Jump to content

Featured Replies

Posted

Prvo da se izvinim ako se o ovome negde vec pricalo, ali nemam vremena da trazim po forumu. Kada samznam sta mi treba mozete slobodno da brisete temu.

Dakle, rezervisao sam let za 2 osobe iz budimpeste za madrid wizz-om dok je cena bila oko 450e(za dve osobe). Sada vidim da je cena za isti termin oko 300e i interesuje me ako otkazem let da li vracaju pun iznos, i u kom vremenskom periodu?

Ako da, onda bih ponovo rezervisao let sa neke druge kartice na ime druge osobe.

Ako neko ima iskustva, molio bih nekako da mi pomogne.

Hvala, poz.

edit: Da, citao sam njihov sajt i na FAQu pise da vracaju FULL FARE, ali me interesuje ako neko zna nesto vise ili je imao iskustvo, da se posle ne kajem.

da ali pise i ovo "YYou may cancel your reservation up to the fourteenth (14th) day prior to the scheduled time of departure of your Flight. You will be entitled to a refund of the Total Fare after deduction of the Cancellation Fee"

Cancellation fee  Per flight per passenger  60 EUR / 51 GBP

a za manje od 14 dana "If you cancel your reservation within fourteen (14) days prior to the scheduled time of departure of your Flight, you will be refunded the amount of the Total Fare after deduction of the Fee for Other Services and the Seat Protection Fee"

Seat protection fee  Per flight per passenger  80 EUR / 68 GBP

mislim da nikako neces proci sa manje od 150eu penala tako da sedi gde si :) za 100eu si mogao i malevom da ides povratno do madrida po osobi....cak i iz beograda sa czech airlinesom (220eu povratna po osobi)

znaci u najboljem slucaju (ako ne skidaju jos nesto) i ima vise od 14 dana dobijas 210eu nazad

• Author

Nisam video da naplacuju taj Cancellation fee. Bedak. Sad sam bas popizdeo, nije mi jasno kako je sad toliko niza cena nego pre 2 nedelje kad sam rezervisao taj put? Koja je to fora?

Nisam video da naplacuju taj Cancellation fee. Bedak. Sad sam bas popizdeo, nije mi jasno kako je sad toliko niza cena nego pre 2 nedelje kad sam rezervisao taj put? Koja je to fora?

eee onaj ko provali sistem low cost kompanija postace milijarder :P salu na stranu obicno cene rastu sto se vise blizi datum polaska ali nije uvek pravilo....ako vide da ne ide prodaja spuste cene.....pogotovo van sezone....ali opet 450eu za povratnu kartu je MNOGO i kod high-cost kompanija :) znaci sl put daj datume i neko na forumu ce ti naci mnogo jeftinije jer ovde ima mnogo ljudi koji su iskusni u trazenju (low cost) letova ;)

• Author

Vazi, mada koliko sam skapirao, madrid ima samo jedan aerodrom i cene svih tih low cost kompanija su slicne jer su takse skupe. Hteli smo da rezervisemo kada je bilo nesto tipa 120e po osobi pa su onda iz dana u dan pocele naglo da rastu cene i nismo hteli vise da rizikujemo. tek kad sam rezervisao video sam da czech ide iz beograda, tako da sam sad duplo popizdeo zbog ovog leta iz peste :)

edit: cena je bila oko 420e, ali sa koferima, procentom za placanje karticom... uglavnom na kraju su sa kartice skinuli 450e.

Vazi, mada koliko sam skapirao, madrid ima samo jedan aerodrom i cene svih tih low cost kompanija su slicne jer su takse skupe. Hteli smo da rezervisemo kada je bilo nesto tipa 120e po osobi pa su onda iz dana u dan pocele naglo da rastu cene i nismo hteli vise da rizikujemo. tek kad sam rezervisao video sam da czech ide iz beograda, tako da sam sad duplo popizdeo zbog ovog leta iz peste :)

edit: cena je bila oko 420e, ali sa koferima, procentom za placanje karticom... uglavnom na kraju su sa kartice skinuli 450e.

da ali ima vise terminala te su takse na njima razlicite (bar sam tako negde procitao) i malo su udaljeniji tako da mu dodje kao 2 aerodroma :)

sto se teminala tice, 1,2,3 su zajedno, a novi 4 je udaljen. buduci da se do sva cetiri lako stize metroom, putniku ne pravi nikakvu razliku gde leti.

Sledeci put kad resis da putujes, postavi pitanje ovde na forumu, sigurno cemo ti naci jeftinije. Poenta je samo da javis 1-2 meseca ranije i za male pare mozes stici. Doduse, sa presedanjem, ali opet, mnogo jeftinije. Evo, npr, u decembru, Temisvar-Milan je 45 evra povratna, sa prtljagom od 15kg+rucni do 10kg, a Milan-Madrid se trenutno moze naci za 6 evra sa rucnim prtljagom+30evra za redovan prtljag do 15kg, ukupno 36 evra. Znaci, tamo i nazad - 81 evro po osobi! Ako bi mogao da ides samo sa rucnim prtljagom do 10kg, platio bi jos 50 evra manje, dakle, ukupno, 31 evro za povratnu!!!

Hvala na pomoci, u svakom slucaju. Sto se mene tice mozete da gasite temu.

Jedna primedba. Ne znam sta smatras “gasenjem” teme, ali ako mislis na brisanje ili zakljucavanje (trece opcije nema), moram da napomenem da ovakav stav nije u duhu Foruma KPS. Dakle, Forum sluzi da bi pomogao ljudima i da bi se putnici i radoznalci informisali, a ne da pomogne tebi, pa da se posle toga “gasi tema” (quote: "Kada samznam sta mi treba mozete slobodno da brisete temu").

Mozda ce nekad isti problem imati neko drugi, pa ce moci da resenje pronadje uz pomoc searcha, sto ti nisi imao ili imala vremana da uradis. Samo bih te zamolila za malo nesebicniji stav, jer smo svi mi ovde da pomazemo svim clanovima, ali i da nama pomogne svako ko moze, a ne da saznamo odgovor na ono sto NAS zanima i “gasimo” temu. Ako bi Forum tako funkcionisao, zar ne mislis da ga odavno ne bi ni bilo?

• Author

Potpuno si me pogresno shvatio. Mislio sam na zatvaranje teme u smislu "da moj spam ne pretrpava forum". Ali ako mislite da trebada ostane zbog buducih slicnih pitanja, naravno da se slazem sa tim i bice mi drago ako bude od koristi. Nisam imao ni najmanju nameru da budem sebican, i bas zbog toga sam to i predlozio jer obicno na forumima ti automatski brisu temu i upucuju te da postavljas pitanja na neku "general" temu.

Sve najbolje i hvala jos jednom.

• Author

Sledeci put kad resis da putujes, postavi pitanje ovde na forumu, sigurno cemo ti naci jeftinije. Poenta je samo da javis 1-2 meseca ranije i za male pare mozes stici. Doduse, sa presedanjem, ali opet, mnogo jeftinije. Evo, npr, u decembru, Temisvar-Milan je 45 evra povratna, sa prtljagom od 15kg+rucni do 10kg, a Milan-Madrid se trenutno moze naci za 6 evra sa rucnim prtljagom+30evra za redovan prtljag do 15kg, ukupno 36 evra. Znaci, tamo i nazad - 81 evro po osobi! Ako bi mogao da ides samo sa rucnim prtljagom do 10kg, platio bi jos 50 evra manje, dakle, ukupno, 31 evro za povratnu!!!

Samo jedno pitanje, sad gledam easyjet, vueling i ryanair i svi letovi pred kraj decembra milan-madrid su preko 100+e. Gde si nasao taj let za 6e?

Ja sam kupio povratnu kartu Budimpesta-Madrid preko MALEV-a za 140 eura, sa taksama, 23 kg(check in prtljaga).

Wizz Air se nesto izbezobrazio kada su u pitanju letovi za Madrid, stalno menjaju cenu karata, za ovaj let nema pravila.

Samo jedno pitanje, sad gledam easyjet, vueling i ryanair i svi letovi pred kraj decembra milan-madrid su preko 100+e. Gde si nasao taj let za 6e?

Pazi, ako je u pitanju kraj decembra, pred samu Novu godinu, sigurno da je skuplje. Ja sam prekjuce kod Ryanaira nasao povratnu kartu za 6 evra i rekao da je to trenutno, jer je tad bila akcija karte za 3 evra. Sad je akcija da su karte 5 evra, ali samo za odredjene destinacije i datume koje moras sam da pronadjes. Za Madrid vise nisu toliko jeftine. Ali, opet, ne znam gde ti gledas kad ne vidis da je povratna oko 54 evra za period izmedju 20. i 30. decembra? Ryanair je bez premca kad su jeftine karte u pitanju!

PS: Cene koje sam naveo su samo sa rucnim prtljagom do 10kg. Za redovan prtljag se dodaje 15 evra za torbu do 15kg po letu, dakle, tamo i nazad, jos 30 evra na date cene. Ako ti je potrebno to.

I cene vaze za placanje visa electron karticom, gde nema nikakvih taksi. Za placanje ostalim karticama, ta taksa je oko 5 evra po letu po osobi, dakle, ukupna doplata bi bila 10ak evra za povratnu kartu.