Jump to content

Featured Replies

Pozdrav drustvo, imam jedno mozda glupo pitanje.

Da li mi se cini,ili vise toliko ovde aktuelni TV aparati i nisu toliko jeftiniji nego kod nas. Evo par dana gledam i uporedjujem neke cene kod nas i u HU,pa mi se cini da su ili iste ili najvise do 5000 din manje u HU? Pa ako se desi da ne uspes da prodjes bez placanja carine, nekako mi se cini da si onda i gubitku.

Ili mozda ja ne znam da nadjem to sto vi nalazite. Ako neko ima neki trik neka slobodno podeli to sa mnom.

Pozdrav svima i hvala

Prosle godine smo isli u segedin 17.-18. decembra. Gledali smo televizore u Tesku. Da se plati carina i porez na nasoj granici, bez povracaja afe bili su oko 150 e jeftiniji nego kod nas.

da li neko zna ako u madjarskoj pazarim sa nasom karticom da li imam pravo na AFU, ili za AFU mora da bude iskljucivo kes

Hvala unapred

Ovoj zemlji je potrebna mala obuka. Svuda u svetu su kartice normalno sredstvo placanja. Koriste se vise nego gotovina. Gotovine nema. Samo se u Srbiji koristi gotovina.

Bejah pre nedelju dana do Segedina, ali evo sada stigoh da napisem utiske.

Ulazak u madjarsku je bio pravi pakao, cekali smo da predjemo madjarsku rampu oko 1h i 50min,

da ne pricam o d........a iz kanjize koji su se ponasali kao da je granica njihova, licno meni niko nije uleteo preko reda,

ali ljudima u redu do, ne znam koliko puta, samo mi nije jasno kako neko nije poludeo, ali dobro.

Sto se tice Arkada, samo smo u njemu bili, cene garderobe i nisu nesto razlicite, npr. Timberland cizme u Office Shoes su iste cene kao i kod nas, naisao sam na Rilker cipele, neka Nemacka marka koje sam kupio u Srbiji, ista cena i kod njih. Posteno C&A je dosta jeftin pa smo tu i pazarili. H&M za decu ima dosta stvari, ali za znaseg malisana nismo nista nasli jer nekako broj koji njemu odgovara je bio deficitaran. Samo nesto mogu da primetim, radnje su po mom misljenju 10x snabdevenije od nasih.

Sto se tice hrane, bili smo U Auchanu (bivsa Cora). Ja neznam mozda sam ja napak ali nisam imao utisak da je nesto jeftinije, npr. Kinder cokoladice za decu 15 din skuplje, koka-kola 10 din skuplja, milka cokolada ista cena, kupio sam neku cajnu za 555din za 500g jos je bila na akciji, mislim da i kod nas ima da se nadje za 1110 din po kilogramu ta vrsta. Sto smo pazarili jeftinije je neki Karavan kackavalj, i nesto suhomesnatog Pick, za sta sam kasnije cuo da je Madjarska proizvodnja.

Sto se tice foto-aparata nisam imao herca da kupujem, bar ne dok ne prodjem granicu jednom bez icega. Na kraju se ispostavilo da to sto nisam kupio je pun pogodak, jer ono sto sam video za vracanje AFA-e je MAZOHIZAM, kolona od 200-220 automobila u redu, ljudi koji cekaju po 4-4.5 sata, bili smo u 20.00h na granici. Mozda budem u stanju da mucim sebe, ali samo kada budem bio sam u kolima, sa trudnom zenom nikako.

Sve u svemu jedno novo i rekao bih pozitivno iskustvo, pored svega kroz sta smo prosli, ali sta je tu je, svakako smo iskusniji za jedno putovanje.

Hvala svima na prethodno napisanim postovima, koji su pomogli neizmerno.

I jos jedna konstatacija, ja ocigledno ne znam da napisem post u tri recenice, izvinjavam se.

cora, ili sada auchan spada u skuplje prodavnice. aldi i lidl su za kupovinu hrane.

Zna li neko kad pocinju snizenja pred Bozic?

Zna li neko kad pocinju snizenja pred Bozic?

Pa pred Bozic !  :LOLLL:  lol::;D

:spot: :spot: ;D

Logicno,zar ne. Ajde onda ovako pitanje, koliko pred Bozic? :)

Pozdrav ljudi, jedno pitanje - da li je neko u skorije vreme isao radnim danom i ako jeste kolika je bila guzva u redu za AFA povracaj?

Planiram kratak put do Madjarske sl. nedelje, a vidim da ljudi pominju cekanja od po 4 sata na granici, a toliko vremena nemam da potrosim

Pozdrav svima!

Ovo mi je prva registracija na neki sajt. Prosto nisam mogla da odolim.

Veoma mi se dopada prijatan ton komunikacije i pravilo "bez politike", a naročito "brisanje uvredljivih postova".

Tragajući za kvalitetnim informacijama o borbi protiv propasti kućnog budžeta, ovde sam pronašla odgovore na hiljadu pitanja.Naravno, imam ih još!

Želim da spojim lepo i korisno pa da na put u Mađarsku povedem čitavu porodicu. To bi bio  izlet sa završnicom u šopingu.

Da li je neko imao iskustvo s prelaskom granice u Bajmoku?  Da li na tom prelazu postoji neki market u kome bi moglo povoljno da se trguje?

:kamp:

• Author

Za Bajmok ne mogu da ti pomognem, ali ako idete u Segedin, cela porodica zasto da ne, za mene je Segedin bio jako prijatno iznenadjenje, kako je lep grad, sredjen, cist, sa lepim parkovima itd. Doduse vreme je sada malo losije, ali i dalje dovoljno toplo za setanje.

U svakom slucaju savet je da se ide radnim danom, pon-sre, jer bi tada trebale biti najmanje guzve, i naravno izbegavati povratak posle kraja radnog vremena Arkad ili hipermarketa.

Prvo pokupujte sve sto vas zanima rano ujutro, pa onda u setnju i na rucak, a onda kad odlucite sami, krenite nazad.

Nadam se da sam makar malo pomogao.

Poz

PS. Dobar izbor foruma za prvu registraciju  :)

Pozdrav svima.  :D  :roll:

Prvi put sam se ulogovao danas i interesuje me da li je neko kupovao gume za kola u Segedinu.

Ici cu u Suboticu poslom oko 1 og dec.,pa rekoh da skoknem.

U kojem megamarketu je povoljno i da li su povoljnije nego kod nas,kada se odbije porez itd.

Interesuju me Michelinove Continentalove ili Fuldine zimske

I da li moram da imam  medjunarodnu dozvolu

Hvala unapred na odgovoru ;D

Mogu ti pomoci u vezi dozvole,a za gume neka se neko javi,da,treba ti medjunarodna,mada nece ti niko traziti.

• Author

Mislim da je vec bilo price o gumama i da ta varijanta ne prolazi, jer gume bi morao da vozis u gepeku i da ih pokazes na madjarskoj granici da bi mogao da uradis povrat poreza, a ne da ih nove vozis na svojim kolima, ali opet nisam 100% siguran, sacekacemo pedjalonija on je tu potkovaniji od mene.

Tako je, samo ako gume nisu namontirane se može tražiti povrat poreza. Koje dimenzije guma ti trebaju?

Da bi kupio gume u Segedinu ne treba ti međunarodna dozvola.:)

Hvala, strikane!

Već smo odlučili da sastavimo prvi vikend decembra i ponedeljak. Baš pred "Mikulaša". Kažu da je to 6. decembra i da je neradan dan.

Hvala još jednom!

:mah: 

Kleber KRISALP HP 165/70R14 81 T  14.490 Ft u Mađarskoj,

a u Srbiji u Merkatoru 6499 RD.

Pozdrav,

da li neko zna tačne nazive neke dobro opremljene prodavnice/a  tehničke robe u Segedinu, koja osim televizora i bele tehnike ima i kompjuterske komponente. Ili neke koja isključivo vezana za kompjuterski hardver ?

Pozdrav,

da li neko zna tačne nazive neke dobro opremljene prodavnice/a  tehničke robe u Segedinu, koja osim televizora i bele tehnike ima i kompjuterske komponente. Ili neke koja isključivo vezana za kompjuterski hardver ?

evo linka, pa nadji prodavnice u Segedinu

http://www.edigital.hu/

Hvala vam na info. E digital ima dosta dobar izbor kućišta, ali nema Fractal Design ili Antec kućišta, koje me interesuju, media markt ima jako mali izbor. To znači verovatno, da bi za njih moralo do Budimpešte. Inače, to su sasvim normalni proizvodi sa normalnom cenom, ali ih nema u ovoj bedi od zemlje. Da li neko zna kontakt nekog ko donosi takve stvari za  nadoknadu, kао što su donosoili plazma televizore. Kućišta nisu toliko skupa i gloimazna su, pa nisu toliko atraktivna za petljanje oko njih, ali da pitam, možda bi neko hteo, ako neko zna kome se obratiti ?

Mogu ti pomoci u vezi dozvole,a za gume neka se neko javi,da,treba ti medjunarodna,mada nece ti niko traziti.

Hvala

Tako je, samo ako gume nisu namontirane se može tražiti povrat poreza. Koje dimenzije guma ti trebaju?

Da bi kupio gume u Segedinu ne treba ti međunarodna dozvola.:)

175 65 R13 Mislio sam da kupim Michellinove ili Fuldine sve 4.Ovde kod nas su 9200 din po komadu :bang:    :kamp:

cao zanima me, ako nas je cetvoro  u autu i vide na carini sir u vrednosti 400 e. dali ce praviti problem :?

hvala... a dali poznajete nekog ko se time bavi... interesuju me vece kolicine kackavalja suvog vrata i kulena???to bi mi bilo jos jednostavnije??? iz novog sada sam...