Jump to content

Featured Replies

Posted

Evo posto smo krenuli sa nekoliko tema na temu upoznavanja, mozda je zanimljivo da znamo i kuda nam se sve proteze KPS mreza :) Ima nas i u dijaspori, i sirom Srbije. Ovo moze da bude korisno i ako jednom budemo aktivnije hteli da predstavimo klub javnosti, pa da znamo gde koga ima. Dakle, koje je vase selo/grad/naselje/kontinent?

Ja zivim u Portugalu, u gradu Aveiro koji ima oko 70,000 stanovnika i puno se razlikuje od srpskih gradova sa istim brojem stanovnika. Nalazi se na putu izmedju Porta i Lisabona, ali blize Portu. Ko dodje u moj kraj, nek se javi  pijjj

Naravno, ne zivim ovde oduvek, do pre godinu dana sam zivela u Beogradu, a do 1999. u Zrenjaninu. Prvih mesec dana zivota sam zivela u Melencima, lepom selu kod Zrenjanina odakle je moj tata.

Ja zivim u Madjarskoj, u Budimpesti. Blize, u Pesti, odmah do Westend centra.

Inace sam iz Novog Sada.

Ja zivim u Novom Sadu, ma da sam u poslednje vreme sve cesce u Rimu (ma da bi neko  :tt: zelo da me preseli tamo jos uvek se nedam  :angel: )

U NS-u sam od 2001. kad sam poceo studije na FTN-u a pre toga sam ziveo u Kuli (mali gradic u Backoj) od '89 a pre toga u Malom Idjosu i Sivcu.

Ja sam se celog zivota selio u intervalima od 5 godina  (+/- 1 ) :

Kragujevac -> Despotovac ->  Kragujevac -> Beograd -> Moskva (nadam se da se na poslednjoj adresi necu zadrzati toliko)

P.s. Posto su krenuli topici sa pitanjima ko je odakle i sta radi, koliko ima godina, koje su najsevernije, najjuznije tacke na kojim je boravio, koliko je kilometara presao.... mozda bi bilo zgodno da se te informacije nadju na profilima.  Tako bi ljudi mogli lakse da se  organizuju i razmenjuju informacije.

Recimo, meni bi bilo interesantno da znam gde je ko putovao tako da ga mogu pitati za savet.

Ja sam usidren u najvecem selu u bivsoj Jugoslaviji,tako se bar prica,da je Azanja najveca po broju stanovnika a Ripanj pa povrsini, slobodno ispravite ako gresim ili sam sve ove godine greesio.

Naime za one koji ne znaju gde je Ripanj,to je odmah podno Avale, 25 km od centra Beograda.

Јерковић, Вождовац, а овди ћу и думрем пре времена. ;D

Novi sad oduvek a kanda i zauvek.

P.s. Posto su krenuli topici sa pitanjima ko je odakle i sta radi, koliko ima godina, koje su najsevernije, najjuznije tacke na kojim je boravio, koliko je kilometara presao.... mozda bi bilo zgodno da se te informacije nadju na profilima.  Tako bi ljudi mogli lakse da se  organizuju i razmenjuju informacije.

Recimo, meni bi bilo interesantno da znam gde je ko putovao tako da ga mogu pitati za savet.

I meni je tako nestopadalo na pamet i naravno, mislim da je dobra ideja.

Zivim na relaciji Coka-Novi Sad. Rodom sam iz Coke i pre 4 godine se selim u NS sa burazerom, on zbog faksa ja zbog skole. Putujem skoro svaki vikend u Coku i kazem da imam dve kuce. :fool:

Ja sam se celog zivota selio u intervalima od 5 godina  (+/- 1 ) :

Kragujevac -> Despotovac ->  Kragujevac -> Beograd -> Moskva (nadam se da se na poslednjoj adresi necu zadrzati toliko)

P.s. Posto su krenuli topici sa pitanjima ko je odakle i sta radi, koliko ima godina, koje su najsevernije, najjuznije tacke na kojim je boravio, koliko je kilometara presao.... mozda bi bilo zgodno da se te informacije nadju na profilima.  Tako bi ljudi mogli lakse da se  organizuju i razmenjuju informacije.

I meni se ovo svidja. Moze se i staviti guglova mapa pa da svako otacka mesto u kome zivi, onda malo prelazimo preko praga foruma i ulazimo u komjuniti sajt, mada ja mislim da smo mi odavno nekim delom to vec i postali. Tako bi druzenje bilo jednostavnije, lakse uspostavljanje kontakata ali ne znam koliko bi to promeniti smisao sajta.

Beograd, pa par godina Vankuver, poslednjih pet Stokholm ali verovatno na prolece dizem sidro.

1984-1986 & 1988-1996 Zabrežje (u kome je napisano prvo diplomatsko pismo by Prota Mateja Nenadovic, samo da znate, eto, od moje kuće 70 metara jugozapadno)

1986-1988 Zvečka (u kojoj žive patuljci)

1996-2005 Obrenovac (koji je mlađi od Zabrežja, sa kim se graniči)

2005-2009 Beograd (tuda svuda)

2009 Obrenovac (simpatično mesto ukoliko u njemu ne mora da se živi)

Kikinda do 2001, Novi Sad do 2007, Beograd do dana danasnjeg i nadam se da cu se vrlo uskoro iseliti iz njega... izvinjenje svim beogradzanima ali ne volem Beograd pa to ti je...

;D

Zemun,mada sam se rodio u Zemunu gde sam i ziveo do 5-e godine...Onda sam se preselio u Zemun i od tad krecu stalna seljakanja,prvo Zemun pa onda Zemun gde sam ziveo dobrih 6 godina ali sam zbog obaveza morao da se preselim u Zemun...Tu sam radio a kad sam dobio otkaz vratio sam se u Zemun,gde sam ziveo sve dok se nisam preselio u divno jedno mesto pokraj Dunava,mesto sa starim kafanama  :pivoooo: i jos starijim alasima ,mesto prelepih crkvi,mesto sarmantih devojaka,mesto puno umetnika  ::artist:, serenade mesto po imenu ZEMUN.

p.s.tri meseca sam ziveo u Zemunu al to ne racunam posto je kratak period u pitanju

1990-1996 Majdan (selo na tromeđi Srbija-Rumunija-Mađarska)

1996-2005 Novi Kneževac (malo mesto (10000st) na severu Banata nedaleko od gorepomenutog sela)

2005- ko zna do kad Novi Sad (od 2007 porodica mi stanuje u Vršcu, tako da mi sad to dođe kuća :) )

Beograd od rodjenja... mada mi je poreklo iz Knjaževca (Gurgusovac ili Mala Venecija kako su je nekada zvali od miloste) iako su mi i otac i deda i pradeda i čukundeda rodjeni u Beogradu... a pradeda je imao i kafanu u Skadarliji  :P