Jump to content

Featured Replies

Posted

Drugari putnici koji metod lecenja mamurluka koristite i koji je po vama najefikasniji?

Da li ste na nekom od svoji proputovanja pokupili neki lokalni recept?

Pomagajte jos se nisam oporavio, ali ko me ter'o  pijjj  :maddd:

Pre nego što legneš da spavaš popiješ mnogo vode. Muka-mi-je-od-vode količinu vode. A, po potrebi, ujutru jogurt. To radim ja :). Mada, ako si popio dovoljno vode, nista ti više ne treba.

Naravno, svesna sam da sam odgovorila na nepostavljeno pitanje -kako sprečiti mamurluk- , a ne kako ga lečiti, ali, u skladu sa sumnjama koje gajim u vezi sa iskrenošću teme  :), mislim da je prikladno ;).

Teško mi je da dam odgovor na ovu temu jer su meni svi moji mamurluci kao deca, što bi rekle naše pevačice.

Ja posle cirke uzmem ujutru Aspirin C + šumeću tabletu, sjajna stvar. Posle toga se dobro naklopam. Onda odremam obično još jednu partijicu. Kada drugi put ustanem, roknem eventualno i Analgin za glavu.

Dugo godina sam vršio na sebi eksperimente iz predivne discipline- mamurlukologije i najbolji recept koji sam pronašao je ovaj gore.

Narodna medicina poput jogurta meni pomaže samo kratkotrajno.

Načuo sam da pomaže i ako se proguta živo jaje ujutru, mada je verovatno u pitanju samo urbana legenda.

Naravno, priče iz popularne beletristike da bi trebalo zamisliti da nisi mamuran, da je sve sjajno i krasno i da se osećaš dobro, da samo treba ući u pećinu i pronaći svoju životinju moći... mož obesiti mačku o rep.

Aspirin C+ rula   kiklop

Teško mi je da dam odgovor na ovu temu jer su meni svi moji mamurluci kao deca

::crazy:  lol::

Ja posle cirke uzmem ujutru Aspirin C + šumeću tabletu, sjajna stvar. Posle toga se dobro naklopam. Onda odremam obično još jednu partijicu. Kada drugi put ustanem, roknem eventualno i Analgin za glavu

Ovo mu dodje k'o post-operativna procedura. ;D

Meni licno ako pijem do 5 ujutru a ustanem u 9, ne pomaze nista. Ako spavam normalno 8-9 sati, onda nije strasno, da se podneti...

Najbolje je piti umesto obicne vode mineralnu vodu. Gaziranu treba izbegavati, jer moze dovesti do mucnine. Alkohol je diuretik i nakon njegovog unosenja se iz organizma izbacije veca kolicina vode nego obicno. Pored vode organizam izbacuje minerale i druge materije. Zato se one mogu nadoknadirti unosom mineralne vode.

Neki moji drugari koriste sok od cedjenih limunova, pomorandzi, grejfruta. Mislim da se time nadoknadjuju potrebne materije i omogucava osobi da se bolje subjektivno oseca.

Lekove u slucaju mamurluka treba izbegavati, jer alkohol posle odredjenog vremena sam prestaje da deluje na centralni nervni sistem. Mislim da lekom otklanjas samo subjektivni osecaj bola, ali uticaj alkohola ostaje.

bolje spreciti nego leciti:

Kad krenes ili kad krenu da te nose kuci pokusaj da se sto vise ispovracas, izbaci to zlo iz sebe :evil:. Onda odes u lokalnu pekaru i kupis mastan burek ali bez jogurta. Kad dodjes kuci nagutaj se sto vise vode, kao sto reko neko rekao muka-mi-je-od-kolicine-vode, zatim se ususkati u svoj krevet i upozoriti sve da te ne bude.

Lek ako ti ovo gore ne pomogne ili ako nisi to ni pokusao:

Supica iz kesice, vode, ponovo burek, brufen, vode, supice, spavanje i tako vrtis u krug  :spot:

Ruski sistem.

Kada se probudis posle pijanstva i primetis da si u mamurnom stanju, sve sto treba da uradis je da nastavis da pijes alkohol.

Meni pomaze. Bitno je samo da toga dana ranie legnes negde oko 8 i sledeceg dana si normalan. Jer ako se odvalis i napijes se opet i sledece veceri ko zivotinja onda ulazis u zacarani krug i sutra moras ponovo piti.

Mislim da zavisi i od pića, meni uvek bude loše ceo dan sutradan ako se prethodno napijem od koktela. Od piva me malo boli glava, a od viskija mi se vrti samo pred spavanje, a ujutru kao da se ništa nije desilo.

Viski je zakon, ujutru ti bude ko da nisi nista pio!

Sve u svemu, pre izlaska treba jesti masno (tipa slanina) posto se alkohol veze sa lipidima i mozete mnogo vise da popijete za vece. U slucaju da neko hoce da vas napije, verujte, ja koristim ovu metodu.

Pre leganja definitivno 1-2l vode.

Rasol meni uopste ne pomaze, samo sam se izbljuvao ko stoka kad sam ga popio. I naravno, ako voda nije pomogla (ili je ne popijes) ujutru C vitamin, recimo madarine, grejp i sl. a malo kasnije posle toga rastopis kockicu supe i popijes.

Ugl mi ovo pomaze, al jednom sam nekoliko dana pio, nije mi bilo dobro ceo dan, izasao uvece i popio 1 tamno pivo - da se covek zapresti kolko mi svanulo!!! :LOLLL:

Viski je zakon, ujutru ti bude ko da nisi nista pio!

Ufffff,ceo zivot ga pijem,ali veruj mi,boli glavaaaaa  :bang: :bang: :bang: :bang:

Jedino jony walker black label,ponekad pijem,a da mi stvarno ne bude nista,sve zavisi od coveka  :)

Jedino jony walker black label,ponekad pijem,a da mi stvarno ne bude nista.

A za njegovu cenu se moze napraviti pristojno krace putovanje :)...

Stari alkoholicari su me naucili sledece. Kad cirkas, obavezno pred spavanje sto vise vode, plus flasa iste pored kreveta, ujutru ako se jos muti u glavi vrati se da spavas jos si pijan, a ako si samo mamuran odmah na prazan zeludac  dupli pelinkovac ili nesto slicno (gorki liker  to je najbitnije, Vlahovac, Apenceler, Jeger Biter ima tu dosta da se nabraja) i to bez leda i limuna.

Meni se obicno jako brzo glava izbistri.

Paznja, ne preterivati, znaci samo jedan dupli. Nekome se to svidi pa nastavi i ko sto neko rece ulazi se u zacaran krug  lol:: lol:: lol::

Sada sam se setio onog fazona za trežnjenje - kao prestaneš da piješ i skuvaš i popiješ veliku kafu! Međutim, krajem prošle ili u ovoj godini sam pročitao da su naučnici sproveli neko istraživanje prema kojem se samo ubrzava proces opijenosti posle kafe?

Od početka topika se razmišljam, dal da vam kažem - dal da vam ne kažem?

Ipak evo - stara mudrost:

NIJE LAKO BEĆAR BITI!!!

Od početka topika se razmišljam, dal da vam kažem - dal da vam ne kažem?

Ipak evo - stara mudrost:

NIJE LAKO BEĆAR BITI!!!

:dance: :dance: :spot: :spot:

pijte kvalitetna pitja i necete biti mamurni.

jednom sam to uradio, sasvim slucajno, regularno se napio i ocekivao da nema nista od sutrasnjeg dana.

kad, iz navike se budim u 8 ujutru i krecem na fax da bih tek posle 5-6 minuta se setio da sam juce pio i da bi trebalo da sam mamuran. pio se neki konjak sa istoka koji po svoj prilici regenerise nervne celije :)

a sto se mene tice, nemojte piti ako vam smeta  smartass

ako ste mamurni ujutru, opicite suljpa ili przena jaja sa slaninom i paprikom ili chajnu i kuvana i da vidite kako ce veselo da bude  ::crazy:

to je, cuo sam, najbolji lek protiv alkoholizma haha, ne pijes vise nikad clap.gif' alt=':clap:'>

kao prestaneš da piješ i skuvaš i popiješ veliku kafu! Međutim, krajem prošle ili u ovoj godini sam pročitao da su naučnici sproveli neko istraživanje prema kojem se samo ubrzava proces opijenosti posle kafe?

kafa izvlači vodu iz organizma - isušuje ga. A to je najmanje što vam je potrebno u trenutcima mamurluka. Alkohol vam je već izvukao vodu iz organizma i kafa vam ne može pomoći.

• Author

Ja sam zapazio da dim od cigareta u mom slucaju presudno utice na mamurluk. Ako pijem u zadimljenoj prostoriji ujutro me pod obavezno boli glava a ako oko mene nema dima onda retko da me zaboli glava ujutro. Inace od kad sam ostavio cigare (pre nekih 4 godine) skoro da sam zaboravio sta je mamurluk, sem u nekim slucajevima  :roll:

Ко да читам постове и ко да смо сви осми разред основне. ;D

Лека за мамурлук нема. Дакле, важна је превентива. Прво да се пије добо пиће. По могућству нефарбано. Ако се и претера, обавезно да се пије нека течност уз алкохол, дакле ракија и вода нису за џаба. Ондак, пред спавање налокати се течности, али не претреивати јер ако ноћу потера до клоње, глава ће још више да боли.

Ујутро треба пити кафу јер је диуретик. Наравно уз течности доста, јер и алкохол убија течност у организму али и со. Дакле, цепајте слањи доручак и надокнадите воду. Кафа ће вам помоћи да избаците токсине.

Најважније остаје: Пијте добра пића.

• 5 years later...

Најважније остаје: Пијте добра пића.

Hm,ovo je isti kao i:idite samo pravim putevima,nemojte ici krivim ::)

Sta je to dobro pice,a sta lose?

Koji kriterijum upotrebiti?Cenu?Boju?Ukus?Procenat alkohola?

Nista od toga.

Paralela iz farmakologije:svaki lek,u dovoljnoj kolicini,postaje otrov.

Pa a za pica:svako pice,ma koliko "dobro" bilo,u dovoljnoj kolicini ce postati problem pijjj

Tako da i ono sto Silbasboy kaze da od viskija nema mamurluka - nije istina.

Ajde ako je popio deci-dva-tri,pa i da mu poverujem,ali ako je prozderao flasu (osrednje velicine - 0,75l),sutra nece znati gde mu je dupe,a gde glava.Ne daj boze ako je zdrao uz to i nesto drugo (pivo npr.) :)

Nego...

Cuo sam za razne motode lecenja mamurluka (sve narodni/"prirodni" recepti:ujutru da se pije sok od paradajza,kiselog kupusa,supa,tusiranje hladnom vodom,itd.),ali ja to nisam isprobao.Kad se napijem,sutradan spavam kol'ko spavam,kad ustanem dobro jedem (posto sam obicno gladan k'o vuk) i vratim se u krevet da odspavam jos malo.Ako me glava otkida,uzmem Analgin (nekom pomaze i Cafetin;na meni to slabije deluje),koji ujedno doprinosi i da pre zaspim.Do uvece se obicno regenerisem ;D

Saveti da bi se sledeceg dana manje raspadali od mamurluka:

- ako vec uzmes da pijes,onda se koncentrisi na jednu vrstu pica (zlatno pravilo:ne mesaj pica,osim ako neces da se "betoniras") + dobro jedi (nemoj da pijes na prazan stomak)

- masna hrana (koja sadrzi mast ili ulje) usporava alkoholisanje (sporije ces da se napijes,tj. alkohol ce vecim delom samo "proci" kroz tvoj digestivni trakt)

- ako si se vec ozderao k'o krme,gledaj da se ispovracas pre spavanja,da to ne bi radio u kuci/krevetu (ili u jarku,zavisno gde zavrsis)

- pre leganja zderi vode sto vise,smanjuje tegobe u glavi sutradan

- posto je glavobolja jedan od dominantnih simptoma "kvalitetnog usvinjavanja",nadji terapiju koja ti vise odgovara (lekovi Analgin ili Cafetin,ili neki od vec navedenih narodnih recepata)