Jump to content

Featured Replies

Posted

Pa ovako, planiram put u Indiju januara 2010,  nekih dvadesetak dana, od 2 do 21 jan. Recimo da je idealno za one koji nemaju puno vremena na raspolaganju a poklapa se se sa silnim novogodisnim praznicima, a ujedno i idealno vreme za odlazak...Povratna karta iz Istanbula do Delhija preko Airarabia 330 eura...a za tri nedelje mislim da je sasvim dovoljno i 800 eura..Ideja je da se obidje severna Indija..pa, ako je neko zainteresovan, cekam...:)

E baš šteta što nisam video ranije, ja idem sa drugom od 22 februara do 11 marta za Delhi, isto preko Istanbula.. Mada smo mi kontali da odemo i u Nepal (kad smo već tu) ;)

Cao ljudi!

Ja planiram Indiju za neki period od sredine februara i ostala bih najmanje 25 dana. Ako hocete, mozemo biti u kontaktu pa da probamo zajedno da se izorganizujemo. Najverovatnije bih trazila smestaj preko couchsurfing-a i hospitalitycluba-a.Plan je da obidjem severni deo+ ako stignem verovatno i Bombaj na kraju.

Pozdrav svima  ;D

Ako ne uspes da nadjes smestaj preko CS-a ili HC-a nemoj da se razocaras. Dosta clanova ne zivi u samom centru grada odakle su. Inace, sasvim pristojan smestaj u samom sredistu skoro svakog grada mozes naci za 3-4 EUR. Ovo se odnosi na Radzastan, ali pretpostavljam da nije razlicito ni u ostalim delovima Indije. Vise se fokusiraj da ti lokalni clanovi CS-a i HC-a budu pri ruci oko samih obilazaka. 

Hvala za odgovor! Ja se samo nadam da cu uspeti da nadjem neko drustvo za termin kad mi odgovara, pa cu lako za smestaj.Ako znas nekoga javljaj  :)

Pozdrav :mah:

• 3 weeks later...

Ja sam planirala Indiju posle 20. februara...i  neki plan je bio prvo Bombaj i Delhi, a onda da se spustim na bar nedelju dana do Goe...i da dzabalebarim... :mrgreen: pa ako je neko zainteresovan...

@ivy05 ja idem sa drugom 21 februara iz Istanbula za Delhi ;) pa eto, možda se i sretnemo

Ja cu biti u Radzastanu 2-17 FEB. Onda idam za Iran (ako dobijem vizu)...

• 3 weeks later...

Ja sam u Mysore-u 23.2.-27.2 a ondak idem ka Podycherry-ju oko koga se vrzmam do 7.3.2010., pa ako se zadesi da je neko u komsiluku, neka se javi :)

• 2 weeks later...

E ljudi, koliki vi dnevni budžet za Indiju, baš me zanima? Jel unutar Indije planirate vozovima?

Vratio sam se ovih dana iz Indije pa evo nekih cena za one koji planiraju put

1 evro = 64 rupija

broj za mobilni telefon 50 rupija (voditi racuna da se kartica moze dopuniti samo u drzavi u kojoj je kupljen broj)

tea masala 40 rupija

dorucak 50 rupija

rucak/vecera 100-300 rupija

koka kola, fanta, sprite, limca 15 rupija

voda (flasa) 10 rupija

pivo 40 rupija prodavnica 70-100 rupija restoran

autobus spavaci (destinacija u trajanju od 8 do 12 sati) 600 do 900 rupija

autobus sedeci (destinacije u trajanju od 8 do 12 sati) 400 do 700 rupija

smestaj u Bombaju od 600 do 1500 rupija (po osobi u hotelu)

semstaj u Kerali od 300 do 1500 rupija (soba ili kolibica na plazi)

smestaj u Hampiju od 400 do 1000 rupija (soba)

smestaj u Goi od 400 do 1600 rupija (soba ili koliba na plazi)

taksi Bombaj oko 250 do 300 rupija (duza relacija)

taksi Goa oko 100 rupija kraca voznja

banane 30 rupija

lubenica 50 rupija (4 kg)

ananas 40 rupija

mandarine 35-50 rupija

mango 45 rupija

papaja 40 rupija

kit kat cokoladica 15 rupija

indijski orah 150 grama 100 rupija

obavezno je cenkanje za sve osim u prodavnicama gde su napisane cene na samim proizvodima

• 2 weeks later...

i mi smo definitivno uzele karte (Gricko i ja :) ), tako da smo u delhiju od 28. februara....onda se 3-4marta spustamo do Goe, pa Kerala.....ako je neko u blizini...bilo bi lepo da udruzimo snage i planove :)

ove info za cene su super pred put!!!!

Ja sam u blizini (Karnataka) ali sam vec bio u Kerali, pa ovaj put odatle idem na istok, prema Cenaju.

U svakom slucaju, lepo se provedite u Kochiju, mocvarama i Varkali a ne bi vam bilo lose da svratite do Kanyakumarija koji je, doduse, u Tamil Naduu, ali na samoj granici s Keralom. Zivopisno mesto i fenomenalna klopa ;)

Zaboravih da dodam: U Kerali vam nije neophodan couchsurfing i ostalo, jer smestaj moze da se nadje i za nekoliko evra (po sobi), naravno ako vam ne smetaju kolibe...

E vidiš, svi Keralu spominju kao must see ;) Mada nažalost ovaj put Delhi i Rajahstan, a biće prilika za Indiju još ;) a taman i Šri Lanku usput ;)