Jump to content

Featured Replies

Sto se tice Novog Sada:

1. Burek Plus, Rumenacka kod sajma

2. -

3. -

4. -

5. -

6. -

7. -

8. -

9. -

10. svi ostali

clap
  • 1 month later...

Slažem se da je u Nišu burek bolji nego u ostatku Srbije. Vidim da su mnogi spominjali Mićka i to jeste bila najbolja buregdžinica, ali problem je u tome što je bila. :(  Mićko je zatvoren, na tom mestu je pekara Rajko, kažu da je isti burek, ali lažu! Nije loš, ali je daleko od Mićkovog, miriše čudno na neku mast.. Mićko zauvek u našim stomacima....

::crazy:

Najbolji postojeći burek je kod Antona, ali on radi tek od 5 ujutru, pa ako se zadržite u gradu možete da se malo omastite  gent:D

Kažu da je kod jedne bakice na Bul.Nemanjića najnaj burek ikada, ali ga nisam nikad probala. Ona pa tek u nenormalno vreme radi, zatvara oko 10, 11 ujutru..  :shockkk:

Ne priznajem sladak burek, prazan burek, burek u obliku pitice. Burek je sa sirom, sa mesom, pizza-burek (kod Rajka je super) i to je to.

I da, nama ovde sa juga je mnooogo čudno kad nam u Novom Sadu ponude viljušku i nož za burek! Ovde se to ne seče, jede se prstima, osmina po osmina, pa ko kol'ko voli.. :)

Ne priznajes prazan burek, a priznajes pica-burek  nono

Inace po meni evolucija bureka u mom mestu isla je ovako:

U ono staro dobro vreme kad smo bili mali, mogli su se kupiti sledeci bureci: meso, sir i prazan (koji je retko ko kupovao). Onda dolaskom krize i inflacije potrosnja praznog bureka se povecava, a uvode se jos dve jeftinije varijante bureka: burek sa krompirom i burek sa jabukama. Mi smo posebno bili odusevljeni burekom sa krompirom posto si po cenu praznog bureka mogao jesti burek sa necim. Uskoro se pojavljuje i sizmaticki pica-burek koji kosta kao sa mesom a nije mu ni do kolena. Posle duge potrage pronasao sam jednu seosku pekaru u kojoj se ovaj burek naziva pravim imenom: (precenjeni) burek sa salamom i kecapom. Pojavom nabudzenih aluminijumskih pekara tipa pekare Antarktik (Evropa) na bulevaru u Novom Sadu i Zeki pojavljuju se razne satanske verzije bureka kao npr: meso-gljive (koji u sustini i nema tako los ukus), burek sa sampinjonima, burek sa visnjama, burek sa tunjevinom za posne dane... Naravno jedini pravi i originalni su: meso, sir i prazan :)

Zato što kod nas imaš pizza-burek na svakom koraku, a za prazan sam prvi put čula kod vas!  :102:

A da se svi lepo složimo da su originali sa mesom i sirom, a sve modifikacije su lokalni specijaliteti?  :spot: Tako najbolje zvuči!

Jogurtski živeli!

:pivoooo:

Burek meso,sir,prazan od kad znam za sebe je postojao ...ove varijacije pizza  pecurke itd su dosle kasnih devedesetih cini mi se

Burek meso,sir,prazan od kad znam za sebe je postojao ...ove varijacije pizza  pecurke itd su dosle kasnih devedesetih cini mi se

U pravu si, osim što prazan u Nišu ni danas ne postoji. Možda može da se nađe negde, ali ne garantujem.

Svakako mi ceo taj koncept bureka bez ičega nije jasan :102: Mislim, to su samo kore i ulje ::crazy: ?!

Dijetalni burek!!  :LOLLL:

Zezam se ja, znam da ga mnogi volite, tako da sori rori  :D

U Novom Sadu bih preporucio burek ispod saca u Strazilovskoj ulici, mislim da se lokal "Koliba" zove....  :D

Sto se tice Novog Sada:

1. Burek Plus, Rumenacka kod sajma

2. Djordjevic, Dunavska

3. -

4. -

5. -

6. -

7. -

8. -

9. -

10. svi ostali

clap

Moram da budem fer i da apdejtujem ovo, probao sam bosanski burek u "Kolibi" u Strazilovskoj i stvarno je odlican. Nedavno sam bio u Sarajevu i vodili su me po burekdzinicama koje tamo vaze za najbolje i mogu vam reci da je ovaj burek u Novom Sadu bar za klasu ispred.

Posto je recept toliko drugaciji ne znam kako bih ga uporedio sa "burek Plusom" ali evo nova top lista samo za bosanski tip pîta i bureka:

1. Koliba

2. -

3. -

4. Pita Bar (Maksima Gorkog)

5. Onaj na pocetku Futoske

-

10. Ono sto prodaju u Zekiju i ostalim aluminijumskim pekarama (bravo za izraz) :)

i PS

podrska praznom bureku, jes da ga nikad ne uzmem ali tacno je da se prodaje od kad znam za sebe (a za sebe znam vec neko vreme..)

PS2

(sony)

neko je pitao koji je najodvratniji burek: sredinom devedesetih u vozu za Skoplje stajali smo na stanici mislim bas u Nisu, kupio sam "vruc burek" od neke babe koja je isla peronom i prodavala; burek jeste bio vruc ali verovatno star 40 dana pa umotan u najlonsku foliju pa zajedno sa folijom ugrejan u mikrotalasnoj, tako da jel stigao i da se dobro nakvasi unutar folije..  milina..

Železnička stanica, baba na peronu, devedesete. Mislim da je u startu sve bilo jasno:)

Moraš opet da dođeš u Niš i probaš burek, nema ti druge... I to kod Antona u 5 ujutru, zaboravićeš na sve ostale gletave bureke u najlonu.

Ma kapiram ja da postoji prazan od kad znate za sebe, ali to je severnjački (ili čiji god) specijalitet, kod nas ga nema.. Kao što vi ne priznajete pica-burek, a meni je to normalno.

Znači sir i meso i tačka :)

U pravu si, osim što prazan u Nišu ni danas ne postoji. Možda može da se nađe negde, ali ne garantujem.

Svakako mi ceo taj koncept bureka bez ičega nije jasan :102: Mislim, to su samo kore i ulje ::crazy: ?!

Dijetalni burek!!  :LOLLL:

Zezam se ja, znam da ga mnogi volite, tako da sori rori  :D

Haha :party: ma kakvi ni ja nisam voleo nikad taj prazan cak i mislim da sam samo probao od nekog ....ali znam ljude kojima je taj navodno omiljen ... i dalje neznam kako .....uglavnom sam uzimao sa sirom posto sa mesom nije svako pravio da lici na nesto.....

Meni je iz detinjstva ostalo u secanju da, kad god odemo u pekaru kod Siptara* i kad pitas majstora kakav burek ima, on uvek, uz karakteristican naglasak, kaze:

"Sa mesom, sa sirom i s jabUkama"  ;D

*neka se niko ne uvredi, sve poslasticarnice, pekare u selu, a i sire, gde su vlasnici bili Albanci ili Goranci ili ko vec, narod je jednostavno zvao tim imenom

Haha.. bolje pekara kod Šiptara nego kafana kod Miće Štroke  :)

Stvarno tako zovu čoveka i stvarno ljudi idu tamo... Svet je poludeo  ::crazy:

Offtopic: Onaj kod robne kuce, kod dva bela medveda? A blizu Zlatno zrno... (najbolji suncokret ikad, jos uvek radi, probajte)

Železnička stanica, baba na peronu, devedesete. Mislim da je u startu sve bilo jasno:)

Moraš opet da dođeš u Niš i probaš burek, nema ti druge... I to kod Antona u 5 ujutru, zaboravićeš na sve ostale gletave bureke u najlonu.

Ma kapiram ja da postoji prazan od kad znate za sebe, ali to je severnjački (ili čiji god) specijalitet, kod nas ga nema.. Kao što vi ne priznajete pica-burek, a meni je to normalno.

Znači sir i meso i tačka :)

..a mozda je i baba sa stanice u medjuvremenu pocela da prodaje nishki specijalitet, pica-burek?  ;D

Offtopic: Onaj kod robne kuce, kod dva bela medveda? A blizu Zlatno zrno... (najbolji suncokret ikad, jos uvek radi, probajte)

U Sarajevu?

Ajd‚ kad pišete napišite i mesto.

Imamo mi i pica burek u Novom Sadu i veoma je popularan i ima ga na svakom cosku, ja sam ga svrstao u ove ''vestacke'' bureke zato sto je novotarija u odnosu na ova tri standardna bureka i ima ga samo u aluminijumskim pekarama. Zamislite da udjete u neku burekdzinicu sa poduzim stazom i trazite pica-burek, isterali bi vas napolje.

Inace u Nisu sam jeo burek dva puta, oba puta je bio vrhunski, bolji nego u Novom Sadu, nemam pojma gde sam ga jeo, secam se samo da je neka veca pekara na nekoj pijaci.

U Kolibi sam probao burek i stvarno je odlican verovatno zato sto se sprema drugacije od ostalih, jedina mana mu je cena, kao i kod Djordjevica u Dunavskoj. Ove u kolibi jos i razumem, ljudi se naudisu dima, stoje pored zara ceo dan, ali Djordjeviceve cene mi i dalje nisu jasne.

Zašto niko ne spominje burek sa šunkom i trapistom? Meni je taj omiljen....

@pedjalon: offtopic je bio odgovor/pitanje za Pancevo, posto ne znam ko je trovac a ima ih mnogo  :hihi: Izvini zbog zabune :D

@ostali: kod Siptara je uvek bio samo burek u tri izdanja (gde god otisao isto je) sir, meso, jabuke.

..a mozda je i baba sa stanice u medjuvremenu pocela da prodaje nishki specijalitet, pica-burek?  ;D

Da, i pekara joj se zove Babina Pica, Pica sa ukusom!  :LOLLL:

Burek u Pancevu dosta njih hvali kod Grge pekara na izlazu iz Panceva zadnja raskrsnica pred novi put za Bg ja licno jeo sam tamo i nisam bio nesto odusevljen....Jedanput smo se posle izlaska nasli u pekari Tara pored autobske oko 6 ujutro i moram da kazem da smo  jeli solidan burek/sir sa nozem i viljuskom  :LOLLL:  :LOLLL: Boc

Offtopic Za trovaca  u Pancevu sam cuo da zovu onog sto prodaje toceni sladoled u parku desno od bioskopa :D