Jump to content

Featured Replies

Posted

Kuda za vikend u Novom Sadu!?  :? (a da to nije internet klub  :comp: gde moze da se otpada po klubputnika forumu  :D )

Koja su po vama najinteresantnija/najotkacenija mesta za izlazak?  :pivoooo:  serenade  :banana:  :dance:  pijjj

meni je najinteresantnije kad se okupi drustvo u stanu.

Inace volim dobre rok svirke, malo da se izdivlja  ::crazy::dance:

Ja sam upravo dosla iz SNP-a gde se zavrsilo trece vece jazz festivala a ko nije bio, sutra je poslednje vece, dodjite :D. Inace volim Tremu zbog ponekad dobrih svirki, a mnogo sam volela Art klub u Katolickoj porti koga na zalost vise nema.

Kad su neke svirke, to se ne propušta, ali kad in nema, možeš prošetati ulicom Laze Telečkog i, ako voliš rok i pivo, dobar provod je zagarantovan. Ja sam se par puta baš dobro proveo i u "Gerili" (obično sviraju neki lokalni bendovi, razni muzički pravci i piće je prilično jeftino) u Dunavskoj ulici, "Tremi", "Steriji", "Indeksovoj tribini", "Gusanu". Ima i jedan fin Vinski podrum (U Pašićevoj, blizu SANU), gde su tamburasi cesto i imaju dobro vino - litra 500 din, ako nisu promenili).

Iz priče znam da je kafana "Kod Džoa" fino mesto da se društvo okupi, zapije i ispriča. Prijatna atmosfera, gazda naplati koliko mu se ćefne (uvek manje od realne cene. Čini mi se da mi drug reče da je 10 rakija i kiselih, platio 810din), kažu i da je muzika ok.

Aj pa lepo se provedi kad dođeš u NS!  :dance:  :pivoooo:

Ja sam se sinoc odusevio mestom po imenu: bircuz Lipa...

Kafana se nalazi u Svetozara Miuletica, do prvog aprila je bila drzavna, a sad ju je neko kupio, u kafani radi konobarica Ljilja koja je otprilike duplo starija od  kafane.

Domaca jabuka-50 din

Pivo -80 din

1 dl kisele- 10 din.

Lom-250 din (bez fiskalnog racuna)

Kafana je puna klinaca koji u njoj prave bas zivu atmosferu, tu se i zapeva, i popne na sto, a bude i kavge nazalost. Muzika: narodnjaci sa radija. Konobarica im je kao razredna pa ih sve zna po imence i tako i oslovljava. Mesto osim po povrsini neodoljivo podseca na legendarnu Oazu.

Sinoc sam prisustvovao sledecm dijalogu, koji me je kupio da u Lipu dodjem opet:

Musterija: Kakve cajeve imate?

Konobarica : Jel ti to mene zajebavas?!

Musterija: Ne stvarno, devojka zeli da pije caj.

Konobarica: Daj bre covece ovde mi ceka 10 ljudi da im sipam rakiju, ja nemam case, i sad cu njoj da kuvam caj, e zabole me....

;D:pij:

Da li konobarica ima brkove, na nogama ima čuvene plave Borosane, stolnjaci su sa plavo-belim kockicama a pepeljare su limene?  klanj::

Ih.. Pa još ako se, umesto muzike sa cd-a, sluša Radio Beograda 1  :party:  pijjj

• Author

Sto se tice kafana u NS mislim da je kafana RIBAR u Dunavskoj po tom pitanju zakon. Cene iste kao sto je neko malopre napisao za Lipu, jedino sto nema kavge, gazda nedozvoljava. Gazda vas nikada nece zakinuti ako ste stalna musterija uvek gazda casti. Unutra prava autenticna kafanska atmosfera.

Mogli bi da napravimo jedno KPS kafansko vece, onako cisto radi reda  :pivoooo:

Sto se tice kafana u NS mislim da je kafana RIBAR u Dunavskoj po tom pitanju zakon. Cene iste kao sto je neko malopre napisao za Lipu, jedino sto nema kavge, gazda nedozvoljava. Gazda vas nikada nece zakinuti ako ste stalna musterija uvek gazda casti. Unutra prava autenticna kafanska atmosfera.

U potpunosti se slazem, Ribar je super kafana.

Iz ranijih razgovora sa "starijim" članovima znam da većina njih nije zainteresovana za okupljanja "radi okupljanja", tj. za ona koja nemaju neku jasno određenu temu, vezanu za putovanja.

Međutim, ako želiš da organizuješ neko okupljanje za novije članove, sve što treba da uradiš je da zakažeš vreme i mesto i da ga okačiš u "akcije i okupljanja". Naravno, ovo može da uradi i bilo ko drugi ko je zainteresovan za tako nešto. :)

• Author

Iz ranijih razgovora sa "starijim" članovima znam da većina njih nije zainteresovana za okupljanja "radi okupljanja", tj. za ona koja nemaju neku jasno određenu temu, vezanu za putovanja.

Međutim, ako želiš da organizuješ neko okupljanje za novije članove, sve što treba da uradiš je da zakažeš vreme i mesto i da ga okačiš u "akcije i okupljanja". Naravno, ovo može da uradi i bilo ko drugi ko je zainteresovan za tako nešto. :)

Ja bih bas zeleo da upoznam vise ljudi sa KPS-a, tako da sam i razmisljao da ovo uradim.

Evo prijavljujem te da ides na pivo samnom  :D, za datum i vreme cemo se jos dogovoriti  :pivoooo:

Kad smo vec kod kafana preko puta elektrotehnicke skole ima jedna kafana (ne verujem da ima ime) u kojoj je ta autenticna atmosfvera. Stalno Visi konobarica i neka debela zena koja uvek zvace burek. Skoro uvek unutra ima dva cigana sviraca, jedan na begesu a drugi tamburu. Nisam jos tamo usao ali svaki put posmatram kroz prozor. Jednom sam prisustvovao sceni kada ciga na tamburi muva debelu sa burekom  :happyyy: to je trebalo videti.  ;D

A da ima i legendarna kafana ,,Čep" na bulevaru oslobodjenja, kada idete prema autobuskoj odma posle futoske sa leve strane. Nije preporucljivo za djake elektrotehnicke skole jer se tu cestu skupljaju profesori.

Fina kafana je i Kuglana koja se nalazi na bulevaru pre ili posle Daltonke. Unutra je matora gazdarica sa cigarom, unutra smrdi na duvan a stolice su kao skolske samo tapacirane (tapacirung je pocepan:), pivo je 80 a imaju i sokove ako vodite i finu devojku.

Mogli bi da napravimo KPS kafansko vece ili neko vece sa tematikom kao sto smo imali middle east vece.

S obzirom da ide zima i da su najbolja neka kafanska okupljanja ili home okupljanja mogli bi da smislimo neku tematiku i da se tako druzimo.

Neko krckanje nekog svetskog recepta (ili vise njih) ili gledanje fotkica sa putovanja ili... uvek nesto zanimljivo moze da padne na pamet...

:P

• 4 weeks later...

Ne znam, meni su ti kafici u Laze Teleckog pomalo i izvikani, a uvek je i strasna guzva.

Kao mesta za izlazak preporucio bi Steriju i Tremu- bude uvek dobrih svirki, fina atmosfera, lepe devojke .. ranije sam dosta izlazio u Vinski podrum, u Pasicevoj, uvek je bilo fenomenalno, tamburasi, vino .. ne znam kako je sad, nisam davno bio.

ja sam svog prvog gosta sa CS-a vodila u Vinski podrum u Pasicevoj prosle godine u prolece. Bila sam ubedejna da mesto ne radi, ali htedoh da proverim i isplatilo se. Istina je da smo dobrih sat vremena bili jedini u kafani, ali time je ugodjaj bio jos bolji jer je sedam tamburasa sviralo samo nama:)