Jump to content

Featured Replies

Slobo sledim te u stopu :D, asto se tice cuge znas da se kod mene narucuju samo toplo mlecni napici, eventualno caj , ali zato ostali mogu pijjj

zaboravio sam da vam kažem da ladislav nedozvoljava korišćenje alkohola u podzemlju... ;)

Ja sam nešto polu-bolesna, ali potrudiću se da stignem. Računajte me na 68 posto. Podržavam alkohol inicijativu.

Kako stvari sada stoje, ja se sutra neću družiti sa vama  :-\

Javiću se svakako još da potvrdim ne/dolazak.

Sad sam na 79 posto :), ali brzaću iz Bg-a, pa ako uzimate ranije alkohol (stavljam veto na konjak i vinjak, ostalo je ok :D, a glasam za vino), računajte me za to, a i zaboravila sam baterijsku lampu, a neću ići kući do sutra, pa, opet, ako neko ima višak, lepo :). Možemo možda da uzmemo to zajedno dole u onim radnjicama blizu stepenica do sata, ako neka radi nedeljom? Nemam pojma, dakle, ovog puta sam u žurbi, prehlađena, bez lampe i neozbiljno neodgovorna sa ovim procentima, ali dobra stvar je što sam ostavila gumene čizme u Novom Sadu ;D, pa se nadam da će ovog puta biti nekog blata da ih opravda.

Ja za sada dolazim 90% i dovodim jednu Francuskinju, ako nam se nista zesce ne ispreci.

ja dolazim 100% i dovodim jos jednog drugara.

A sto se tice cuge mozda bolje da kad zavrsimo sa obilaskom odemo lepo u kafanu na jedno pice pa kom opanci kom obojci ;)

On 12/13/2009 at 2:36 PM, slobo665 said:

A sto se tice cuge mozda bolje da kad zavrsimo sa obilaskom odemo lepo u kafanu na jedno pice pa kom opanci kom obojci ;)

nije fer kad sam ja bio drugo poluvreme je izostalo  :x

salim se malo :)  uzivajte i  :pij: i za mene a ja ostajem da ucim  :(

Evo i drugi obilazak je uspesno zavresn, svi na broju  ;D

Svaki put otkrijem neka nova mesta i neke nove informacije o tvrdjavi. Mi nismo ni svesni sta imamo a ne znamo da koristimo.

Sve u svemu super, tako da cu ja ici opet posto i dalje nisam uklavirio podzemlje bas najbolje.

Takodje ovaj put smo obisli malo i kafanu  :pivoooo:

Meni je danas podeljena bas "losa ruka", tako da sam opet bila zestoko sprecena, ali neodustajem od sledeceg puta. Verujem vam da je nocu zabavnije, ali zar ne bismo mogli da iskurblamo sledeci pu neki "dnevniji" obilazak, kao sto je bio prvi predlozeni termin u 13.00.

Ni ja nikako da se uklopim!  :psuje:

Aj valjda ću sledeći put uspeti da stignem. E mogli bismo ovo da pretvorimo u tradiciju, pa svake nedelje da se okupljamo na Petrovaradinu. :) Više ljudi će lepo naučiti da se snalazi po podzemlju, pa kad ne mogu Acketa i Micowiny, da može i neko drugi da vodi. :)

Pa dok nam ne dosadi...

Ma dosadno je da idemo svake nedelje ... bolje jednom mesecno... a jos jednom mesecno da organizujemo neki drugi hiking... ako znate neko zanimljivo mesto po Vojvodini ili tu negde...

hm?

;D

moze i drugi da vode... sloba se zainteresovao... ima planove i dobru volju... acketa i ja mozemo da, na primer, idemo samo kao pratnja i necemo nista pricati... vi nas vodite... mozda i nama bude tako zanimljivije... :)

smislite vreme okupljanja... nama nikada nije tesko da skoknemo do tvrdjave...

@Micowiny Neso, sada sam skontala da si to TI, stari istrazivac Petrovaradinskih laguma :D. Hajde neki "lepsi termin" preko veze :tt: Bas mi se ide, a nikako da se uklopim u to "povecerje".

Samo da pohvalim naseg druga Micowiny-ja za jucerasnji tekst u novosadskom izdanju Blica: Otkrivamo Novi Sad  :spot:

Jedan lep tekst sa slikama o bunkerima koji se nalaze oko nas. Takvih teksotva o istoriji grada bi trebalo da bude vise.

Ako je neko skenirao tekst nek stavi link da mogu i ljudi koji su van NSa da procitaju.

licno nisam zadovoljan tekstom... :(

mislim da vise necu (ili jedno vreme saradjivati sa njima)... pa sam ponudio pricu dnevniku... da obrade celu vojvodinu posto se ovaj odnosio samo na novi sad i okolinu...

sto se tice podzemlja... jos cemo se dogovoriti...

Jedno pitanje za iskusnije istrazivace petrovaradniskih laguma:

Da li se neko od vas izgubio u hodnicima?  :cry22:

Kako su izgledala vasi prvi samostalni obilasci?

Sta ste koristili za orijentir?  flowers::

Vidim da su neki crtali strelice sprejom ali mi je to malo skrnavljenje, ne bih bas da skrnavim hodnike. ::artist:

Mene zanima da li je neko ozbiljno premerio i kartirao te tunele ili bar napravio nekakvu skicu? I zanima me još nešto, da ne bih rovario po netu sada, da li su to pravi lagumi, klesani u steni (krečnjaku) ili se radi o zidanim tunelima? Malo me zbunjuje, jer ne znam gde ima krečnjaka u Petrovaradinu?  ;)

Mislim da je u pitanju ustaljen naziv ali da nije ispravan...