Jump to content

Featured Replies

Posted

Ima li neko novije informacije vezane za vizu za Iran? Tj za embasadu Irana u Beogradu? Ili neki savet, kako, šta, gde?

Planiram da iz Istanbula letim za Teheran, na proleće, pa me eto zanima dužina trajanja procedure itd?

I, jel neko koristio www.iranianvisa.com za dobijanje vize?

• Author

Pa nisam još siguran, zavisi kada ideš, imaš 2 cool varijante

Jeftiniju: turski Pegasus (ali mislim da Teheran je samo u letnjem redu letenja) za oko 200USD

i skuplju; air arabia (oko 240eur)

Već postoje dve teme o dobijanju iranske vize: https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=1383.0 i https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2025.0

Tamo sam opisao svoje iskustvo u vezi sa vizom za Iran iz maja 2009.

Na Thorn Tree forumu sam u međuvremenu čitao da su ljudi (sa "zapada") imali velikih problema da je dobiju tokom demonstracija, kada je navodno stopirano i izdavanje viza na aerodromima. Pretpostavljam da se situacija izmenila od tada.

Ja sam inače u Iran ušao bez ikakvih problema u najgore vreme, krajem juna.

Da, koristio sam sajt www.iranianvisa.com i tzv "brza" procedura je trajala više od mesec, umesto pet dana.

• Author

@Kostan : hvala puno za info i ove linkove, samo me jedna stvar zanima, kako si tempirao datum predavanja za vizu, datum podizanja vize, i datum putovanja?

Koliko viza važi od datuma podizanja u ambasadi?

Meni i dalje nije sasvim jasno, moze li se viza dobiti na aerodromu po dolasku ili ne, ili je neophodno prethodno pribavljanje? Pitam posto su postovi dosta protivrecni. Negde se kaze da moze bez problema na aerodromu, negde da ne moze, pa zato pitam...

Praguc, vizu za Iran sam dobio nekih mesec dana pre ulaska u zemlju.

Nekako sam uspeo sve da "natempiram" s obzirom da sam uoči polaska na četvoromesečno putovanje za koje mi je ukupno bilo potrebno četrnaest viza paralelno aplicirao za još nekoliko viza koje je bilo moguće dobiti u Beogadu, ali to sada nije tema.

Uglavnom, pošto mi se dosta žurilo a pritom nisam ni imao vremena da odem do ambasade Irana i lepo se rasputram o svemu, išao sam preko agencije Iranian Visa preko koje sam dobio kod - odobrenje od iranskog MIP-a sa kojim sam zatim otišao u ambasadu, što se na kraju ispostavilo kao nepotrebna komplikacija i trošak i o čemu sam već pisao.

Sve u svemu, vizu sam dobio dva dana nakon prvog dolaska u ambasadu kada sam popunio formular. E sada, da li bi tako brzo dobio vizu i da sam došao bez broja to ne znam, ali čisto sumnjam. Sve u svemu dosta su ljubazni i ako im budeš objasnio da ti se žuri verujem da će ti izaći u susret. Iranska viza važi standardna tri meseca od datuma izdavanja.

• Author

@Kostan : Hvala ti puno, ovo je bila tačno ta informacija koja mi je bila potrebna! ;)