Followers 0

Studentski marš za Niš

2 posts in this topic

Imao sam tu čast i privilegiju da se pridružim studentima na njihovoj misiji ka Nišu. Da ih na poslednjoj deonici ovog marša pratim i zabeležim što više foto-aparatom. Marš je bio iscrpljujući a materijala je mnogo, tako da tek sada objedinjujem sve ovo što sam objavljivao na društvenim mrežama u toku i posle marša. Posebno bih se zahvalio studentima koji su bili zaduženi za mene i postarali se da budem dobro zbrinut, kao i ekipi studenata redara iz Novog Sada, koji su me najsrdačnije primili u svoje društvo. Studente sam pratio samo poslednji dan, od Svrljiga do Niša. Ovo je bio najlakši dan, zbog laganijeg terena i kraće razdaljine. Svi su tu ipak već bili iscrpljeni, jer su samo prethodni dan pešačili više od četrdeset kilometara. Svrljig Kad sam stigao u osnovnu školu u Svrljigu, gde me je potpuno besplatno dovezao jedan momak iz Niša, zatekao sam atmosferu kao iz ratnih filmova: studenti premoreni sede na podu i jedu topli obrok koji su im spremili meštani, oko njih redari u prslucima zuje, nose...

Pročitajte Studentski marš za Niš

Hvala na putopisu, dobre slike koje puno docaravaju....svi normalni ljudi ovo moraju da podrze