Jump to content

Featured Replies

izvinjavam se, sto mislite da sam promasio forum ;D informisem se kao i svi drugi...

Ja sam bio juce u Segedinu (po drugi put za mesec dana)... Ne slazem se sa "Najom" (koji je napisao utisak par postova pre mene). Hrana u Kori (salame, kobasice, kackavalji, sirevi) je jeftina, mnogo jeftina, tehnika isto. Pice je slicne cene, a Coca cola jeste skuplja nego kod nas i istog je kvaliteta. U Arkadu je garderoba iste cene kako kod nas u Zari, dok su Newyorker, Pull and bear jeftiniji nego kod nas za 5-15e. U Newyorkeru sam uzeo jaknu za 60e (ista ta kod nas 8.000din), trenerku za 10e (2600din kod nas), farmerke 35e (kod nas 4500din), duks 35e( kod nas 5000din), u jos nekim radnjama sam uzeo par stvarcica, jeftinije su po par evra nego kod nas... Samo znam da sam ustedeo 50e na kupovinu. Od tih para sam platio kartu 15e i jeo u meku za jos 10, prosetao gradom i 25e dao u Kori za virsle, salame i kackavalje koje cu da krkam jedno 2 meseca i jace  :)

Na granici nema nikakvih redova od 200 automobila (ni pre mesec dana kad sam bio), kolima se prolazi u roku od 5min, jedino ako se trazi povracaj pdv-a, onda mora da se ceka ( to je svuda tako).

Kad se ide autobusom sve zavisi koji ste u redu na granici, jer po busu treba 20-30min samo da se pregledaju pasosi i lupe pecati.

Scena od pre mesec dana, kad smo ulazili u Srbiju, nas carinik dosao da vidi sta ima u gepeku busa, otvorio je i kad je video TONU kobasica i salama, od muke ga je samo zatvorio i rekao vozacu VOZI...

Za hranu, nece niko da vas dira, procicete lagano. Jedino za tehniku, tu ce vas juriti za carinu.

Jedino za tehniku

Zavisi.Kupis foto aparat,otvoris ga tamo,i ne mogu ti nista zato sto  ga koristis za licnu upotrebu  8-)

A onaj ko hoce da predprodaje po duplo vecoj ceni ovde,i treba na carinu da plati. :maddd:

• Author

S` tim sto ako zeli da dobije povrat madjarskog pdv-a mora taj foto aparat da pokaze u originalnoj ambalazi na madjarskoj granici, prilikom overe AFA obrasca.

pukao mije sistem :bang:.. i sve sam pomešala.... Pedjolino..oženi se sa mnom...mooolim te...... :blob:. Da li ako kupujem u Tescu u Budimpesti,mogu afu da podignem u Tescu u Segedinu??

.... Pedjolino..oženi se sa mnom...mooolim te...... :blob:.

Ovo su vec neki novi momenti na ovom forumu  :LOLLL: Mozete preci na private messages  lol::

pukao mije sistem :bang:.. i sve sam pomešala.... Pedjolino..oženi se sa mnom...mooolim te...... :blob:. Da li ako kupujem u Tescu u Budimpesti,mogu afu da podignem u Tescu u Segedinu??

Koliko ja znam, ne.

Ali ja kao budući bračni drug, mogu u Budimpešti.

I nemojte slušati hekatu, ta troglava, tri telesna je samo ljubomorna.:)

p.s. ovu treću rečenicu pišem u množini jer sam otvoren i za druge ponude:)

tjah..i ja sam udata..pa da svi budemo u trendu...nego ne odgovoriste mi..ako kupim u Tescu..... ili C&A u Budimpešti,da li mogu refundirati u Segedinu u doticni prodavnicama.....A Pedjolino živi u Budimpešti ako dobro shvatih clap.gif' alt=':clap:'>

ne možeš. možeš samo u prodavnici gde si pazarila ili ako na granici postoji ispostava nekih od global refund i slično, i koliko mi se čini neko ovde je pominjao i Beograd preko reiffeisen banke, ali me ne treba držati za reč

oki...`zvinte....lepo sam rekla da mi je pukao sistem...sve sam pročitala..i tupavija sam nego pre.... na kraju će se najviše isplatiti za nas koji ne idemo tako često da podignemo preko raiffeisen banke i dobijemo povraćaj oko 14 %.... ili da Pedjolinu damo procenata za uslužni povraćaj afe  :dance:

Od bračne ponude do procenta. :bang:

Taj Global blue stvarnoo dere. Uvek treba izabrati, "državni" obrazac. Naravno, gde je moguće.

ne nudim bracnu ponudu ali se slazem sa pedjalonom da je uvek najbolje uzeti povrat direktno gde si u pazario robu

Da li je neko bio preko nedelje i kakva su iskustva radnim danima na granici za overu AFE, i koje doba dana bi bilo najbolje za vracanje. Mi ne verujem da bismo se vracali nesto kasno uvece,verovatno najkasnije do 20h bi bili na grani?

Hvala

Pedjolino..ama......ko jelud da se ženi 2 X......... da se vratimo na bizMis...... bolji je državni obrazac to shvatih..ali ja mogu sa njim da se obrišem kada idem 1 ili 2 puta..ili1. u dve godine..ovako bolje išta nego ništa ili da te zloupotrebim  :dance: . Aj samo još jednom molim te da ponovim procedur..prvo kod mađarske policije,pa kod carinikada overi za afu ?

Ma, ima nas svakakvih. :ang:

Daklem.

Prodavnica: Original računi, popunjen obrazac za povrat Afe (poreza). (Min iznos računa s Afom 51001ft);

Granica: Skroz desni prelaz (red), prvo overa pasoša kod policije a zatim overa "papira" kod carinika. Za sve što se želi povrat Afe mora biti u original ambalaži. Gume ne mogu biti namontirane na automobilu..;

Na ničijoj zemlji se osloboditi beskorisne ambalaže koja može, ne daj Bože, da da ideju našim carinicima da nosimo nešto vrednije od 100eura po osobi i da je za preprodaju:)

Bgd, NS: Ako su "papiri" od posrednika Global Blue, novac se može podići u nekoj od filijala RB u Bgd i NS. Od ukupnog iznosa poreza koji u meni dragoj mađarskoj iznosi 27%, dobićete mnogo manje. na njihovom site imate kalkulator, pa ne budite lenji... I još nešto na njihovom site nie naznačeno da se može vratiti porez i iz Mađarske. Može.

BUD. Vratite se u prodavnicu(e) gde ste kupovali i oni vam vrate novac od Afe. Ako je GB otkinuće vam isti iznos kao i u RB a ako je "dršavni", obično uzmu 2-3000Ft, ili

BUD. Dostavite Peđi papire sa punomoći i molite se, i gore spomenutom Bogu da do para i dođete.

Eto, ukratko...

Pedjolino, vise bih volela da me ti presvuces, nego banka !!!! Hvala na informacijama,mi idemo sredinom decembra..pa ako si nam u dragoj nam Madjarskoj..dogovaramo se oko afa, ako ne bar kafu da popijemo koliko smo de udavili. Evo ako nekom treba prevarantski nam povraćaj preko Raiffeisana :

http://www.global-blue.com/customer-services/tax-free-shopping/refund-calculator

Kako izgleda to ovlašćenje? Nešto posebno ili ?

oki..mi se javimo kad budemo u HU....... :eat::mah:

Da li samo moze neko da mi pomogne, koji je procenat koji se vraca na kupljenu robu? Konkretno na auto opremu i gume itehniku? Razumeo sam ceo ostupak ali mi nije jasan tacan procenat?

unared hvala