Jump to content

Featured Replies

Eh, ovo sada baš ode negde gde nisam hteo...

Nisam rekao da mi je neko hackovao sajt ili bazu nego da je iskoristio rupu u mom programu. Nije mi na kraj pameti palo da će iko ikada hteti to da uradi, pa nisam ni previše obraćao pažnju. Ali nije bilo teško smisliti kako to da se uradi. Pošto mi je u web adresi bila šifra putovanja, svako je mogao da vidi šifru tog putovanja. A kada napraviš jedno putovanje, imaš i link kako da ga obrišeš :) I samo umetneš tuđu šifru... I ne treba dalje da pričam. Naravno, čim sam ukapirao šta radi, zabranio sam brisanje tuđih putovanja. Eto, nikakva preterana pamet nije trebala da bi se to "provalilo"....

Što se tiče linka sa reklama, skinuo sam ga još pre nekoliko dana...

A, Neco, moraš da priznaš da je i više nego sumnjivo da je baš IP adresa osobe koja je brisala ista kao i IP adresa studenata sa tvog fakulteta. Ajde da je to Srbija, pa da i pomisliš da ima puno "kandidata", ali ovako, ko je još sa nekog fakulteta u Nemačkoj čuo sa srpski Autostopom.com?

Ali nema veze, kada ga stignem srediti, javiću ti se, pa ako si raspoložen da nekako "sarađujemo", odlično, ako ne, onda sa srećom.

pozdrav, Siniša

Mislim da ga deru jer mu je sajt u asp-u i ms sql-u.

Inače, sigurnost sajta i bekap nikad, ali nikad ne treba prepuštati provajderu. Brisanje ili pisanje u bazu nije moguće samo tako što se loguješ preko backenda, skripte u kojima je napisan cms ili neki drugi softver koriste upis/čitanje baze, a ako su bušne, eto nevolje. Proguglati termin sql injection :)

Siniša, tebi je ovo za nauk, zamisli da je sajt potpuno zaživeo, pa neko sve obrisao. Još si i dobro prošao :)

Da u pravu si toliko košta jer sam zakupio koliko se sećam 1 gb prostora, što je sasvim dovoljno za veliku bazu, i što imam MS SQL i ASP.NET koji su papreno skupi, dok je MySQL besplatan. Ali zato je i odnos izmedju ove 2 baze kao Fića i Mercedes.

Što se tiče sugurnosti baze, verovatno može i preko scripta, mada mi nije prioritet da to učim. Tek sam nedavno počeo da učim da pravim jednostavne web sajtove, tako da mi je ovaj prvi. Inače i moj je izuzetno nezaštićen sajt za spamove, i ja sam se pomirio sa tim da ako neki ozbiljan haker hoće da ga napadne da će to uspeti jer moram još mnogo da učim o web programiranju pa kad naučim dovoljno onda ću moći da ga zaštitim.

I da, sreća tvoja što ti je neko  obrisao oglase dok ti se sajt nije još nije razvio. To ti je nauk.

Ako neko zna više o zaštiti web sajta, bilo bi lepo da nam objasni ukratko kako, ili neki link koristan.

Siniša, ja sam spreman za saradnju. Mozes me kontaktirati na facebook-u Nenad Birešev.

Nenade, dobrodosao! Dobro je da si se javio, da se razresi ova dilema :) I nemoj da ti ovo budu i jedini postovi na ovom forumu, ukljuci se i u ostale teme :)

Najbolje bi bilo da se ti i Sinisa lepo uortacite, razmenite ideje, pa da svi imamo koristi od toga sto cete napraviti! A siguran sam da cete i na ovom forumu dobiti neki dobar savet. Neka je sa srecom!

Sve je to lepo sto vi ucite da pravite sajtove, saradjujete, imate perspektivu...

Zar niste prvo trebali da krenete sa nekim bezazlenim sajtovima za koje ne trazite registraciju?

Registrovan sam na oba sajta i sad saznajem da tako neko brise podatke iz baze, upadaju unutra studenti, a u toj istoj bazi je mozda moj broj telefona, adresa, broj registarskih tablica...

Hvala administratoru na dobrodošlici.

Samo da odgovorim Nikoli91. Mislim da preteruješ sa sigurnošću web sajta, tipa da će neko da iskoristi tvoj mobilni telefon, Inače kod mene imaš opciju da ne uneseš ni mobilni ni e-mail, samo ne znam kako će te onda Vozači kontaktirati. Jer ti ako ne planiraš da postavljaš oglase Putnika ili Vozača, ne moraš uopšte da se registruješ već možeš samo da pregledaš oglase. Tako da nisi morao da ostaviš mobilni. Ali ako hoćeš ja mogu izbrisati tvoj mobilni, nije problem.

Inače administratori, svaka čast na web sajtu, na ideji uopšte, a pogotovo na sigurnosti naših podataka  :spot:

Obaveštenje za web sajt http://www.podelitroskove.rs/

Od sada ste u mogućnosti da izaberete destinacije širom Evrope. Nadamo se da će nam ukinuti vize pa da će to imati smisla.

Omogućeno je takodje pretraživanje oglasa, po medjumestima. Npr ako neko vozi od kikinde preko Zrenjanina do Beograda, i ako neki putnik pretražuje oglase od

Zrenjanina do Beograda, onda će mu izbaciti Vaš oglas iako ne polazi iz vašeg mesta. Time je omogućeno da vas nadju i putnici koji ne polaze iz vašeg mesta, pa da ih pokupite negde usput ako želite naravno.

Takodje ću uskoro napraviti da ko hoće da mu stigne E-mail, ako je postavio oglas npr Vozača i neko postavi oglas Putnika za istu destinaciju, tada će da Vas obavesti u Emailu da imate putnika koji Vam odgovara.

Jer sam primetio na mom Web sajtu, da putnici postave oglas, a da nisu detaljno pogledali sve oglase vozača.  Naravno,biće podešavanja da ne primate mejlove, da se odjavite od primanja mejlova, ili da primate samo odredjena obaveštenja.

Pridružite se grupi na Facebooku, i uživajte u raspravama, hvaljenju web sajta, pljuvanju :)

http://www.facebook.com/pages/PODELI-TROSKOVE/145915502932?ref=ts

Nadam se da administratori nemaju ništa protiv linkova?

Takodje novost na http://www.podelitroskove.rs/, je postavljanje periodičnih oglasa putnika i vozača.

Npr neko vozi svaki ponedeljak, utorak i petak, od Novog Sada do Beograda, i hoće da unese oglase za narednih mesec dana te dane samo.

Pa da ne bi 15 puta unosio oglase, omogućio sam da se izabere tip oglasa periodični i izaberu se dani u nedelji i broj nedelja koliko važi oglas.

Eto.

Ako neko ima, predloge, zamerke slobodno recite. Imate temu na Forumu na mom web sajtu, "Knjiga utisaka" i "Va[i predlozi".

Ja volim kad mi govore zamerke više nego kad hvale, da bih mogao to onda da ispravim.

Ako Vam nešto nije logično na web sajtu, slobodno pitajte. Mada imate i Pomoć u meniju. Ma uskoro ima sve da ima :)

E da, ne znam da li smeta Administratorima što pišem o novostima na mom web sajtu? Jer je ipak to tema. Ali vi slobdno dodjite na moj sajt i u Forumu pišite o vašem web sajtu, bila bi mi čast :))

Mene interesuje da li je nekada nekome sa foruma uspelo ovako da nadje prevoz ili da nadje saputnika.

Ja pokusavao nekoliko puta ali bezuspesno  :( neodustajem ali bi voleo da cujem neku uspesnu pricu  :)

Slobo ja sam imam 5 vožnji ali u Nemačkoj :) Ali ni u Nemačkoj nisu ljudi počeli da nalaze vožnje posle 3 dana postojanja web sajta. Da bi se ljudi navikli da postavljaju oglase i da znaju da će naći oglas kad im treba potrebno je izvesno vreme. Ne može ništa preko noći. Zato ako želite da putujete tako, najviše se trudite da širite svima priču o tome i da kome se svidi da širi isto dalje.

Za moj web sajt http://www.podelitroskove.rs/ koji postoji tek 3 dana, vest je izašla već u 5 novina i na Radio Asu, a da im nisam ništa platio već im se svidela ideja.

Tako da potrebno je strpljenja, biće bolje za neko vreme. Mada na mom web sajtu već imaš dosta aktivnih oglasa.

I možeš da postaviš oglas putnika kako bi te prvog nazvali vozači jer problem je što za sad ima mnogo veći broj putnika nego vozača.

Siniša, kako ne bi bilo praznih optužbi u pogledu toga ko ti je obrisao vožnje, predlažem ti da pošalješ mejl provajderu. Kao prvo, tu IP adresu počinioca uneseš ovde: http://cqcounter.com/whois/

Tako dobiješ mejl provajdera, i adresu njegovog sajta. Onda im prijaviš zloupotrebu. Napišeš im kulturan mejl, objasniš šta se dogodilo, kog dana i u koliko sati. Onda dalje od njih zavisi šta će uraditi.

Mislim da priliv tih sajtova ima veze sa prilivom piratskih auto prevoznika. U poslednje vreme bas cesto vidjam kombije bez ikakvog natpisa firme kako vozi putnike. Grad jr pun on cep flajera po banderama i semaforima. Na novosadskoj stanici imate ljude koji stoje i nude prevoz do Zrenjanina, Beograda... Verovatno su skontali foru da moze i preko neta da nadju putnike.

Нит је било нит ће бити. Око сајта сваког иоле доброг има бар 8 сати невно цимања, а  :yok:

Ja sam za takve sajtove i te divlje prevoznike.

Njima ćeš da daš ponovo neke pristojne pare i otputuješ, dok će autoprevoznici kao lopovski i bezobrazni Niškršpres da te oljušte kao bananu.

Nego, šteta što ovde kod nas na jugu ljudi još ratuju sa internetom, pa ne viđam skoro nikakve oglase u vezi takvih putovanja...  :cry22:

Njima ćeš da daš ponovo neke pristojne pare i otputuješ, dok će autoprevoznici kao lopovski i bezobrazni Niškršpres da te oljušte kao bananu.

Hajde zemljače, pa nisu oni baš toliko loši. Jeste da su i mene 1000 puta iznervirali i da njihov odnos sa putnicima jedva da ima veze s mozgom, ali ipak su zaslužni što je Niš odlično povezan sa ostatkom Srbije, zemljama bivše Jugoslavije i srednjom Evropom.   :roll:

Evo jedan novi sajt kod nas, taxi prevozi, ali ne po regularnim taxi skupim cenama, vec se trošak deli sa saputnicima, pa može biti od koristi za one koji nisu vični autostopu, a čula sam da će se na istom tom sajtu napraviti i sistem varijanta za autostop!!!

http://www.galazio.biz