskopavanje i sl..  ;)

e sad...student cega? sigurno bi se dala naci ne firma iz struke za neke honorarne poslice

...i koliko si dobar u tom studiranju za davanje kojakakvih casova srednjoskolcima iz kraja

Hmmmm...  Trenutno se zanimam raspustom, tj. još dve nedelje a onda sam student Poljoprivrednog fakulteta - agroekonomija. I dalje se pitam zašto sam to upisala posle filološke gimnazije  :102:

Obzirom da sam u srednjoj radila kao turistički tj. gimnazijski vodič red je bio da nađem posao i kao fakultetlija pa sam počela da vrtim vatru (poi) na žurkama.  :fool:

Kada uložim još malko u ovaj posao krećem sa skupljanjem parica za neko putovanje..

E, ali ako imate još neki posao za mene - javite  :roll:

Xexe, i ja sam student poljoprivrednog, ali elitna fitomedicina ;D Tako da u struci bas i ne znam koliko bi nasao neki honorarni posao. Svidja mi se ovo za fizikalisanje i prevod, posto sam ugl preko vikenda u Silbasu a ovako preko nedelje u gradu. Kontao sam ja tokom godine da drzim uplasenim prvacima hemiju, polozili bi 100% a tog se svi boje, samo sto ova godina ispala uzas teska pa jedva da sam imao vremena i za sebe. Gradjevina klanj::

Xexe, i ja sam student poljoprivrednog, ali elitna fitomedicina ;D Tako da u struci bas i ne znam koliko bi nasao neki honorarni posao. Svidja mi se ovo za fizikalisanje i prevod, posto sam ugl preko vikenda u Silbasu a ovako preko nedelje u gradu. Kontao sam ja tokom godine da drzim uplasenim prvacima hemiju, polozili bi 100% a tog se svi boje, samo sto ova godina ispala uzas teska pa jedva da sam imao vremena i za sebe. Gradjevina klanj::

ja spadam jedan u uplasene, racunacu na tebe!

• 1 month later...

Inzenjer masinstva. Spojio ugodno i korisno tako da zahvaljujuci profesiji i radnom mestu (radim ili sam radio za skoro sve svetski poznate Oil & Gas kompanije) putujem po belom svetu a to mi je jos i placeno  :D;D

E pa blago tebi kad te placaju da putujes  clap.gif' alt=':clap:'>

Ja sam posle puno godina svaštarenja i honorarisanja napokon uspeo da mi hobi i profesija postanu jedno, tj. da me zaposle kao profesionalnog putopisca  :D

Kao urednik 4x4 sekcije časopisa Auto Bild pokrenuo sam rubriku zvanu 4x4 vodič, gde u svakom broju predstavljam ljudima atraktivne i malo poznate terene širom Srbije (a bogami i Balkana) gde bi mogli da se provezu svojim terencem i da pritom dožive razne lepe & nezaboravne stvari. Tako sam došao u poziciju da em dobijam platu za to što pišem, em mi firma i sponzori pokrivaju troškove lunjanja, em se partneri iz auto branše pobiše čiji ću 4x4 model da odvezem nekamo na teren da ga uslikam za vodič  ;)

Eto, za sada sam zadovoljan, što u ovoj zemlji baš i nije tako česta pojava  8-)

Eto, za sada sam zadovoljan, što u ovoj zemlji baš i nije tako česta pojava 
:

I ja sam zadovoljan... e sad, da li je to normalna pojava u nasoj zemlji ili nas dvojca imamo srece, ko zna. :) Inace redovno pratim tvoje putopise i naravno,  clap.gif' alt=':clap:'>.

• 2 months later...

au zmajevi ja cu tek da nadjem neku kombinaciju :) al preporuka :P skuppi se na kamaru od 2000 do 5000evrica i bezmal svud moze se putuje od zarade :) odete u italiju i poterate 3 skutera i provedete se 15 dana :)i to ko hoce u holandiju prikolice dzabana u nemackoj i francuskoj auti itd

Aj i ja da kazem.

Ja se bavim uramljivanjem slika, neki kazu da sam dobar majstor al nije dokazano :)

Aj i ja da kazem.

Ja se bavim uramljivanjem slika, neki kazu da sam dobar majstor al nije dokazano :)

Novi Sad? Mozda imam posla za tebe  zvizhd  :D

update:

Studiram graficko inzenjerstvo i dizajn u Novom Sadu, u slobodno vreme pravim priveske.  ;D

Aj i ja da kazem.

Novi Sad? Mozda imam posla za tebe  zvizhd   :D

Ne, Beograd, ali nije ni to preko sveta :)

Pa sad ili imas ili nemas, mozda je jako rastegljiv pojam :)

Ne, Beograd, ali nije ni to preko sveta :)

Pa sad ili imas ili nemas, mozda je jako rastegljiv pojam :)

Evo najavicu se kad sledeci put krenem ka BGu (nije retko), pa da popricamo !

Kao student slikarstva na "Fakultetu Likovnih umetnosti", trenutno razmisljam o potencijalnom zaposlenju nakon skolovanja sa ovom strukom (pekar (ali ne i lekar i apotekar)  :yok:  ) i u to ime dizem licnu dusevnu i fizicku revoluciju razbiljajuci celjusti i njusku starom likovnom izrazaju i njegovim konzervativnim stavovima po pitanju novih medija, te je preorijentacija na primenjene medije: graficki dizajn, fotografija i sta god me jos privuce, pozeljna i neminovna. Ali, u nedostatku finansija koje bi mi omogucile dobar aparat i zamenu sadasnjeg racunara (Dell Boya) tiho i mudro izucavam ove tehnike i cekam ;) Inace, pored novih medija, bavim se slikanjem, mozaikom, ikonopisom (i ne bih da se reklamiram, ali ko hoce da mu optocim kupatilo prirodnim kamenjem florom i faunom u tuniskom stilu, nek’ spremi 2000e po kvadratu hehe  ;D, a slikam (i ikone) po porudzbini, takodjer).

Putovanja neuslovljena komercijalnim turistickim programom, su mi opsesija i trenutno planiram pr(a)vo samostalno vecih dimenzija.

Ne volim devojku u sljokastoj haljini sa crvenom ruzom koja na 2. spratu Ajfela, ne tako ispunjenih usnulih ocekivanja, ceka dragog u crnom odelu s manzetnama.

Ne volim ni pripijeni par na vrhu istog, koji, sa kristalnom iskrom u ocima, umislja romantiku gledajuci nocnu panoramu "grada svetlosti", u uskomesanoj, vreloj, multinacionalnoj corbi nikon-azijata, arapa, i par priglupih ameUriken kockastih vilica... ako znate sta hocu da kazem?  ;D

Jel ovo "Napisi nesto o sebi" ?!  dodjavola! :)

I, avaj, u to ime, evo me ovde i ovde sam tu :)

Ne secam se da li sam pisao nesto na ovoj temi xD

Elem, studiram web programiranje, volim web dizajn, graficki dizajn, fotografiju... ma sve volEm hehe...pa se time i bavim koliko god umem i mogu :)

trenutno planiram pr(a)vo samostalno vecih dimenzija.

е, а где, ако није тајна?  ;)

а за те 2000 еврића, па много је, толико ни Микеланђело није наплаћивао!!!

и ја не волим што ти не волиш све те ствари у "вил д'лумијер", требало је само да зажмуриш и - препустиш се...

али, ово ми се допада:

evo me ovde i ovde sam tu :)

:mah:

Pa recimo Istocna Evropa.

To je trzisna cena, hehe. ali za KPS kolege moze kompromis :)

Nisam zeleo da budem pogresno shvacen. Sva ta stereotipna mesta i situacije su bile izuzetno simpaticne (kada se sada prisetim), ali posle 3,4 sata cekanja za lift, nimalo mi nije bilo zabavno.  zvizhd Hteo sam reci, jel,  da nisam pristalica turistickih organizacija.

Otpozdravljam!  :mah:

prehladjen sam i kasljem ko magare i ovih dana dosta vremena provodim za kompom pa da iskoristim priliku i ovde da ispiskaram ponesto... zivim na grbaci svojih roditelja, idem u srednju, 4. godina (turisticki tehnicar) a ove godine cu na faks... norveski planiram da upisem i tako... u medjuvremenu svasta nesto radim, piskaram, spremam se za prijemni, citam, planiram putovanja, treniram, petljam se oko klope (prvenstveno zdrava ishrana itt.), volim i da majstorisem kad mi se da prilike i tako....mada sam evo vec 4 dana na stand by..