Jump to content

Featured Replies

OK. Hvala ti puno. Pitaj posebno za ovaj voz, budući da stvarno nije IC. I vrijeme putovanja je sat vremena duže. Pozdrav :)

ja sam letos putovao tim sto krece u 23:00, na relaciji solun - atina.

zaista dolazi iz aleksandropolisa i u dolasku u solun je kasnio oko 40 minuta.

do atine je stajao na mozda pet stanica i stigao je nesto pre 5 ujutru u atinu, sto me je prijatno iznenadilo.

povratna karta me je izasla oko 32 eura, to je njima kao neka vrsta putnickog.

ja sam letos putovao tim sto krece u 23:00, na relaciji solun - atina.

zaista dolazi iz aleksandropolisa i u dolasku u solun je kasnio oko 40 minuta.

do atine je stajao na mozda pet stanica i stigao je nesto pre 5 ujutru u atinu, sto me je prijatno iznenadilo.

povratna karta me je izasla oko 32 eura, to je njima kao neka vrsta putnickog.

A sad ne znaš mora li se doplaćivati išta ukoliko imam Balkan Flexipass? :)

i mene to isto zanima, evo taman je kolega forumas napisao da ce proveriti :) ja bih recimo ponovo isao tim putnickim solun-atina (i nazad) u avgustu, tad je rezervacija sedista neophodna. tad kad sam ja isao, zaista je bio krcat :) i naravno kolika je doplata uz flexi.

Lepe vesti.

Nakon više od tri godine, ponovo se uvodi voz Beograd - Solun - Beograd (preko Skoplja). Evo cele vesti:

"Železnice Srbije", u saradnji sa makedonskom i grčkim železnicama, od 9. maja 2014. godine ponovo uvode u redovan saobraćaj međunarodni putnički voz na relaciji Beograd – Skoplje – Solun, pod nazivom "Hellas" - najavio je danas generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović, i istakao da na ovaj način "Železnice Srbije" i novo poslovodstvo kompanije ispunjavaju obećanje da će postepeno vraćati u saobraćaj međunarodne železničke linije u putničkom saobraćaju, koje su ukinute u prethodnom periodu.
Međunarodni voz Beograd-Solun, naime, ne saobraća od februara 2011. godine, nakon što su Grčke železnice donele jednostranu odluku o ukidanju ovog voza.

Voz će iz Beograda polaziti u 18 sati i 45 minuta, a dolazak u Solun po redu vožnje predviđen je u 11 sati i 10 minuta sledećeg dana. U povratku iz Soluna polazak voza je u 15 sati i 52 minuta, a dolazak u beogradsku železničku stanicu u 5 sati i 33 minuta. Ovaj međunarodni voz u svom satavu imaće vagone za sedenje, kušet kola i vagone za prevoz praćenih automobila.

Vozne karte u 2. razredu na relaciji Beograd – Solun u promotivnom periodu, koji će trajati od 10. maja do 10. juna, biće 30 odsto jeftinije. Tako će karta u jednom pravcu koštati 33,80 evra, a povratna 47,60 evra. Ukoliko putnici imaju legitimaciju Rail Plus, kartu će platiti jeftinije za još 25 odsto, tako da će ih povratno putovanje koštati samo 35,70 evra. 

Za putovanje od Niša do Soluna, tokom promotivnog perioda, u jednom pravcu biće potrebno izdvojiti 22,20 evra, a za povratno putovanje 31,20 evra. Uz Rail Plus legitimaciju povratna karta Niš – Solun – Niš koštaće 23,40 evra.

Deca do 4 godine prevoziće se besplatno ukoliko se za njih ne zahteva posebno mesto za sedenje ili ležaj, a za decu uzrasta od 4 do 12 godina karte će biti 50 odsto jeftinije.

Cena ležaja u kušet kolima za putovanje u jednom smeru iznosi 8 evra, a za povratno putovanje  16 evra.
Za prevoz automobila u jednom smeru treba izdvojiti 47,20 evra, dok se za povratnu kartu odobrava povlastica od 50 odsto. To znači da povratna karta za prevoz automobila iznosi koliko i cena prevoza u jednom smeru, odnosno 47,20 evra.

Promotivni period za prodaju karata po 30 odsto jeftinijoj ceni trajaće do 10. juna, a 
nakon toga putnici će imati pravo na povlasticu od 20 odsto za kupovinu povratnih karata. Cene u međunarodnom železničkom saobraćaju izražene su u evrima, a plaćanje se obavlja u dinarskoj protivvrednosti.

Edited by tibor90

Ove promotivne karte moraju da se iskoriste do 10.juna ili mogu samo da se kupe do 10.juna a iskoriste kasnije?

Proveriću u utorak da li može u Putniku da se uzme rezervacija/doplata za Solun - Atina i koliko košta ukoliko može.

Ne može, Grci nisu uključeni u evropski rezervacioni sistem

Ove promotivne karte moraju da se iskoriste do 10.juna ili mogu samo da se kupe do 10.juna a iskoriste kasnije?

Nisam 100% siguran, treba proveriti.

Čini mi se da prevoz sa aerodroma do grada ( Atina) nije baš jeftin za grčke uslove, zato iskalkulišite sve cijene pa onda uzeti najbolju opciju

Ako vec se placa dodatno bolje je opet vozom. Imaju promo karte za 9e, 19e, 29e i voz putuje oko 5h sto ti dodje skoro na isto jer moras avionom opet makar da izgubis 3h. Cak ti se i ona od 29e vozna karta isplati da uzmes jer ti moras da platis avion 20e+9e ako ne i vise taxiste. Jedino se karta iz redovne cene ne isplati te moras da se unapred odlucis na koji ces voz i kada, al ti ni kod Ryana ne odes na salter kupis kartu i na avion nego dosta unapred rezervises. Voz ide na svaka dva sata tako da je i tu u prednosti.

Edited by ozzy80

Pa nije bas evo recimo imas za 25.04 sto ti dodje za dan, sad tri karte za 29e. Leti je naravno teze naci al mesec dana unapred nalazis sigurno od 29e ako ne i 19e, a mozda ako ti odgovara vreme i 9e. Toliko realno i za avion moras da trazis ranije ako hoces povoljne. Tako da avion nema neke preterane prednosti jos ako nosis kofere.

Je l se do kraja doplacuje nesto, uz Flexi, za voz u 23h? Do sada je bilo da se ne doplacuje, sada se odjednom ne zna...

Edited by Filth

Je l se do kraja doplacuje nesto, uz Flexi, za voz u 23h? Do sada je bilo da se ne doplacuje, sada se odjednom ne zna...

Ne doplacuje se nista na rang voza. Jedino sto bi bilo pametno da platis je rezervacija sedista da nebi stajao celim putem.

Izbacuje sad nesto od karata jer je period prodaje takav.

Problem s njima je sto se karte periodicno izbacuju, i ne vazi "do popune mesta" srazmerna promena cena.

Ovaj voz koristim najmanje 3-4 puta mesecno  skoro 4 godine pa i znam.

Sto se tice samih rezervacija i stajanja ovo ne vazi i ne desava se pogotovo kod vozova intercity (skoro 80% su upravo ti) gde svakako kupovinom karata moras da izaberes mesto i ovako i onako i u ceni karte je.

• 2 weeks later...

Hvala rax, koristio sam taj deo site. Logičnije bi bilo da u delu gde se kupuje karta preko neta mogu da izaberem recimo, Atina-Vartholoimo.

• 3 weeks later...

Dragi Putnici, planiram da idem iz Bg za Solun u avgustu. Znam za ovu novu promociju koji će trajati od 10. maja do 10. juna gde ce karta u jednom pravcu koštati 33,80 evra, a povratna 47,60 evra. Moje pitanje je da li moram da kupujem kartu u okviru ove promocije ili mogu da kupim Balkan flexipass(5dana/mesec dana)- 51 evro i da ga iskoristim na ovoj ruti? flowers::