Jump to content

Featured Replies

Posted

Ako se neko nadje u Damasku, u starom delu grada blizu Omajad dzamije, obavezno svratiti u Jaber house restoran. Nalazi se u 200 godina staroj kući. Ambijent je fantastičan, vesela atmosfera, konobari obučeni kao Aladin. Nas četvoro je večeralo 4 velike salate, 4 ogromna glavna jela, kolači i nekoliko pića a sve za ukupno 1800 dinara zajedno sa bakšišom.

Bio sam tri puta u barseloni,i svaki put sam pokusavao da jedem onaj meni od 8 evra i da koliko toliko kvalitetan. Ove godine u Rimu mi je devojka iz Barselone rekla mesto gde ona i njena porodica rucaju :) Za 8 evra sam dobio : Rizoto sa pilecim krilcima,Pola pileta,gomilu pekarskog krompira,bokalce vina i za kraj sam mogao da biram da li cu vocni jogurt ili ananas :D

Sve ovo moze mnogo bolje da se iskombinuje,naravno,ali ko zna katalonski,jer su konobari totalno ne zainteresovani da ti pomognu,jer je to restoran pretezno za ljude iz Barselone :) e ovako,udjete u cuvenu La Buqueria (market),iz La Ramble,i izadjete sa druge strane,u jednu malu ulicicu (carrer de jerusalem) idete desno,i na prvoj cosci,videcete izlog,restoran,ruznjikav spolja,na pravom ste mestu! :) Kazu da su najcuveniji po paeli :) Prijatno,ogladneo sam,a na dijeti sam  :eat: :eat: :eat: :eat:

Bio, i tako se prejedas da ti posle bude muka. Ustvari se ne isplati jer na mnogim mestima u Budimpesti se moze vrlo jevtino jesti. Jedan restoran istog tipa,jedi i pij koliko mozes, je i PastaDosta u Rakoci ulici. Po meni je Pasta dosta kvalitetnija od Trofeje (kojih ima tri).

U West endu se moze u nekim restoranima jesti za 50% od cene posle 20h. Burek u vec spomenutoj buregdjinici je , isto, 50% posle 18h.

Ubedljivo najjevtiniji su kineski restorani gde mozes dobiti menu vec od 400-500Ft.

U Madridu je sve skupo, a mi smo nasle letos "Muzej sunke" (to su kao neki snek barovi gde ti svuda s plafona vise sunke), gde je kroasan sunka i sir JEDAN evro. Sta da vam kazem, svako jutro smo ta doruckovale, i onda kupimo jos jedan za poneti za rucak. Ubrzo se smuci, ali jeeeftiiiinoooo  :yok:

Jedan Muzej sunke (Jamon) je na trgu SOL, mada ima ih jos ali ne mogu da se setim gde.

• 6 months later...
  • 1 year later...

Makaveli13 je pre skoro dve godine pisao u ovoj temi o dobrom i ne skupom restoranu u Barseloni. Sada ću samo da malo dopunim informacije.

Restoran se zove "La Gardunya". Više o njemu možete pročitati na sledećim linkovima:

http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187497-d1418267-Reviews-La_Gardunya-Barcelona_Catalonia.html

http://www.bcnrestaurantes.com/eng/barcelona.asp?restaurante=la-gardunya

All you can eat and drink buffet u Budimpesti. Nisam bio. Samo  :comp:

http://www.trofeagrill.com/index_eng.php

Moćna stvar, behemot i ja probali, u priču je bilo uključeno i neograničeno pivo, a najlepše je neka piletina koju prave sa mešanim povrćem.

Jeste. Vrhunska stvar. Meni su se najvise svideli oni meksicki specijaliteti.

Aaaaa i pivce je bilo dobro.

Ima u Wittier-u (zabit na Aljasci, blizu Anchorage-a) "all you can eat" kineski restoran.

14 dolara je meni koliko se secam, s tim da ako ne pojedes sve sa tanjira mora da doplatis jos 5 dolara. :)

Dobar fazon. Nema bacanja hrane.

Kolko para je klopa u Trofeagrill-u ?

Sto se Beca tice, svako malo je neki Thai, Chinese ili overall Asia all you can eat za 5-6 E. Vrlo isplativo.

Pih...sto vece bagra, to skuplja klopa. A kod nas neprikosnoveni Dzindzer i 15 E  :death: I jos te gleda kao da ti broji porcije...

Ima u Wittier-u (zabit na Aljasci, blizu Anchorage-a) "all you can eat" kineski restoran.

14 dolara je meni koliko se secam, s tim da ako ne pojedes sve sa tanjira mora da doplatis jos 5 dolara.

jos jedno dobro mjesto na Aljasci...grad Juneu(Dzuno bi rekli nasi)

Wild Spice...mongolski restoran...all you can eat...prije podne 10 dolara a poslije podne 14...

dakle...rafa sa svezim namirnicama,...4 vrste mesa seckanog na male komadice, rezanci, nekoliko vrsta povrca...natrpas u zdjelu koliko te volja i odneses dvojici likova na sred prostorije koji to propremaju na nekoj ogromnoj plati...postupak se moze ponoviti nebrojeno puta a i supa od jaja i kukuruza dodje pride...

u barseloni ima All you can eat restoran...7e dorucak, 11 ili 12 rucak...ne mogu da opisem tacnu lokciju, blizina onog trga gdje su  bili protesti...

Novi zeland...grad Tauranga...u blizini luke...iduci od luke, kroz park pa levo...kineski restoran...opet jedi koliko mozes...10-15NZD ne sjecam se tacno al bilo je nesto smesno za toliko klope takvog kvaliteta...

...Wellington...u glavnoj ulici nedaleko od Sony shop-a ima kineski all you can eat restoran...restoran je na prvom spratu...

..toliko za sad..bice jos...

• 4 months later...
  • 3 months later...

Koliko vidim dosta kineske hrane "jeftine", kad citam te cijene sve mi izgleda preskupo, s`obzirom na cijene ovde u Kini, sad sam kupila dorucak 2 baozi (nesto kao zemljicke punjene mesom ili povrcem, kuvane na pari) i 300ml sojinog mlijeka za 2.20 yuan-a, sto je 0.27 cent, meni je to dosta za dorucak, za rucak obicno jedem rizu sa necim, fried rice ili neku supu sa rezancima, ako zelis da mesom rizu, bude oko 8 yuan, a bez mesa 5yuan, u svakom slucaju bude jaje, bok choy, jos neko povrce, zacini... supa sa rezancima je oko 6 yuan, sa mesom, povrcem.. Vecera, mi cesto idemo na rostilj, koji se postavlja svuda na ulici cim padne mrak, jedan stapic necega je 1yuan, a ima svega, bukvalno sve vrste povrca, morskih plodova, mesa,gljive su predobre, pivo je 5 yuan\0.66cent 600ml flasa, ali je jako blago, to na rostilju obicno bude 2.5% alkohola, u prodavnici se moze naci i jace, rostilj obicno bude od 20 do 50 yuan, sve zavisi koliko piva popijes :) I tako klopa u Kini bude jeftina sve do trenutka dok ne pozelis evropsku :D

Pozdrav svima

• 2 months later...

Bolivija, gradic Kopakabana, u restorancicima na gradskoj pijaci za 1 $ mozete pojesti kompletan rucak, supu, przenu ribu sa pirincem salatom i najcesce jos nekim prilogom i sok.

• 3 months later...

Udine- možda ne toliko atraktivan turistički grad, al svakako vrijedan posjeta...

Restoran CONCORDIA- cijene dosta jeftine,a hrana vrhunskaaaaaa... Konobari posebno, inače sam stol se čeka 10-15 minuta, jer je stalno prepuno.

Dobar tek

• 2 weeks later...

U Trabzonu sam jeo neki lokalni crnomorski specijalitet kujmak ili ti muhlema. U pitanju je neki topljeni kačkavalj ili sir, sa mislim puterom ili tako nečim. Na sto vam donesu bakarni kotlić sa tom vrelom smesom i vruć hleb. U kotliću se nalazi zajednička drvena varjača sa kojom se taj kačkavalj maže na hleb, tj. više razvlači. Odlično je, veoma sito i vrlo jeftino.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ima nekoliko picerija gde su pice odlične (isprobala)deo grada Tirbutino nedaleko od Terminija neznam da li je ulica via degli Equi  ili via degli Umbri(male uličice) i velika je bila 7e...Ali isto po gradu se može naći sasvim dobri restorani u skrivenim uličicama.

Ima i jedan restoran na uglu ulice via Merulana i via Angelo Poliziano gde se dobre lazanje mogu pojesti za 4e.

• 2 years later...

Pečuj, restoran Fijaker, ogromne porcije cene ispod proseka, plus pivo iz sopstvene pivnice, uvek sveze...