Jump to content

Featured Replies

Posted

pozdrav traveleri! :)

evo ja se razmisljam o stopu do Albanije, dali je neko zainteresiran da mi se pridruzi

meni je posao fleksibilan tak da mogu krenuti kad hocu i ostati koliko hocu, jedino finansije su te koje mi odredjuju koliko ce mi trajat put

ovaj put zamisaljm kao kraci, tek cisto da vidim neko drustvo u albaniji i upoznam zemlju na kratko, jer na prolece planiram bajkom tamo

i ak imate kakvih saveta za stop do tamo i kak je najbolje samo dajte

ja sam iz Vukovara, od iskustva u stopu imam stop do Sirije

pozz  lol::

Slaviša druže moj!

Ja takođe planiram do Albanije, nego kontam da sada nije vreme za to.

Razlog - jako je hladno, tako da se stop i naročito, spavanje u šatoru, nikako ne isplati!

Dan je kratak, pa i ne može da se zemlja vidi kako valja.

Predlažem ti mart-april za istraživanje ti divne zemlje.

Što se stopa tamo tiče, čini se da vole da naplaćuju stopiranje, slično Siriji i Jordanu.

I da je malčice problematično.

Imaš neke ranije putopise na sajtu vezano za to, pa pogledaj. Nisu se ljudi osrećili stopirajući, ali su

se svakako divno proveli i napisali sasvim dobre putopise! :D

Ne znam kako je Talesovo iskustvo ali ja nisam imao takav problem, naravno tice se placanja. Jes da sam stopirao samo od Bara do Tirane i nazad al eto i drugacijeg iskustva :)

Ma ne, nisam ni ja stopirao tamo, niti sam čak i bio, no hoću, to mi je sledeći target!

Ali sam od drugih čuo te neke pričice, koje ponovo po difoltu ne moraju biti tačne.

A Bar - Tirana ti nije reprezent, to je magistrala kojom bukvalno svi idu!  ;D

Nama će trebati nešto između toga i Sarande, Đirokastre, taj deo...

Pravo da ti rečem...

Nama sa juga se čini bolja i bliža kombinacija preko Makedonije (Ohrida i Struge), pa Albanija u kombinaciji sa jugom Grčke - pun pogodak.

Vama sa severa je verovatno bolje Ibarskom do CG, pa onda od Tuzija ili Ulcinja da ''opalite'' stop ka Albaniji.

A možda i nije...

Ne bih ja stopirao kroz Kosovo. Prolazio sam autobusima tamo još pre 2 godine bez ikakvih problema, ali se ne bih usuđivao da tamo stopiram cirka još 5-10 godina.

• Author

pozz  :D

po karti koju ja imam magistrala je iz podgorice do skadra pa dalje za tiranu, znaci nema potrebe spustat se na Bar i ulcinj, pogotovo sad kad nije sezona i nema puno saobracaja a i kak iz ulcinja dalje u albaniju, mislim da ne treba posebno ciljat Crnu Goru ili Makedoniju, za koju regiju uhvatis porevoz tam ides bitno je da si bilzu Albanije, e sad kosovo mislim da nije najbolje resenje jer nema ucrtana neka veca magistrala do tirane kroz kosovo, jedino mitrovica, pristina, skoplje, i meni se cini da je najbrza solucija autoputem na skoplje, pa tetovo, ohrid i tirana

tales imas pravo da sad nije bas najpogodnije vreme jer je zima, neznam dali da cekam prve tople dane, al do njih ima bar jos tri meseca

vidicu  lol::

Nema tu razmišljanja, čekaj me pa ćemo zajedno da stopiramo marta po Albaniji, čudesnoj zemlji orlova, bunkera i mercedesa!  :D

poz Slavisa,

Postoji magistrala koja vodi od Nisa do Pristine, od Pristine do Prizrena, a od Prizrena je izgradjen novi auto-put do Tirane. Kad god da krenes, nadam se da ce ti ova informacija biti od koristi.