Jump to content

Featured Replies

:spot:

Video sam tekst o ovome na b92 ali standardnoamaterskonovinarski nisu prilozili nikakav link. Tako da, fala Mile.

• Author

Samo da javim, ja poslao mejl nekom ciki koji vozi Novi Sad-Zrenjanin svaki dan (posao-kuca), cisto da pitam jel to stvarno, on mi vec odgovorio i DA, radiiiii!

Slobo, ako se predomislis, pa krenes u petak, ja bih isao do Vrsca. :)

jbg. ja sam iz NS tako da idem NS-ZR-TM

A pa da, ne moraš skroz do Vršca. Nisam razmišljao.  :bang::)

Ma nema veze, ustopiraću već nekog.  :stop:  :)

Jednostavan sajt, fino mnogo, mogli su malo poraditi na dizajnu. Nisam jos probao da ga koristim ali uskoro.

Da budem iskren, u startu sam skeptičan prema sajtovima koji su tek počeli da rade, a već imaju stranicu "reklama kod nas" na kojoj traže sponzore. Evo šta tamo kažu:

"Kako je zakup domena, hostovanje prezentacije i njeno održavanje proces koji iziskuje novac, jedini način preko kojeg ovaj servis moze da živi jeste preko reklama ili sponzorstva."

Eto, recimo, to nije istina... Nekako mi deluje pohlepno kad ljudi postave sajt koji nije čestito ni zaživeo, i odmah traže da im neko da pare za to. To me u startu odvraća od korišćenja tog sajta. Više volim sajtove koji su napravljeni zato što je neko imao dobru ideju, ili zato što je hteo nekome da pomogne, ili da podeli nešto sa nekim...

Dok ja ne treba njima nista da platim sto koristim sajt, nemam nista protiv da traze sponzore. Ja ih necu sponzorisati sigurno.  :yok:

Mada se u potpunosti slazem, Lazare. Oskrnavili su u startu, ali ideja da se povežu ljudi kojima treba prevoza i oni koji to mogu da im priušte je prilično dobra. Nekad nije loše ustopirati preko neta...  :stop::comp:

"Kako je zakup domena, hostovanje prezentacije i njeno održavanje proces koji iziskuje novac, jedini način preko kojeg ovaj servis moze da živi jeste preko reklama ili sponzorstva."

Eto, recimo, to nije istina... Nekako mi deluje pohlepno kad ljudi postave sajt koji nije čestito ni zaživeo, i odmah traže da im neko da pare za to. To me u startu odvraća od korišćenja tog sajta. Više volim sajtove koji su napravljeni zato što je neko imao dobru ideju, ili zato što je hteo nekome da pomogne, ili da podeli nešto sa nekim...

Па неки нуму да се снађу. Ако су им цене ок, не видим разлог зашто да се неко не рекламира на неком сајту.

Додуше, сама идеја аутостопа је некомерцијална, али ако је у сврху одржавања сајта, онда ок. Не зна свако да направи сајт, па можда хоће да искешира дизајнера.

Ја сам море сајтова (да не кажем пројеката) радио џаба и још увек их радим. Мој стомак зна како је тешко живети од среће :)

Pozdrav svim putnicima,

hteo bih da vam predstavim novi servis koji je zamisljen

kao veza putnika i vozaca. Sajt http://www.autostoper.rs

omogucice jeftinije putovanje i za one koji putuju kao i

za one koji voze. Ideja je da osobe koje imaju slobodnih

mesta u vozilu oglase njihovu destinaciju i na taj nacin

dodju u kontakt sa osobama kojima je potreban prevoz.

Na ovaj nacin smanjicemo cenu putovanja mnogostruko,

na zalost autoprevoznika koji nam njihovim nepopularnim

cenama gule kozu s'ledja  ::crazy:

prijateljski pozdrav i ugodno putovanje zeli vam

Autostoper.rs

Poštovani posetioci ovog foruma.

Kako vidim da ste počeli i diskusiju o mom sajtu (www.autostopom.com), moram da se kratko uključim.

Sajt sam napravio pre 3 godine, tako da je i dizajn od tada.

Međutim, zahvaljujući sposobnosti naših providera, izgubio sam pravo na autostopom.com domen :(

Tek nedavno sam uspeo ponovo da ga otkupim, i jedino što sam uradio jeste ponovo podigao sajt i ništa više. Na žalost, nemam vremena da se bavim time, i ostavio sam ga da stoji i čeka bolja vremena, redizajn i preprogramiranje. Kada su me zvali iz "24sata" lepo sam im rekao da me je sramota da objave članak o tome, ali su oni insistirali. Stigao sam jedino da sklonim neke mrtve linkove :)

A što se tiče "Reklamirajte se kod nas", to je zamišljeno za neku svetlu budućnost, kada će ljudi obilno da koriste sajt, i kada će morati da se zakupi neki ozbiljan hosting paket, a ne ovaj koji sada plaćam 50EUR godišnje. A i trebalo mi je nekog sadržaja na sajtu, sa samo jednom stranicom mi se činilo suviše prazan :)

Eto toliko, nadam se da je sada malo jasnije zašto sajt izgleda kao što izgleda, i funkcioniše tako bezveze...

Ali, čekajte, da ja nađem vremena, još jedno 5 godina, pa kad ga napravim, ima da bude fantazija :D

Ajd uzdravlje, i pozdrav svima.

Siniša Medić

Siniša, hvala na razjašnjenju. Moj predlog bi bio da skloniš te ponude za reklamiranje, jer ne verujem da će se iko javiti dok je sajt mali i neposećen, a mnogi posetioci, kada vide tako nešto, pomisle "evo ga još jedan koji je smislio da zaradi", pa ih to nekako odvrati od korišćenja sajta.

Sajt je dobar, i odlično je što postoji. Ako ne možeš sam da postigneš sve, potraži ljude koji bi se uključili. Tako je i ovaj sajt zaživeo. Najbolji projekti, barem po meni, nisu delo jednog čoveka.

Što se tiče hostinga, mogu da te spojim sa našim provajderom, koji je mnogo jeftiniji i sposobniji.

Nije loš taj sajt i ideja... ali to nije autostopiranje?

Barem nije od onog momenta kada treba da platiš nekome da te vozi.

Autostop nije prikladan izraz za ovo. Ja autostop shvatam kao besplatnu vožnju na određenoj relaciji zato što vozač hoće da ti pomogne dobrovoljno.

Nije loš taj sajt i ideja... ali to nije autostopiranje?

Barem nije od onog momenta kada treba da platiš nekome da te vozi.

Autostop nije prikladan izraz za ovo. Ja autostop shvatam kao besplatnu vožnju na određenoj relaciji zato što vozač hoće da ti pomogne dobrovoljno.

Pa nije ni poenta o plaćanju vožnje, nego o deljenju troškova :)

Treba animirati ljude da ponude vožnju. Nekima će da znači podela troškova, a neko će da želi samo društvo. Mislim da će autostoperima biti korisni i jedni i drugi...

Siniša, hvala na razjašnjenju. Moj predlog bi bio da skloniš te ponude za reklamiranje, jer ne verujem da će se iko javiti dok je sajt mali i neposećen, a mnogi posetioci, kada vide tako nešto, pomisle "evo ga još jedan koji je smislio da zaradi", pa ih to nekako odvrati od korišćenja sajta.

Sajt je dobar, i odlično je što postoji. Ako ne možeš sam da postigneš sve, potraži ljude koji bi se uključili. Tako je i ovaj sajt zaživeo. Najbolji projekti, barem po meni, nisu delo jednog čoveka.

Što se tiče hostinga, mogu da te spojim sa našim provajderom, koji je mnogo jeftiniji i sposobniji.

Rado ću da sklonim tu stavku menija, ali ako imaš neku ideju šta da tu stavim, jer je sajt iovako sa malo teksta... Slažem se da mu je glavna poenta da ponudi vožnje, ali bar zbog vizuelnog doživljaja bih stavio još nešto.

Pozdrav

Poštovani Siniša,

Slažemo se u jednom. A to je da je sajt svima koristan. Sve gde se prevoz plaća manje od regularne bus karte, ili gde se ne plaća uopšte - podržavam sve te ideje. (a verujem da ih podržavaju i 99% forumaša)

Ja sam samo rekao kako je autostop neprikladan izraz za to. Što se marketinga i stavljanja nekog imena (koje ponovo nije to, a ima veze, i dobro je jer je kratko) tiče, onda se i može reći da je prikladno.

A što se tiče onoga šta bi stavio... Npr. neke korisne tekstove o autostopu, da učesnici napišu neka prethodna iskustva, staviš linkove ka prijateljima sajtova (npr. ka KPS-u, pričaj sa Lazarom o tome)... ma ima milion ideja. Samo sedneš... i padaju jedna za drugom!  :D

Želim ti puno sreće sa ovim, a ja ću eto pokušati da te reklamiram na forumu grada Niša, jer bi bilo lepo da i ovde ima više njih koji voze i dele troškove. A bićemo u kontaktu nadalje, jer planiram da razvijem svoj sajt do kraja godine (www.niskeplanine.info), pa će biti raznoraznih povezivanja i tako to!  :banana:

Hvala na odgovorima...

Sklonio sam stranicu sa "Reklamom..."

Na zalost, umesto nje sam stavio objasnjenje zasto su neka putovanja nestala... Cccccc...

Kao sto sam rekao jos ranije, sajt nije bio zavrsen, i pusten je samo da ne bi bila prazna strana. A to podrazumeva da ima i rupa... Pa neko je iskoristio jednu od tih rupa da pobrise neka putovanja... E j**b ga, znam, ali sta da radim. Sada sam to "zakrpio", i bio bih zahvalan ako znate nekog da je dodao putovanje, da mu javite da to opet uradi...

Hvala lepo,

pozdrav, Sinisa

Evo jos jedan site za deljenje troskova pri zajednickom putovanju:

www.podelitroskove.rs

www.podelitroskove.rs

i sve ponude su od strane Jovana Tanaskovica :)

www.podelitroskove.rs

sajt se zapucava...

Ovo moram da napišem jer mi je prosto neverovatno koliko slučajnosti je u pitanju.

Kao što sam rekao pre nekoliko dana, neki student iz Nemačke, čiji je provider STUDENTENWERK BONN AOER (našao ga preko ip adrese) se svojski potrudio da iskoristi rupu na sajtu kako bi obrisao putovanja.

Sada videh da postoji sličan sajt podelitroskove.rs, odem na njega, svidi mi se, malo googlah, i naletih na članak:

http://www.e-novine.com/mobile/ekonomija/ekonomija-vesti/32033-Podelimo-trokove.html

koji počinje:

"Na elektronsku adresu naše redakcije stigao je zanimljiv e-mail Nenada Bireševa iz Bona studenta master studija informatike iz ovog nemačkog grada."

Nenade, ako grešim, izvini molim te, ali ako ne grešim, ja naša dva sajta ne smatram međusobnom konkurencijom protiv koje bi trebalo da se borim... Oba sajta mogu da pomognu ljudima, i hteo sam da ti predložim da razmenimo linkove kada budem redizajnirao sajt...

Ne znam šta da kažem... Nenade, STUDENTenu iz BONNA, razuveri me :)

Ima ga na fejsbuku, najbolje mu tamo napiši poruku... Mada, ne verujem da bi ti ikad priznao da je kriv :)

Nelojalna konkurencija je nešto sa čim se, nažalost, mora računati. Ukoliko ti sajt zaživi i privuče veću pažnju, tek će se onda javiti nevolje u vidu gomile lopova, plagijatora itd. A na bezbednosne rupe moraš posebno da paziš, uvek si nekako sklon da misliš "ma kome smeta moj sajt" - međutim, eto, čak i mali sajt može nekome da smeta.

E ovako. Čuo sam da se na ovom forumu kleveće o meni.

U poslednjih mesec dana samo učim, i nemam vremena ni za šta drugo.

Inače lepo zvuči to da se konkurentski sajt okrivi za "zlodela", pa da se od prvog dana naružni korisnicima.

Ako znate bilo šta o programiranju, ili poznajete nekog ko zna, pitajte koliko je potrebno znanja, (koje se ne uči u školi) da bi se provalilo u

bazu podataka Hosting servera, i pobrisali svi podaci. Ja bih iskreno voleo da znam toliko puno, ali kao što se vidi po mom web sajtu, da nisam ni blizu profesionalac, već tek učim.

Video sam u postovima da je neko savetovao da obratiš pažnju na sigurnost web sajta. Što se tiče sigurnosti, jedino što treba da te brine je kako da sačuvaš bazu podataka. Ali tu nema šta da se misli, jer naš HOSTING SERVER zapravo brine o tome, tako što ti traži šifru da bi pristupio bazi. Ja koristim npr MS SQL bazu, i oni su obezbedili sve što treba što se tiče sigrnosti i bezbednosti. Tako da ponavljam, pošto vidim da si me optužio da sam ti obrisao podatke iz baze, da ja nemam dovoljno znanja da hakujem baze poput Mikrosoftove. Ali pitam se da li je to istina uopšte ili si izmisio priču, da bi ljudi pričali o tome i naružnio moj web sajt.

Da okrenem temu. Ja takodje mislim da naši web sajtovi nisu konkurenti, već da reklamiraju jedan druge. Jer sam primetio, da su iste osobe okačile oglase i kod mene i tebe. Tako da je to dobra stvar.

Primetio sam da je neka osoba komentarisala da treba da se uortačiš sa nekim. Slažem se sa tim, jer potrebne su pare za reklamu, a bez reklame ništa. Ja ne bih imao ništa protiv da se ja i ti udružimo, da reklamiramo oba web sajta istovremeno, ali čisto sumnjam sobzirom da se zaoštrilo.

I primetio sam da je neko komentarisao za tvoj sajt da mu smeta što si stavio kontakt za reklame. Ja ću iskreno reći, ja sam prvenstveno napravio sajt da bih zaradio ako je moguće na reklamama. Ali za to treba vremena. Jer ja plaćam 14000din godišnje zakup web hostinga, i mislim da zaista ne bi bilo u redu da svi koriste web sajt za dzabe a da ja jedini toliko plaćam. Pa treba nas nagraditi nekako. A svakako ne plaćaju korisnici ništa već velike kompanije, tako da ne vidim što to nekom smeta.

Zaključak: nadam se da će oba web sajta uspeti, i samo širite priču kako bi što više ljudi koristilo. Svima nama korist.