Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao drushtvo!!!

Htela bih da vas pozovem na jedno VEEEliko okupljanje u subotu 14.11. na Trgu Republike koje se tice ukidanja viza (daj boze), pa ko zeli i moze neka nam se prikljuchi...  :LOLLL:

Projekat: 5 do 12

Uzmi pasoš u svoje ruke i kreći se slobodno po Evropi!

Pokažimo Evropi da imamo dobru volju, okupimo se u 11.55 na Trgu Republike 14.11. i spremimo se za bezvizno putovanje u Shengen zemlje:

1.TRIKOVI  ZA JEFTINA PUTOVANJA, 14.11. u 11.55 h tribina na kojoj ćemo vam otkriti trikove o snalaženju po Evropi-kako naći jeftin smeštaj, šta su to hosteli, couchsurfing, low cost avio kompanije...Učestvuju svetski putnici i poznate ličnosti

2.VESELI BALONI, 14.11. u 13.30 h –gest prijateljstva, šaljemo pozitivnu energiju i lepe poruke ljudima širom Evrope!!! Mi smo spremni 

3. KOLONA SVETLOSTI 14.11. u 14 h formiramo kolonu duž Knez Mihailove ulice i palimo jednu po jednu sveću, osvetlićemo put ka Evropi!!!

4. EVROBUS, 31.12.2009/01.01.2010. tačno u ponoć naši autobusi će  preći granični prelaz sa Mađarskom sa putnicima koji ce prvi put ući u EU bez viza. Put je besplatan i organizovan je doček Nove godine u Mađarskoj, a za mesto u “Evrobusu” biće organizovan nagradni konkurs u saradnji sa Radiom B92. (U slučaju neulaska naše zemlje na belu Shengen listu, autobusi će doći do granice sa Mađarskom I vratiti se u Suboticu gde će putnici proslaviti Novu godinu ).

PODRŽITE NAS!!!

ps. jel hoce neko da uchestvuje na tribini 5-10 min, samo par rechi da kaze o KPS-u, jer je ovaj forum definitivno najbolji izvor informacija za putnike (bolji i od LP-a) ;) po mogucstvu osnivaci KPS-a i dobri govornici...btw ko je osnovao KPS?

A cemu ovo, zaista? Ni da se skupi milion ljudi, nista to nece promeniti nit imati bilo kakav uticaj na konacnu odluku. Mozda i suprotno, kad vide koliko nas ima koji bi napolje, zavrnuce slavinu :D.

• Author

nazalost ne, beogradska gerila, ali mozesh da uchestvujesh u delu Evrobus, ako hocesh za NG da predjesh granicu sa Madjarskom...a mogli bi da se dogovorimo i organizujemo slichne dogadjaje i u drugim velikim gradovima, good point :)

Pozdrav za Nish

Slovenci su predlozili da do ukidanja viza dodje vec 19. decembra! clap.gif' alt=':clap:'>

Kad nemas nesto lepo da kazes, cuti :D. Kako bi mi zivot bio drugaciji da se rukovodim time. Osvetlimo put u Evropu simbolicnim svecama? Ko li je to smislio. Mora da misli da je jako kreativan. Da nema balona i sveca, i da mislim da necemu sluzi osim da se mladez skupi da se druzi, mozda bih i dosla. Nazovimo stvari pravim imenom.

Mada, da, kad vide kako se rasipamo svecama i balonima, sigurno ce nas staviti na belu listu. Prosperitet.

Čemu takav negativan stav kao odgovor na pozitivnu ideju i drugarski poziv?

• Author

Čemu takav negativan stav kao odgovor na pozitivnu ideju i drugarski poziv?

pa valjda zato shto josh nismo na toj listi :)

nvr mnd...u srbiji su generalno svi apatichni i negativni,nama ostalima preostaje samo da se smejemo...eto svi su pozvani, pa ko moze i hoce-welcome...

a cilj tribine je da se vecem broju ljudi priblize low cost kompanije, hosteli, couchsurfing i slichno i da se podigne kultura putovanja kod mladih koja je na niskom nivou...

btw Jungle Tribe iliti nasmejano pleme organizuje akciju i vec smo radili slichnu tribinu, na kojoj su uchestvovali neki od chlanova KPS-a

e da, jel ima dobrovoljaca-govornika?

pozdrav :)

hehehe, je l' ovo reklama za jungle tribe?  nono

ljudi sa ovog foruma su mnogo pre tog evrobusa dali ideju da se granica pređe peške  :)

Divna akcija clap.gif' alt=':clap:'>, samo ako moze bez balona. Ti baloni zavrsavaju u okeanima i dave morske zivotinje koje ih pobrkaju sa meduzama.

Necu doci, daleko mi je da se nindzam do bga za tako nesto. Stvarno ne mislim da ce to dovesti do ukidanja viza, ali valja se okupiti, zezati, paliti svece i zbunjivati prolaznike.

Pa ne, rekoh, ako je poenta da se ljudi zavitlavaju, upoznavaju i zbunjuju prolaznike (zamalo napisah - protivnike), onda, u redu, ali ako se akcija organizuje navodno zbog nekog apela za belu listu, meni je to smesno. Ne uticemo mi na tu odluku apsolutno nikako. U sustini mi idu na zivce ljudi koji misle da nesto postizu, a u stvari samo mlate praznu slamu. Ako je to negativan stav, sta da radim.

U ovoj zemlji, svako malo, neko pušta balone ili pali sveće...mislim, nije baš originalno.

Meni to deluje kao akcija sračunata isključivo radi promocije Jungle Tribe-a. Čim se pomene ukidanje viza, to će sigurno privući pažnju medija... I to je sve. A baloni i sveće su stvarno već pomalo izlizana fora.

• Author

Na tribini učestvuju:

1. Dusan Cavic (autor serijala Ciklotronci)

2.Sinisa Medic (autor web-site-a autostopom.com)

3.Marko Aksentijevic (autor Prirucnika za jeftina putovanja)

4.Zoran Torbica (autor web-site-a hostel.rs)

5.Kosta Andric  (Direktor Kancelarije za mlade uprave grada Beograda-Tema Low cost avio kompanije u Srbiji!!!)

Meni cela akcija izgleda besmisleno, i za ljude koji nemaju pametnija posla. A sto se cuvene fraze: " sirenje pozitivne energije" tice, moze li nbeko da mi objasni sta to tacno znaci?

realno je da sve ovo ima i drugu pozadinu ;)

ali zanemaricemo to.

nikada se nizasta nismo borili, iako je sada skoro vec izvesno da se vize ukidaju, zasto se ne bismo borili, ne samo za ovo, nega za mnoge druge stvari u buducnosti..

Hteli mi u Makedoniji ili Vi u Srbiju, ili ne hteli, Evropska Unija je resila ---VIZE NECE  BITI i to ponajvise politike radi.

Predlazem : PROSLAVITE i cuvajte pozitivnu energiju, trebace Vam narocito kad saznate cene u Evropi narocito u Italiji, Austriju i Nemackoj.

Puno pozdrava :mah:

Hteli mi u Makedoniji ili Vi u Srbiju, ili ne hteli, Evropska Unija je resila ---VIZE NECE  BITI i to ponajvise politike radi.

Predlazem : PROSLAVITE i cuvajte pozitivnu energiju, trebace Vam narocito kad saznate cene u Evropi narocito u Italiji, Austriju i Nemackoj.

Puno pozdrava :mah:

Ne mogu da verujem  :bang:

Dali si se javio na forum samo da kazes da neces da izadzes iz Makedonije? Kakva pozitivna energija imas ti, druze. Samo si ti sedi zatvoren, ako mislis da je to najbolje za tebi.

Ja vec trazim jeftine letove jos u Januar da isprobam bezvizni rezim. Ko zeli da putuje, moze i sa nase plate. I ako znas kako da putujes, cene i nusu tako strasne.

Vakvi ljudi nisu potrebni na forum.

Ti si prviot Makedonec koj go srekavam na KPS (osven mene), nemoj da se brukas, i da ni ja brukas zemjata.

Samo da se malo nadovezem na prethodne postove. Skoro sam bio u Makedoniji na svadbi kod prijatelja i nisam mogao da se nacudim koliko su makedonci skepticni po pitanju ukidanja viza i putovanja u zemlje EU, prosto neverovatno.  :o

Kako Makedonci i ne bi bili skeptični... I da u mom gradu most deli dve države, i ja bih bio skeptičan. Hrabra odluka da puste Makedonce, ovim našima preko mosta udarili ban.