Jump to content

Featured Replies

Posted

Ili, kako jeftino stići do Kanade? Nemački Kondor ima relativno jeftine karte, ali saobraća samo od maja do oktobra...

Sve zavisi gde u Kanadi, ali najeftiniji za sada ja Air Transat iz Londona. Sve zavisi odakle putujete ako iz Srbije onda do Londona iz Beograda ili iz okruzenja nekom low cost kompanijom. Sve treba uzeti u prereacunu, prvo sto se tice viza ili pasos ( mislim ako vam vize nisu potrebne, onda je lakse) pa posle koliko od mesta jedan do dva pa dalje do tri, zovi Galaxy u Beogradu oni imaju neke kombinacije preko Amerike. Ako idete negde u Ontario onda moze do Buffala, pa posle Greyhound bus, ako za BC onda Seattle. Ako prvi put idete i nemate puno iskustva onda Beograd sa presedanjem najednostavnije i bez glavobolja. I jos nesto Air transat ima ogranicen prtljag do 20kg striktno za prtljag i 5kg za rucnu torbu.

• 3 weeks later...

A šta bi sa onom low cost kompanijom koja je išla do Kanade? Možda još uvek lete iz okruženja??

To je bio Skyservice i mislim da su letili samo leti, od juna do septembra ili tako nesto.

Iako je bilo direktno pravili su stop u Dablinu od 1-2 sata da dodaju gorivo, pri cemu ne mozes da izadjes iz aviona.  :bang:

Nisam sigurna koliko su bili povoljni i da jos uvek operiraju ...

pa da, al reko možda lete i dalje iz okolnih zemalja ;) pošto koliko se sećam leteli su i za Zagreb

• 7 months later...

Ja sam išao 2004, prvo Lufthanzom do Frankfurta, a onda Air-Canada do Montreala, i još malo vožnje burazovim kolima do Otawe.

Planiram ponovo ići sledeće godine, trebao sam još prošle, al mi se nešto iskomplikovalo.

Dakle, koji period je jeftiniji za karte, i koje prevoznike koristiti ? U principu bi išao do  Otawe ili Montreala, Toronto je podaleko, to je još 500 km do Otawe.

boris74,

nije ti bas najtacnija ta kilometraza  ;)

Toronto - Montreal = 505 km

Toronto - Ottawa = 353 km

Ottawa - Montreal = 165 km

Toroncanski Pearson aerodrom je jako blizu glavnog autoputa (401) koji vodi pravo do Ottawe i moze se stici i za 3 sata voznje .. bar sam ja stizala, a vozila sam vise puta tu relaciju :)

Ja ne mislim da je daleko, naravno Montreal jeste blizi, ali u zavisnosti od cene karte sam proceni i vidi sta ti se isplati ...

• 8 months later...

Pozdrav drugari! Tema je vec malo zastarela, ali se nadam da se i dalje putuje za Kanadu... Planiram Montreal u junu. Ima li nekih predloga gde da trazim jeftinije avio karte?  :yok:

• 4 weeks later...