Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo svima,
Da li znate ima li prtljag skuplji ukoliko se doplati nakon kupljene karte?

Pozz,

Malo je nejasno pitanje, "ima li prtljag skuplji"...

Ako misliš na dodatni prtljag, zavisi od avio kompanije, ali je ugl. najbolje da uz kartu kupiš i dodatni prtljag.

Najgora opcija je da platiš / kupiš na aerodromu, tad je papreno skupo. Ne preporučujem.

• Author

Pogresno napisah ...
Htedoh pitati da li ima razlike u ceni ako se prtljag ( konkretno kod Wizz-a) kupi naknadno, nakon vec uzete karte?
Ne pricam o opciji na aerodromu, vec preko aplikacije, ukoliko je neko imao iskustva

Ne znam za Wizz-air, ali ja sam invalid da ovde u Južnoj Americi je uglavnom jeftinije da uzmeš osnovni paket, bez ičega i onda na kraju dodaš prtljag. Razlika ne bude velika, možda 10-15 dolara, ali I to je ušteda.

Ali sve to i sama možeš da vidiš... prvo probaš jednu opciju, pa onda drugu... ideš skroz do kraja, ali ne potvrdiš kupovinu na kraju.

18 minutes ago, Wazza said:

Ne znam za Wizz-air, ali ja sam invalid da ovde u Južnoj Americi je uglavnom jeftinije da uzmeš osnovni paket, bez ičega i onda na kraju dodaš prtljag. Razlika ne bude velika, možda 10-15 dolara, ali I to je ušteda.

Ali sve to i sama možeš da vidiš... prvo probaš jednu opciju, pa onda drugu... ideš skroz do kraja, ali ne potvrdiš kupovinu na kraju.

Ne moze da vidi, jer hoce da kupi kartu sad bez prtljaga, pa ako se predomisli za par nedelja, da dokupi samo prtljag.

Ali, ima smisla za to sto ti radis, kad svakako planiras odmah da uzmes i dodatni prtljag, tad opcije umeju da budu (namerno) zbunjujuce. Zapravo, u tom nekom "naprednom" (npr. economy) paketu ti obicno uvale i neke dodatne, uglavnom beskorisne usluge poput, prioritetnog ukrcavanja, dodatnih poena, mogucnosti otkazivanja uz naknadu i slicno, koje takodje imaju svoju cenu, pa sve i kosta tih 10-15 dolara vise. Zato se onda isplati uzeti bazicni paket (npr. economy light), pa posle tokom rezervacije doplatiti samo ono sto ti zaista treba - prtljag, sto izadje povoljnije. Ma da, nekad bude i ista cena u "paketu" kao i samo za prtljag, a pride dobijes i te neke dodatne usluge. Zavisi od kompanije i valja proveriti.