Jump to content

Featured Replies

Molim vas za pomoć, ako neko moze da mi objasni kako da se registrujem da radim neke poslove vezane za pisanje, tj. na koji način da mi plaćaju. Taj deo bas ne razumem. Imam opcije paypal ili credit card na tom sajtu gde hocu da se registrujem. Ja imam otvoren devizni račun u banci za evre i dolare. Da li to moze i ako moze koju opciju da izaberem?

Hvala unapred!

• 2 weeks later...
Procitao sam da nasi ljudi sa Intezinim karticama na Paypalu stavljaju Madjarske adrese, nekima radi, a nekima ne.

Drugar je radio to i uspevalo mu je.

Bas mi je pricao o tom poslu koji radi preko interneta,a radi se o tome (bukvalno) da slusas muziku,pises sta mislis o njoj i - dobijas pare ;D

Malo detaljnije:prijavis se tamo (ne-znam-gde,tj. na kom sajtu),oni ti valjda svaki dan (ili svake nedelje) salju tipa po 1 album koji treba da se pojavi na trzistu da ga preslusas,ti ga preslusas,napises misljenje o svakoj od pesama (bar po 3-4 recenice,ali trebas da gledas da se ne ponavljaju opisi,tj. da budes bar malo kreativan;sve je na engleskom naravno),postaljes im taj tvoj review i onda te oni placaju po pesmi...nesto malo,sitno,ali vremenom se nakupi za dzeparac (sto kaze chaba - bar za studente).

Rekao mi je drugar i koji je to sajt u pitanju i sve mi je objasnio,ali...hehe,ali...posto sam ja muzicki ogranicen prvo sto sam ga pitao je - koju muziku trebas da preslusavas.Reko,ako su narodnjaci dalje nemoj ni da mi pricas :evil: Kaze,dobijas razno-raznu muziku,za "siroke narodne mase" (znaci,ono sto se ovih dana vrti po MTV-ju - hiphop,indie rock i slicne...hm,gluposti :roll:) i kad sam to cuo tenacitet mi je eksponencijalno opao :death: Tako da sam zaboravio ono najbitnije u prici - ime tog sajta...

Uglavnom,ono cega se secam je da moras da imas otvoren neki ziro racun,da bi te isplacivali naravno.A prihvataju isplate u svim zemljama - osim Srbije...jebi ga.Ali to moze da se resi time (kao sto je ovaj i uradio) je da se prijavis u nekoj drugoj zemlji (ovaj se prijavio u Madjarskoj,u Budimpesti;to niko ziv ne proverava) i to je to - das tudju adresu,a svoj ziro racun i svoje ime i prezime i novac ide tebi,ne tom nekom sa te adrese :yok:

Tad pocinjes da radis,dobijas pare na racun,sve OK...samo ne mozes da ih podignes :roll: Ali zato mozes da ih iskoristis za kupovinu necega preko interneta.Kupis nesto,tj. narucis,stigne ti u Srbiju,a skidati se sa racuna.I tako to ide...

...i sve je to dobro islo do nedavno,jer su na neki nacin (ne znam jos kako) zabranili da to radi bilo ko iz Srbije,makar prijavljen i u Budimpesti (sabani jedni) :roll: Valjda traze da osoba na koju se vodi broj ziro racuna bude ista osoba koja ce da radi to,nemam pojma.Uglanvom,taj posao mu je prestao.

Pa eto,mozda neko dobije ideju ako naleti na neki slican posao.

Samo je potrebno da niste muzicki ograniceni ;)

• 4 months later...

Da li osoba koja je odradila posao preko gore pomenutih sajtova mora biti i vlasnik racuna na koji ce se uplatiti novac?

• 9 months later...

Ja sam odavno u "poslu" sa zaradom preko interneta. Bavim se upload-om fajlova i kada neko kupi premium nalog preko tog mog linka ja dobijam 50% vrednosti tog naloga. Vrlo prosto.

Pare mi uplacuju na AlertPay (sada se zove Payza), a ja sa tog racuna povlacim lovu na svoj devizni racun u Srbiji.

Moj neki mesecni prosek je 400$, nekad zna da bude i vise ali i manje (mala beba u kuci pa se nema dovoljno vremena), ali mislim da je za dopunu budzeta ili da se skuplja za neko putovanje sasvim pristojna cifra.

I da, dnevno utrosim 2-3 sata na to tako da ne oduzima previse vremena.

Da li osoba koja je odradila posao preko gore pomenutih sajtova mora biti i vlasnik racuna na koji ce se uplatiti novac?

Ako si mene pitao,mislim da je u konkretnom slucaju taj drug bio vlasnik racuna,posto mi je pricao kako je narucivao neke stvari od novca koji mu je bio uplacen na taj racun.

• 1 year later...

uh dugo nije pisano *o*

da odgovorim za neobux ~ sajt je pouzdan i rade vec dugo, ALI ako hoces da zaradis vece pare moras i da ulozis premium i da imas puno referala sto znaci da ukljucujes ljude na tebe i da ti ljudi isto budu aktivni i klikcu i ukljucuju druge. ako ovoga nema, onda se ne zaradjuje skoro nista. jer isplata po kliku je vrlo mala. Inace ima onih koji zaradjuju velike pare ali oni su dosta i ulozili da bi zaradjivali iste.

ovo za upload fajlova je super !

a inace predlazem STIFORP svima, super je http://samuraisx.stiforpbuilder.com/  ~ covek koji se bavi 30 godina online zaradom sjedinio je sve u jedan skontao sta je najbolje i napravio ovo. za registraciju se placa 40$ jednom i za svagda + svaki mesec 10$, za to mozes da koristis alatke koje ti sajt nudi (da drzis webinare i seminare online u celom svetu, da pravis svoje sajtove blogove i reklamiras ih automatski, saljes email automatski, reklamiras svoj hobi ili posao etc etc), ILI ne mras nista da radis samo placas te alate mesecno i dobijas na svakog direktnog koji se uclani na tebe 20$ + od svakog na njega ukljucenog 2$ + po 1$ ili % od bilo koga koji se random uclani iz bilo koje zemlje i padne na tvoju granu ~ sto pre se uclanis i napravis mesto to bolje .. inace ima jos caka ko hoce vise . ali super je i vise godina funkcionise provereno je :)

a takodje koristim i LYONESS sto je fantazija  :mrgreen: prilikom bilo koje kupovine u bilo kojoj zemlji i u bilo kojoj prodavnici tj kompaniji koja je u Lyonessu, dobija se % povracaj para na racun! super je i ne mora nista da se ulaze ko hoce samo da zaradjuje kao kupac, tj da stedi, super je parica koja se sakupi na putovanja. tj kao stedjevina posle svake kupovine x)

Evo gledam baš ovaj lyoness. Je l neko već koristio? Koja je fora sa povraćajem i kakva je procedura pri kupovini?

ja Lyoness koristim vec 2 godine, a moja majka i njene drugarice i drugovi 3 godine. Sta reci - efikasno, prosperitetno, novo, prakticno, sigurno i bez ikakvih obaveza.

Lyoness je samo promena nacina kupovine koju smo dos ada koristili + usteda para prilikom iste.

Proces je sledeci: kada se uclanis dobijas svoj Br identitet i Lyoness karticu koju mozes korsistiti u 80% firmi u Lyonessu. Kupovina karticom je sledeca - odes izaberes sta oces da kupis i prilikom uplate na kasi dajes svoju Lyoness karticu da prodje kroz masinu, platis novcanu vrednost onoga sto si kupio skroz normalno, jedino novo je da dajes karticu uvek da ti prodje kroz kasu. Dobijas automatski cim kartica prodje, povracaj para u % na tvoj racun koji si uneo u Lyoness.

Od firme zavisi koliki % ce ti dati nazad. Odes na sajt Lyonessa, ukucas partnerske firme i pretrazujes koja ti odgovara, gledas koliko se vraca % itd.

FIrma vraca pare i na racun + vraca pare i na poseban racun lojalnosti - RESTO RABAT (jedan deo procenta ide tamo i sakuplja ti se do iznosa od 50eur i kada se sakupi onda se automatski stvara nova pozicija ispod tebe koja ti donosi 200eura, itd). Ti sam biras na profilu koliki % od povratka ces da ti se stvalja u pare na tvoj bankovni racun ili na racun za lojalnost.

Pare koje se vrate za isplatu, ti se nakupljaju na Lyoness racunu tvog profila/identiteta, kada dostigne sumu od 1000din ti prebacujes na bankovni racun (ili stavis automatski opciju na profilu da ti Lyoness prebacuje na bankovni racun svaku nakupljenu hiljadarku).

sto se tice objasnjavanja oko isplate i povracaja para evo ukratko to je to.

e sad, one koje ti direktno uclanis na sebe, kao ja ako bi mi se sad neko javio da se uclani, to ide direktno na tebe! znaci direktno uclanjeni ne idu na RESTO RABAT pozicije koje dobijas od sitema povracajem tih 8% od ukupnih 10%, i zaradu od svake njihove kupovine dobiajs od sistema na TVOJ racun za banku.

**ako se uclanite onako sami za sebe prilikom ulaska na sajt, to samo znaci da ce vas sistem automatski nakaciti vec nekome uclanjenom, (to su te resta-rabat pozicije).

a Kupovina se vrsi i preko *Vaucera. Zasto ne preko kartice? jer prosto kod nas nisu sve firme u stanju da priuste masine na kasi, te im je za pocetak lakse koristiti vaucere, ali kasnije kada se Lyoness kod nas razvije kao u drugim zemljama Evrope, Amerike i Azije, onda ce sve firme morati preci na nacin *kartice placanja*.

Vaucer ovako funkcionise: pogledas koje partnerske firme daju kupovinu vaucerima (MAXI napr, LILY ...itd), porucis sa tvog profila onoliko koliko je potrebno za onu radnju koja ti treba za pazar, platis sa svog racuna koji si prijavio, i cekas da stigne na kucnu adresu (obicno stigne brzo). Narudzbinom vaucera preko 5000din ne placa se postarina (sto je vrlo prakticno, vauceri vrede i po godinu dana, te se isplati uimati ovako pa ne placas postarinu i imas vremena da ih koristis). Odes u Maxi napriemer, nakupis stvari za 500din (ukoliko je vaucer od 500din), znaci pavlaku, sir, hleb, slatkise, meso itd, odes na kasu i pokazes vaucer umesto para, kasirka ukuca brojeve koje treba i to je to. Povracaj para odmah dobijas nakon iskoriscenog vaucera. Znaci fazon sa vaucerima : vaucer umesto para.

i kupovina na Benzinskim pumpama, gorivo! to se razlikuje od svega, jer je NIS velika kompanija i gorivo je gorivo, te su oni izabrali svojstven nacin u Lyonessu placanja. Imaju posebnu karticu NIS-ove pumpe (NIS je u Lyonessu, kao i mnoge druge naftne kompanije), znaci narucis sa svog profila karticu za gorivo. Kartica ti stigne na kucnu adresu, i prilikom svakog punjenja rezervoara na benzinskoj umesto para pokazujes karticu sa koje ti se skidaju te pare koje si uplatio, a povracaj odmah dobijas cim se kartica provuce. To je super za sve one koji putuju i imaju motorno vozilo koje stalno koriste! Jer u bilo kojoj benzinskoj pumpi sveta koja je u Lyonessu mozete da napunte kola gorivom i pritom dobijete povracaj para.

eto nista komplikovano ~ ^^ ovo je super~ i vrlo je popularno na zapadu, samo eto kod nas jos nije zazivela ideja 'stednje' i uzajamne dobiti prodavac-kupac.

ako imate pitanje jos koje slobodno pitajn clap.gif' alt=':clap:'>

ko hoce da se uclani, moze da mi se javi ne grizem, bila bih vrlo zahvalna da se uclanite na mene (jer ja dobijam isto od sistema  smartass)

geravodeli tebi malo ospirinje, poslala sam poruku.

• 2 weeks later...

Kako je moguce da ovi iz Maxsija i Tempa ne primaju ove Lyoness kartice a tamo neka str ( ispred koje se sakupljaju pijanci u Temerinu ) uredno prima cashback kartice?

Kako je moguce da ovi iz Maxsija i Tempa ne primaju ove Lyoness kartice a tamo neka str ( ispred koje se sakupljaju pijanci u Temerinu ) uredno prima cashback kartice?

znas kako kazu: 'ispeci pa reci'

da si procitao pazljivo prethodni post, ne bi postavio ovakvo pitanje.  :)

evo odgovor cu da citiram od prethodnog posta, ali inace je logicki, svako bi mogao sam da zakljuci (onaj ko misli glavom):

''zasto VELIKE firme primaju kupovinu preko *Vaucera u Lyonessu? Zasto ne preko kartice?

*jer prosto kod nas nisu sve firme u stanju da priuste masine na kasi, te im je za pocetak lakse koristiti vaucere!

investiranje masina sa uredjajima za indetifikaciju kartice, racuna i identiteta, na svakoj kasi , u svakom gradu, u svakom lokalitetu firme, je uzasno mnogo para i ogromna investicija, na sta firme u pocetku nisu sposobne, de za pocetak ulaze u Lyoness sa dogovorom o vaucerima.

Malim firmama je lako, obicno su lokalne, nemaju puno prodavnica niti kasa, te kod malih firmi u pocetku dogovor sa Lyonessom ostaje na *default sistemu -kartica- kupovine.

ali kasnije kada se Lyoness kod nas razvije kao u drugim zemljama Evrope, Amerike i Azije (dodje u III fazu sa velikim brojem firmi i kupaca), onda ce sve firme morati preci na nacin *kartice placanja*. ''

Vaucer se lako koristi isto, Povracaj para odmah dobijas nakon iskoriscenog vaucera. Znaci fazon sa vaucerima : vaucer umesto para. jedino sto ih treba porucivati na kucnu adresu pa cekas dok stignu :)

ako uzimas vaucere u vrednosti od 5000din, ne placa se postarina.

eto ~

Kupovina na bonove i vaucere je krajnje neprihvatljiva. To predstavlja takav gubitak komfora, da nema tog cashback-a koji bi mi to nadoknadio... Znaci moram da cekam da mi stigne vaucer, pa da namenski idem u radnju, pa da tamo sabiram robu do tih 5000 din... I sve to, zbog cega? Zbog nekih 50-100 din ustede putem cashbacka. Predhodno moram da platim 800 dinara da bih uopste bio u mogucnosti da to priredim sebi...

Ili kartice i pun komfor ili nista...

Kupovina na bonove i vaucere je krajnje neprihvatljiva. To predstavlja takav gubitak komfora, da nema tog cashback-a koji bi mi to nadoknadio... Znaci moram da cekam da mi stigne vaucer, pa da namenski idem u radnju, pa da tamo sabiram robu do tih 5000 din... I sve to, zbog cega? Zbog nekih 50-100 din ustede putem cashbacka. Predhodno moram da platim 800 dinara da bih uopste bio u mogucnosti da to priredim sebi...

Ili kartice i pun komfor ili nista...

hmm.. ne mogu da verujem da neko prica takve gluposti.. ali opet verujem jer ovo je Srbija :)

izvinjavam se ali vrlo ste neprakticna osoba.

Vauceri nisu nista drugo nego isto sto i pare, samo se zovu drugacije - 'vauceri'. Imenica se promenila, a namena i nacin koriscenja ne. Covek je cudno bice zaista. Vrlo tesko mu je da promeni neke navike koje stekne od malena i na sta se navikne.

Nema nikakvih bonova. Lyoness vauceri su sasvim nesto drugo. To su kao Lyoness pare eto da moram vec slikovito da objasnim.

Kao drugo i ti sigurno brojis novac, nije istina da natrpas punu korpu svega i svacega pa cekas 'bingo' dobitak iznosa na kasi. Vec sve sracunas u svotu novca koje imas zar ne?

ako bas predje sumu vaucera dodas dinare koji fale.

i ne naplacuje sa vaucer nista. uzmes vaucer za one pare koje pazaris. Stizu u roku od nedelju dana. To nije uopste dugo, uzmes vise vaucera koje koristis dok drugi ne stignu.

A povracaj para je uvek dobrodosao! bolje da ti se vrati neki procenat nego da odes potrosis i znas da ti se nece vratiti, a kasnije kukaju ljudi kako za hleb nemaju..  :death:

Ne vidim apsolutno nikakvih problema :)

a ono sto je vama neprihvatljivo, firmama je itekako prihvatljivo. Vi kao kupac nemate puno prava da pametujete o nacinu rada firme. Ako je izabrala vaucere, znaci da je lakse da odradi povracaj para preko vaucera, a da ne ostecuje kupca da ne bude nekih gresaka u sistemu ili problema da bi Lyoness morao da resava.

A kupcu uopste nije tesko naruciti preko neta vaucere na svoju adresu. Zauzima mozda 5min.

Treba samo da se menjamo da budemo prakticni ljudi i ne lenji prema sebi i drugima :)