Jump to content

Featured Replies

On 3/28/2012 at 7:35 AM, gosn.shofershajbna said:

pronasao sam jednu seosku pekaru u kojoj se ovaj burek naziva pravim imenom: (precenjeni) burek sa salamom i kecapom.

lol::  ahahahha, odlično stvarno, burek sa salamom i kečapom!

Pica burek mi nikad nije bio privlačan  :bag:

Elem, izgleda da su vrste bureka bile različite od mesta do mesta. U Kikindi i okolini, kao što reče Draganče smo oduvek imali 3 vrste - sa sirom, mesom i jabukama. Sa jabukama pogotovo pamtim, pošto ne mogu više da smislim nikakavu pitu s jabukama ili bilo šta slično jer sam kao mali dušu ispovraćao posle jednog bureka s jabukama.

Možda je bio i s krompirom ranije, a i sa pečurkama mislim da se pojavio takođe devedesetih, bar kod nas.

Ja sam prazan prvi put video u Bg posle 2000 i još mi nije jasno zašto bi neko jeo masne kore bez fila  ::crazy: 

U Subotici je Lipa definitivno kraljica bureka. Možda u top 3 bureka koji sam ikada jeo.

U Bg je bio dobar u maloj pekari Sezam kod Taša, preko puta Pravnog faksa. Kod Trpkovića je uvek red, ali tamo više volim peciva pa nikad nisam ni probao burek. Po internetu hvališe Petrovića u Zemunu, ali meni nije ništa posebno. Mala neugledna pekara preko puta Bajlonijeve pijace, na izlazu iz Skadarlije levo, ima sasvim dobar burek kada se uzme u obzir i cena  :spot:

• 1 month later...
  • 7 months later...

Pozdrav iz Novog Sada.

Za ove luksuze ispod sača nisam stručan nažalost. (Đorđevićev (Dunavska) sa sirom je po mom ukusu. Nema šta da se žvaće, topi se u ustima, taman posla da naiđeš na neku tvrdu koru).

Od ovih pristupačnijih, koji se mogu jesti svaki dan, moj izbor (ala pravim reklamu) je Aka.

Ima jedna na Ribljoj pijaci i jedna na Limanskoj. Naći ćete ih lako po redu ispred. Jer i sa cenama su ispred drugih.

Čudno, jer valda iz Kaća obe radnje dobijaju materijal, uvek je bolji na Ribljoj pijaci. Znači ili je majstorica bolja, ili peć, ko zna?

Obavezno probati sa višnjom!

PS

Ovo mi je prvi post na forumu. Tražio sam radno vreme Ake na Net-u i naleteo na ovaj topic. Evo 08h je; ja gladan. Odoh (nagađate gde).

Meni je u NS najbolji onaj sa mesom ispod sača u Svete Kasapinovića (desno iz Hadži Ruvimove). Nisam ni voleo Đorđevićev, prosto nije moj tip bureka. Ko voli sa zeljem, dobar je u Pita baru u Maksima Gorkog (istini za volju, nije mi više usput pa ga nisam jeo bar godinu dana).

• Author

Rekli su mi da je Đorđević (u Dunavskoj) zatvoren jer je gazda umro, a sin nije bio raspoložen da se time bavi. Meni je burek tamo bio odličan, mada definitivno malo masniji nego na drugim mestima. Šteta, to je bilo kultno mesto, a kažu i jedna od najstarijih zanatskih radnji u Novom Sadu.

539006_4123886588087_1880895467_n.jpg

Progutali su ga butici sa svih strana..  :(

Na zalost, centar Novog Sada i dobra hrana izgleda jednostavno ne idu zajedno, ko hoce dobro da jede mora da traga po raznim Sajmistima, Limanima i ostalim Detelinarama  :P

Burek Plus sada po meni ostaje neprikosnoveni kralj bureka u gradu bez Djordjevica koji mu je bio jedina dostojna konkurencija.

Naravno, taj pravi burek jeste holesterolska bomba i priznajem da cesce jedem u ovih nekoliko stvarno odlicnih pekara sa bosanskim pitama nego u BP-u, ali mislim da su to jednostavno dve razlicite stvari