Jump to content

Featured Replies

e da poreknem ono sto sam rekla, tj napisala ovde pre neki dan.

juce ja u ruskoj radnji "Troika" u Portu, kupujem farbe za jaja da se ovde malo zabavljam, kad ono VEGETA, prava pravcata! ovo je itekakvo olaksanje svima onima koji ce mi ikada dolaziti u goste, da ne moraju da je donose :)

Os djavola...

ja ponela suve sljive u Maroko a oni to imaju

Podravka izvozi svuda, znam da mi je drugar koji zivi u NY rekao da bez problema nalazi vegetu, jaffu, dalmatinski plavac, medeno srce...

• 1 month later...

Vec danima jedna strudla sa makom stoji kod mene na frizideru, nikako da je pojedemo i bacim pogled na rok trajanja... jos je validna...

i tako mi padne na pamet, posto vec danima razbijam glavu o tome sta da ponesem kao poklon profesoru u Indoneziji koji mi je napisao predivnu preporuku za studije. Covek je musliman, znaci ne mogu da mu ponesem kulen i rakiju a razmisljam da li oni tamo imaju maka i tako mi padne na pamet strudla.

Pekara Kikinda ih lepo pravi i pakuje i rok trajanja joj je oko nedelju dana ... taman da ja stignem do Indonezije... ako kupim svezu  ;D

Sta mislite o tome?

verovatno nemaju štrudlu, interesantna ideja, mada ko ga zna..

čuo sam negde da imaju više jela sa makom nego mi, sećam se da beše jagnje u sosu od maka, pirinač s makom, itd

dobra ideja! to retko gde ima.

mada sam videla ovde u portugalu skoro pekmez od sljiva u domacoj proizvodnji :) doduse ta zena pravi od svega, izmedju ostalog i od kivija ...

Ovdi u Brazilu nesto slabo znaju sta su sljive, pored toliko voca, valjda im nisu ni zanimljive :) Zato mi palo na pamet da i u Indoneziji pored raznih papaja i karambola ni ne znaju sta je sljiva :) Doduse, kupio sam neke u marketu skoro, ali nisu kao nase, plave, malko su drugacije. Inace, ovde u prodaji ima kojekakvih dzemova, pa ja tako kupujem one od manga, passion fruita, a trenutno degustiram neki od guave :D

Ovdi u Brazilu nesto slabo znaju sta su sljive

situacija iz portugala:

moja svekrva pravi salatu i kaze: evo ubacila sam u salatu i EGZOTICNO VOCE

kad ono SLJIVE I KAJSIJE :D:D:D

Da nastavim diskusiju, off topic je, ali necu vise :)

U Sao Paulu ima jedan srpski restoran u koji sam trebao da odem, ali smo prespavali vreme za rucak :) I onda sam na nekom sajtu nasao podatak da taj restoran zaista postoji, bla, bla i da vikendom sluze raznovrsnu EGZOTICNU CENTRALNOEVROPSKU HRANU :LOLLL:

EGZOTICNU CENTRALNOEVROPSKU HRANU :LOLLL:

ja se izvinjavam, prva sam pocela offtopic, ali ajde da ga spojimo sa temom - poenta je, sto je nama uobicajeno, nekom je egzotika, tako da eto ideje za poklone :) sto uobicajnije to egzoticnije :)

Skoro sam imao svoje prvo CS iskustvo.Poneo sam domace suseno meso(kad vec kum ima pusnicu).Jedan par kobasice,parce svinjske,parce govedje pecenice,tabla slaninice  ;D

Sve to u kesu i sa sve stvarima stalo u ranac koji prolazi kao rucni prtljag u avionu.  ;)

Skoro sam imao svoje prvo CS iskustvo.Poneo sam domace suseno meso(kad vec kum ima pusnicu).Jedan par kobasice,parce svinjske,parce govedje pecenice,tabla slaninice  ;D

Sve to u kesu i sa sve stvarima stalo u ranac koji prolazi kao rucni prtljag u avionu.  ;)

i kakva je bila rekcija?

jel postoji u beogradu mesto gde se za ne neke velike pare moze kupiti knjiga o srbiji/beogradu na engleskom? to mi deluje kao ok poklon za CS hostove.

Zeleni venac (ispod Meka) u pasazu, pored knjizare i "Stark" slatkisa...tu je prodavnica koja prodaje samo BG suvenire.

nazalost ove knjige su cesto bezobrazno skupe  :( a cesto i ne mnogo interesantne doduse  nono

Ja sam kao zakleta feministkinja nekim domacinkama, a i nekim svojim gostima poklanjala publikaciju "Novi Sad iz zenskog ugla" u kojoj su prikazane neke od znamenitosti grada, mapa gradskog centra i okoline, ali i najznacajnije Novosadjanke u protekla dva veka. Zao mi je sto se ista vise ne stampa, a ja svoje zalihe podelila. Zanima me postoji li nesto ovako vezano za Beograd i Beogradjanke?

Pa ima i moj teca susaru ali problem je to da je profesor musliman... malo teze da cu mu odneti kobasice

;D

Sljive nisu losa ideja mada sam odnela pakovanje suvih sljiva u Maroko i ispostavilo se da ih oni tamo imaju na tone.

Moji gosti su se oduševili domaćim sokom i slatkom od ruže, bilo im je dosta neobično i egzotično... Ali to je možda interesantno nekome iz Evrope, dok je pitanje koliko je neobično nekome iz islamskih ili nama nekih egzotičnih zemalja. Doduše, ne mora biti ruža, može dunja, lubenica...

Naši domaćini su se oduševili slatkom od malina. Rekli smo da može da se jede samo jedna kašika da duže potraje, a oni su krenuli odmah sve da pojedu ;D