Jump to content

Featured Replies

Pedjolino..kada počinju sniženja? Ona prava ?

Već su me pitali, hvala što me podseti.

Ali slaba korist od mene po tom pitanju.

Kažu 26.12.

I kakva su i da li su prava, nemam pojma.

neeeee :bang:...ja dolazim 17.12  :happyyy: ...........jbga....... Prava sniženja su ona od 70%  :banana:...pitaj tamo žensku populaciju

Pa nije Pedjalon  javni servis  u  Budimpešti ... ;D

Pedjolino, ne bih te zenio, samo mi reci:

1. da li je bolje da kupujem u CiA ili HiM ili BiA?

2. treba mi dzemper, ali nisam siguran da li da trazim zeleni ili mozda boju cimeta?

:hihi:

@ Un I.Q. ue,najbolje zeleni..otvara u licu..marka ne bitna  :music: . Pedjolino je budući mladoženja, nije lepo nazivati ga javnim servisem  :pivoooo:

I zaboravih jos jedno pitanje:

Jel` Ugari jedu pse ili mogu svoju dzukelu da vodim sa sobom?

Hvala ti unapred, veliki vracu  klanj::

ne, nego nisam videla cceo post, da jesam shvatila bih da je u pitanju zezanje, naravoucenije: ako neces da ispadnes glup, citaj ceo tekst :))) evo, pokrila sam se usima

Hteo bih da kupim lap top  u segedinu ,zanima me kada mogu da ocekujem snizenje  tehnike i koju radnju bi bilo najbolje da posetim ,s obzirom da hocu da uzmem povracaj afe ...hvala 

Pozdrav drustvo, imam jedno mozda glupo pitanje.

Da li mi se cini,ili vise toliko ovde aktuelni TV aparati i nisu toliko jeftiniji nego kod nas. Evo par dana gledam i uporedjujem neke cene kod nas i u HU,pa mi se cini da su ili iste ili najvise do 5000 din manje u HU? Pa ako se desi da ne uspes da prodjes bez placanja carine, nekako mi se cini da si onda i gubitku.

Ili mozda ja ne znam da nadjem to sto vi nalazite. Ako neko ima neki trik neka slobodno podeli to sa mnom.

Pozdrav svima i hvala

Prosle godine smo isli u segedin 17.-18. decembra. Gledali smo televizore u Tesku. Da se plati carina i porez na nasoj granici, bez povracaja afe bili su oko 150 e jeftiniji nego kod nas.

Koje velicine televizora su bile u pitanju ako se secate?

@ strikane ja razumela..al šta ćeš nisam uverzirana u cake pa možda i pitam glupsti...se izvinjavam  :dance:

Ako neko ima iskustva, dobro bi mi dosla informacija kakvo je stanje sto se tice overe afe i cekanja za istu na Kelebiji?

Hvala

...idem 22 decembra za Segedin neka polu turisticka polu shooping tura....zanima me da li da izaberem turu koja staje u neka dva marketa odmah na ulazu u madjarsku i koji je bolji tj jeftiniji  ili da izaberem turu koja vozi pravo za segedin i tu ne svraca vec vozi u arkad. da li u arkad ima tiesco ili cora i u kom marketu mi je naj jeftinija kupovina ...planiram da kupim neku hranu za predstojece praznike i sestricu neke igracke i garderobu....?

ako znate link za neke market, unapred se zahvaljujem.

;o))

pitanje za Pedjalona....jel tvoj post znaci da direkno idem u Arkad da ne svracam u te markete odmah posle granice ....ili...?

• Author

To sto ti mislis na market pored granicnog prelaza je Hatar i on nije na Horgosu, ako ne ides svojim prevozom onda idi ili varijantu samo u kupovinu u Hatar, ili druga tura koja ide bas u Segedin i ide se u novi trzni centar Arkad, gde imas sve i svasta za kupovinu kao i u svim trznim centrima.

Hatar je jeftiniji, ali nije tako veliki izbor kao u drugim megamarketima tipa Tesco, Cora, Metro itd.

Pozdrav svima, super tema i super informacije koje smo procitali na zadnjih 15 strana  ;) ali imamo par pitanja:

1. Segedin - Potrebni su nam kucni proizvodi: samponi, dezedoransi, kafe, hrana, sirevi.. za nas, rodbinu i komsije, pa nas interesuje gde je najbolja kupovina?  U kom centru?

Kolima smo pa mozemo doci gde treba.

2. Niko nije spominjao kurs za zamenu evra. Gde je najpovoljnije zameniti pare kako bi dobili sto vise forinti?

3. Neka mi samo neko potrvdi proceduru za AFU ako sam dobro razumeo:

Mora racun da bude preko 50 001 forintu. U toj radnji se odmah podnose papiri za AFU. Sa tim papirima i robom u ne otvaranom pakovanju se ide na granicu, staje u red i ceka.

Na granici se odmah dobije povracaj novca a u Srbiji pustaju ako je hrana u pitanju. Takodje, postoji i opcija zamene para u Rajfajzenu na Obilicevom vencu, ali nisam razumeo sta je Global Blue.

Unapred svima hvala i hvala Vam jer smo se zbog Vas odlucili na ovaj put!

Pozdrav,

G&M

Trebali ste proćitati od prve stranice. :)

01. www.arcad.hu

www.tesco.hu

www.auchan.hu

i još puno drugih...

02. Pomiljali, po meni je najbolje plaćati karticom;

03. U radnji se TRAŽI da ispune zahtev za overu na granici za povrat Afe;

04. Na granici se ne dobija povrat Afe, nego se vratiš u prodavnicu. Druga opcija je da ako imaš Global blue obrazac možeš dobiti povrat Afe u RB u Bgd, NS...

Da ste se zbog nas odlučili, ne bi išli samo u kupovinu. :)

Cuveni pedjalon  :king:

Pa, procitali smo za sve te radnje ali prosto preporuka ljudi koji je market najpovoljniji.

Aha, vidis, to za karticu mi nije palo na pamet. Ali ko/kako se onda obracunava kurs? Posto, ne verujem da su cene istaknute u evrima pa da sam znam, ili mozda jesu?

Hvala  clap.gif' alt=':clap:'>

Citajte malo i ostale teme, ima dosta materijala, ovo je nekako najsporednija rubrika i tema, forum je prvenstveno namenjen putovanjima :) Koristite opciju "search", gore u sredini stranice. Ne znam koju karticu imate i da li vasa banka naplacuje neku proviziju za placanje robe i usluga u inostranstvu, to treba da proverite. Ono sto znamo i sto je provereno i pisano vise puta, to je da se Visa Electron kartica od Banke Intesa pokazala kao odlicna za placanje po netu, kao i u inostranstvu. Ne kosta nista, ni da se izvadi, ni odrzavanje. Kurs po kojem obracunavaju je priblizan srednjem, a takav sigurno necete dobiti ni u jednoj menjacnici. Kurs mozete proveriti ovde:

http://www.visacemea.com/rs/exchange_rates.jsp

• Author

Elem cene u Madjarskoj se ne obracunavaju u eurima, nego u forintama, a vasa banka ce vama ovde obracunati verovatno po srednjem kursu sto vama ide u korist, nego da tamo menjate eure u menjacnicama. Ali ako vec menjate, menjajte u centru grada, prilicno je ujednacen i fer kurs za euro, nikako u megamarketima, mnogo je nepovoljniji kurs.

Ja kad sam isao koliko se secam Cora je bila ponajbolja sa cenama, Cora mislim da je sada Auchan. Uglavnom ne idete sigurno na dva sata u Segedin, lepo prosetajte pogledajte svuda cene i kupujte gde nadjete najjeftinije. Nije Segedin Nju Jork pa da ne mozete sve stici.

I procitajte prvih par stranica imate skoro pa "iz minuta u minut" objasnjeno kako i sta oko afe, formulara, overe na granici i vracanje same afe.

Ponesite navigaciju ako imate, i upisite adrese koje vam trebaju u navigaciju ili na parce papira radi lakseg snalazenja.

Srecan put i lep provod.

PS. nek je nama Pedjaloni postao legendarni, meni srce puno :)