Jump to content

Featured Replies

Znam da ovako nesto funkcionise u Slovenija to jednostvanije nego kod nas, samo odes na web site i popunis neki forular oddstampas ono sto ti izbaci kao rezultat i to je to, ne moras da ides kod lekara.

Da li je neko imao iskustva iz Srbije sa ovim nacinimo osiguranja?

• Author

sad dolazim od lekara opste prakse da se raspitam, i naravno doktorka nema pojima o tome :bag:, kaze prvi put cujem za to( a po godina bih rekao da ima barem 15 godina staza).    :maddd:

Ja sam ovo pre desetak godina koristio kao student u Nemackoj. Radi se o medjudrzavnim sporazumima koje je sklopila jos SFRJ i na osnovu papira koji sam dobio ovde, otisao sam u neko nemacko osiguravajuce drustvo (Krankenkasse), ne secam se tacno toga. Na osnovu papira, dobio sam njihovo besplatno osiguranje za ceo semestar. Inace, na samom formularu je pisalo da osiguranje vazi 6 meseci, a nasi su odbili da mi ga izdaju i napisali su mi da vazi samo mesec dana, pa sam lepo prepravio datume i lepo je sve proslo -:)

Davno je bilo, ne znam kako je to sada. Ugavnom, secam se da ni tada mnogi nisu znali nista o ovome.

Setio sam se da ni Nemci nisu mogli da pronadju zemlju koja se zove Bundesrepublik Jugoslawien na listi, pa su pokusali sa Serbien, medjutim ispostavilo se da im se registru zemalja nalazi Vojvodina-)

Za nas u inostranstvu ukoliko imate visa kreditnu karticu onda uz nju automatski ide i kartica za osiguranje po EU, a ako izvadite Amrican/cen karticu onda imate automatski osiguranje u USA, za Kanadu ne znam.....ovo je sve preko banke Intese. Ako nemate kartice onda je osiguranje preko DDORa upola jeftinije nego Delta Generale.

• Author

danas sam bio u "rzzo" i  jedna mlada sestra sto radi na salteru kaze: moras u nemanjinu da uzmes papir, pa da se onda vratis kod svog lekara opste prakse da napise da si zdrav, zatim ponovo u nemanjinu na komisiju da oni to overe?!  :potty: kakav apsurd  :bang:

Kad sam isao u Nemacku 1998., ja sam vadio ovakvu potvrdu i to mi je bilo osiguranje. I to je proslo za vizu. E sad posle, ne znam ni sam zasto mi nikad nije palo na pamet da se opet raspitam o tome...