Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo, ja sam Milos, i zanima me kako mogu da dodjem do vize za Republiku Bocvanu, posto su nam od skoro uveli vizni rezim za nove pasose Republike Srbije... Sta mi treba od dokumentacije za tu vizu i gde apliciram? Unapred hvala...

Po informacijama viza moze da se dobije i u ambasadi Velike Britanije.

Za informacije o vizama (nema ni SRJ ni Srbije u spisku zemalja kojima je potrebna viza):

http://www.botswanatourism.co.bw/getting_in/visas.html

Ili kontaktirati nekog iz njihovog MIP-a za potpunu informaciju:

http://www.gov.bw/index.php?option=com_content&view=article&id=35:ministry-of-foreign-affairs-and-international-cooperation&catid=29:ministries

Zdravo, ja sam Milos, i zanima me kako mogu da dodjem do vize za Republiku Bocvanu, posto su nam od skoro uveli vizni rezim za nove pasose Republike Srbije... Sta mi treba od dokumentacije za tu vizu i gde apliciram? Unapred hvala...

otkud ti to da su nam uveli vize??

moj ortak novinar je bio letos, i njemu nije trebala, dosao je na granicu i usao bez ikakvih problema....samo sto im je pokazao i oba pasosa, plavi koji je istekao, i crveni...

Upravo sam pitao, u ambasadi Velike Britanije kažu da ne rade vize za Bocvanu  :cryy:

Upravo sam pitao, u ambasadi Velike Britanije kažu da ne rade vize za Bocvanu  :cryy:

kakav smo mi narod....ocemo da se mucimo i tamo gde ne treba  :D....

lepo vam kazem da viza za bocvanu NE TREBA, samo ponesite plavi, istekli, pasos, za svaki slucaj, i sve ce biti u redu..a ne nalazimo se ni na jednoj listi zvanicnog drzavnog sajta iz Bocvane, na kojoj bi pisalo da drzavljanima srbije ili jugoslavije treba viza....

samo pravite problem tamo gde ga nema...

mojoj ortakinji cale radi u bocvani kao lekar, i ona ce sad za bozicne i novogodisnje praznike da ide kod njega...ne pada joj napamet, kao niu do sada, da se uopste cima i raspituje dal treba viza ili ne...

Samo bih dodao da su te situacije, kad u našoj zemlji ne postoji ambasada, a tamo na granici treba pokazivati crveni i plavi pasoš, uz objašnjenje da je to jedna ista zemlja, itd, predstavljaju savršeno tle za mito i korupciju. To je carinicima odlična prilika da prave probleme, gnjave, zadržavaju, iznuđuju itd. Zato u svim tim iole "mutnim" situacijama treba biti spreman na neprijatnosti - ne kažem da do njih mora doći, naravno, ali treba ih očekivati.

btw, afrikanci jako vole jugoslaviju, i secaju se jos uvek tita...

taj moj drugar novinar mi je ispricao i sta mu se desilo na granici sa namibijom....

prelazili su kolima iz j. afrike u namibiju, i naravno nisu imali vize, a trebaju i nama, i njegovoj dvojici kolega, jednom iz bosne, jednom iz hrvatske.....kad je moj drugar pokazao pasos- jugoslavija, ova riba carinik je odma bila u fazonu- aaaa jugoslavija, tito.....upadajte  :)...a ovaj hrvat i bosanac su posle pola sata ubedjivanja uspeli da je podmite da ih pusti u zemlju, ali su morali da joj daju po 50$ svaki....

moj ortak naravno nista nije platio  ;D ;D

a da samo ponovim sto se bocvane tice- ne treba nam viza, cak i da nemate plavi pasos, ja sam samo napisao da ga za svaki slucaj poneste, jer afrikanci vole jugoslovene...moj drugar nije posebno pokazivao i plavi pasos, vec su mu i jedan i drugi vezani gumicom, pa ih svuda zajedno predaje...tako i ja drzim moje, jer u starom pasosu jos imam neke vize koje su vazece do kraja sledece godine...

• 1 month later...

/ 20DEC09 / 0712 UTC

National Serbia (Republic of) (RS)

Embarkation Serbia (Republic of) (RS)

Destination Botswana (BW)     

Botswana (BW)

Passport required.

- Passport and/or passport replacing documents must be valid

on arrival.

Visa required.

Additional Information:

- Visitors must hold return or onward tickets and sufficient

funds for maintenance during their stay in Botswana.

- Any visitor, whether visa exempted or visa required, wishing

to stay in Botswana for more than 90 days

For details, click here

• 9 years later...

Da li je neko vadio vizu za Bocvanu skorije? Na sajtu vidim da je za nas nadlezna ambasada u Londonu, ali vidim i da postoji ambasada Bocvane u Italiji, pa me zanima da li je moguce izvaditi vizu u Italiji?