Jump to content

Featured Replies

Posted

Oko katoličkog Božića i Nove godine planiram da idem u Varšavu.

Ima li neko neki predlog? Šta videti osim Muzeja varšavskog ustanka i rekonstruisanog Starog grada?

Gde izaći? Neki specijaliteti?....

Svaka informacija će biti dragocena!

Nemas mnogo toga u Varsavi za vidjeti, bolje idi u Krakov. Inace, Varsava je cijela bila sravljena sa zemljom u Drugom svjetskom ratu, oni su doduse obnovili jedan stari dio grada (sad pod zastitom Unesco-a) i to je to sto se tice starina - tamo imas kafica i restorana al' sve to za turiste. Kad setas alejom Jerozolimski, imas osjecaj da si u New Yorku, sve novoizgradjeni hoteli (oni pravi neboderi, sve u staklu i celiku), shopping centri (jedan nevidjen odmah pored zelj. stanice)..itd. Imas ogroman izbor restorana, sve kuhinje svijeta. Neznam dali jos radi, nesto su govorili da ce ga zatvoriti - Jarmark Evropa - najveci buvljak u Evropi, e to treba vidjeti! To ti je sve na jednom stadionu i oko njega, sad sam zaboravio kako se zove, ali pitak nekog Jarmark Evropa i svi ce znati, ide se tramvajem preko rijeke. I imas dosta muzeja po gradu..e obavezno otidji u, ili bolje reci na, Palac kulture i nauke, ogromna, ali ogromna zgrada odmah pored zelj. stanice, simbol Varsave (a i nace svi "mrze" tu zgradurinu jer je to bio Staljinov poklon Poljacima),  e odatle imas odlican pogled  i na nizim spratovima su neki muzeji i bioskopi. U svakom slucaju iznenatit ces se kakav je Varsava moderan grad, ponekad zaboravis da si u nekadasnjem Istocnom bloku.

• Author

Hvala trainspotter!

Pa nije bas da mogu da biram. Idem u posetu u Varsavu, tako da tamo imam smestaj. A saveti mi trebaju za ubijanje vremena, za vreme radnog vremena. Sto se tice Krakova, tamo cu verovatno za Novu godinu, a mozda ostanem tamo i koji dan duze!

Hvala jos jednom, a kad se vratim, obecavam dopunjavanje ovog topika!