Jump to content

Featured Replies

Draganče je sve tačno rekao! Čim prođeš raskrsnicu sa semaforom gledaj gde ćeš da parkiraš. Inače to može biti mali problem, jer sem za lokalce, pekara je hot spot za sve one koji za Beograd idu iz Valjeva, Užica, Čačka, Milanovca, a ne koriste ibarsku magistralu.

Ali se vredi potruditi.

Hvala na preciznom uputsvu!

Koliko  već u ponedeljak ću da proverim!  :eat:

U Beogradu, na sredini Svetogorske ulice  ima sjajan sarajevski burek i domaci jogurt koji sluze u solji umesto plasticnih casa. U Kragujevcu je po mom misljenju najbolji u pekarama "Katarina", mada obavezno svracam i u male stare poluraspadnute pekare. U njima je po pravilu najbolji burek, mada ih u poslednje vreme slabo ima. U Subotici sam pre 7-8 godina jeo antologijski burek sa sunkom i trapistom kod Lipe (ili bese "pod lipom"), ali vidim da su se sada vec razvili u pravi lanac. Nadam se da nisu izgubili na kvalitetu.

P.S. Kada sam dosao u Bg na fax, jedna od prvih stvarih koju sam primetio je prodaja bureka u gramima. Nema nista bez osmine i cetvrtine  :eat:, sve ostalo je svetogrdje  :maddd:...

Jeste ti usput, prolazis pored nje :) Ako dolazis iz pravca Rudnika, pekara je pre grozne raskrsnice, cim prodjes jedini semafor u toj ulici, sa desne strane, a prekoputa poste. Za one koji dolaze iz pravca BGa, kad se prodje ta grozna raskrsnica i benzinska pumpa sa leve strane, idete pravo do semafora, pa neposredno pre njega, sa leve strane. Inace, u njoj rade svi iz familije, nisu se uobrazili, svi i dalje mese, peku i prodaju... Onda kad lepo kupis burek, krenes uzbrdo pa pravo do Oplenca, malo trosenja kalorija i uzivancije u prirodi nije na odmet ;) Da neko ne bi omanuo, pekara ne radi nedeljom.

Burek definitivno sjajan. Jutros provereno taman na polovini puta iz Čačka za Beograd kad se ogladni! :) Odlično!

NAPRED PARTIZAN!!!

• Author

Otvorila se u NS buregdžinica "Sarajevo". Lepo uređena, sve u nekom drvetu, ogromne fotke Sarajeva na zidu. Probao sam jutros zeljanicu, fantastična je :)

Nalazi se u Futoškoj ulici, kad, idući od centra, prođeš onu benzinsku pumpu u ulici Braće Ribnikar.

Meni je najjaca krompirusa. Posto do sada nije pomenuto - u Uzicu je najbolji lanac Blue Moon - kod Zelene pijace i kod Slanuse.

Ne znam da li i dalje ima u Beogradu radnja na raskrsnici Kralja Petra i one ulice sto vodi od Kalemegdana do Filoloskog fakulteta. Nije bila losa.

Otvorila se u NS buregdžinica "Sarajevo". Lepo uređena, sve u nekom drvetu, ogromne fotke Sarajeva na zidu. Probao sam jutros zeljanicu, fantastična je :)

Nalazi se u Futoškoj ulici, kad, idući od centra, prođeš onu benzinsku pumpu u ulici Braće Ribnikar.

Svaki dan tuda prolazim kad idem u skolu, otvorilo se prosle nedelje, jos nisam bio tamo ali probacemo. :eat:

I ja sam zapazio to mesto, moracu da isprobam mnogo toga. Nadam se da nije skupo. Eto , nas kraj postaje vrlo privlacno mesto..

Ako se vracate sa dugog puta ili jednostavno se zazelite bureka u Budimesti, tu je meni odmah iza ugla. Ako ne mozete da nadjete nadjite mee pa cemo zajedno. Majstor je iz Srbje.

Jeo sam sirnicu u novoj buregdzinici ,,Sarajevo'' svidelo mi se ali imam zamerku- skuplje je nego na drugim mestima. Za 80 dinara kupis onu rolovanu pitu parce od 200 grama, a u svim drugim pekarama za 80 dinara dobijes cetvrtinu bureka. Meni se vise svidja sistem sa cetvrtinama nego gramima.

• 6 months later...

Ja znam da je ovo sto cu sad napisati svetogrdje, ali moram.

Nikad vise necu pojesti  burek kod Djordjevica u Dunavskoj. Mislim cenim ja celu tu pricu  i tradiciju i dobro jutro komsija i ljubaqznost ... Ali brate da  me burek izadje 120 dinara pa to stvarno nije normalno. Mislim ako mogu da kupim burek za 70 dinara kakav-takav , cena od 120 zbog tradicije, enterijera i imena stvarno je bezobrazna. I to po ovoj krizi. A bio sam stvarno veliki fan.

:yok::maddd:

U Beloj Palanci sam u nekoj pekari video da prodaju "ljuti" burek. Kazem video, jer ga nije bilo. Pretpostavljam da stavljaju ljutu tucanu papriku.

• 2 months later...

Nedavno sam saznao za mesto u Novom Sadu gde prave burek pod sacem!

Na pocetku Futoske ulice, dijagonalno od pijace. ne znam kako se tacno zove mesto, ali ima veliki natpis: burek pod sacem. Jeo sam tamo jedno 3-4 puta burek sa mesom i mogu slobodno da kazem da je najbolji koji sam ikada probao. Malo su jaci sa cenom doduse, ali isplati se.  :eat:

a u Beogradu, burek pod sačem, na ćošku Njegoševe i Maksima Gorkog kod semafora na Kalenić pijaci !! :party:

• 3 weeks later...

U Smederevu nema dobrog bureka od kad su zatvorili pekaru kod starackog doma.

Imam brata koji zivi u Amsterdamu i kada dodje, posto je bolestan za burekom ja dovedem drugara koji je nakada davno bio pekar i po celu noc pravimo burek sa svim i svacim. Dogadjaj nazivamo BUREK PARTY.

Olaniramo da napravimo i jadan BUREK PARTY otvorenog tipa.

• 2 weeks later...

U Novom Sadu sam jeo dobar burek u Grckoskolskoj, kad se ide Pasicevom od Zmaj Jovine, pa levo u Grckoskolsku, i tu je odmah sa desne strane.

Ne znam tacan naziv, ali je ranja u nekom rozikastom ispranom drvetu :)

Mala, sa sve izlogom i jednim stolom unutra :)

Prilicno stara pekara.

A imam isto teoriju da burek ne moze da bude dobar (tj ne moze da bude odlican, samo "onako") u ovim novim, velikim pekarama, da ne kazem silikonskim. To mora da bude obicno neka mala pekara ili buregdzinica, obicno malo zabacena i nepoznata siroj javnosti... Malo "iznosena", sa blago pohabanim escajgom i tanjirima...

Inace, u Backoj Palanci je dobar burek na Partizanu, u poslovnom centru City, pekara "Has".

• 4 weeks later...

Nekad (U vreme srednje skole) sam smatrala da je burek kod Andjelka najbolji, ali kako sam nakon duzeg vremena konzumiranja Trpkovicevog probala Andjelkov, bila sam malo razocarana, jer nema tu hrskavost i masnocu koju ima Trpkovicev. :eat:

Jeste ti usput, prolazis pored nje :) Ako dolazis iz pravca Rudnika, pekara je pre grozne raskrsnice, cim prodjes jedini semafor u toj ulici, sa desne strane, a prekoputa poste. Za one koji dolaze iz pravca BGa, kad se prodje ta grozna raskrsnica i benzinska pumpa sa leve strane, idete pravo do semafora, pa neposredno pre njega, sa leve strane. Inace, u njoj rade svi iz familije, nisu se uobrazili, svi i dalje mese, peku i prodaju... Onda kad lepo kupis burek, krenes uzbrdo pa pravo do Oplenca, malo trosenja kalorija i uzivancije u prirodi nije na odmet ;) Da neko ne bi omanuo, pekara ne radi nedeljom.

Burek definitivno sjajan. Jutros provereno taman na polovini puta iz Čačka za Beograd kad se ogladni! :) Odlično!

NAPRED PARTIZAN!!!

iako mi vera ne dozvoljava...usao sam u "partizan". Burek sjajan, cena prosecna.

Da li neko zna za pekaru "Zvezda"?