Jump to content

Featured Replies

Pozdrav svima.  :pivoooo:

Gde da kupim Dslr fotoaparat?, 2-3 radnje koje su dobre i proverene, i bilo bi dobro kod kojih je moguće da u rajfajzen banci podignem porez pošto se ne bih više vraćao u Mađarsku.

Hvala u napred na odgovoru  :mah:

Da li ako kupim u Media Markt-u mogu u rajfajzen banci u Beogradu podići bar 15%  :?, iako mislim da je ako se vratim u tu radnju 27%??? Hvala

Zavisi koji obrazac ti popune. Imaš ranije site GB, da ako je "državni" dobijaš pun iznos, ili  nešto manje.

Kako funkcioniše  MM, najbolje da im šibneš mail.

Pa zanima me konkretno za tu radnju...Da li u toj radnji mogu dobiti da podignem afu u rajfajzen banci...Ako ne, onda me interesuhe gde mogu kupiti fotoaparat a da podignem afu u Beogradu, odnosno da se ne moram vraćati u Mađarsku.

Hvala.

Pozdrav svima!

Nov sam na forumu mada ga već veoma dugo pratim. Imam jedno pitanje, tačnije molbu. Da li bi neko ko je iz Novog Sada i ko planira ovih dana da putuje u Madjarsku ili neku drugu zemlju članicu EU (ili u Hrvatsku) mogao da mi kupi Paysafe karticu od 10evra? Prodaju se na trafikama i na benzinskim stanicama (bar je meni tako rečeno). Kod nas se ne prodaju, a treba mi za neka plaćanja putem interneta. Ukoliko bi neko mogao ovo da mi učini, neka me kontaktira na pm.

Još jednom, veliki pozdrav svima!  :mah:

mislila sam ja da ti uzmem karticu jer idem u Madjarsku u januaru, ali kad sam videla cemu to sluzi, ipak ne....

mislila sam ja da ti uzmem karticu jer idem u Madjarsku u januaru, ali kad sam videla cemu to sluzi, ipak ne....

Ih bre Hekata...apsolutno te podrzavam po pitanju nekih drugih tema, ali ovde zaista preterujes!

Pre svega, nije decko trazio 1000e, pa da se zapitamo da li je opasno zaglibio u kockanju ili slicno nego f*cking 10e...drugo, mozda recimo decko, za razliku od tebe ne pije, pa se mozete smatrati za istima samo sa drugacijim porokom...

Ovako malo kladjenje nikako nije smrtni greh, ali sve i da recimo ti je neko u familiji sve prokockao i da si veliki borac protiv toga, mogla si barem proci pored poruke bez reakcije, jer nije primerena ;)

Svako dobro!  :mah:

jao, pa ja sad ispadoh bekrija :))) da si me pitao pre 20 godina pa ajde da se pokrijem usima, sad, tuzna vremena, spalo na par loza godisnje :)))) a ajd sad, ako hoce, mogu da uzmem vaucer, ali idem tek u drugoj polovini januara pa ako odgovara moze

dali neko zna ko vrsi oragnizovan prevoz do tompe iz NS,naravno i da radi afu :)

Ako idete na horgoš kolima nemojte da uzimate vinjete na onim "trafikicama" koje su odmah tu, nego skrenite desno do one menjačnice, ovi računaju evro oko 100 forinti, a inače je 275, opasni prevaranti.

Ma, da.

Ko je lud da pristane na kurs 1Euro=100Ft?

Uostalom ako ideš  u Segedin, ne treba ti putarina.

Odakle ti to da racunaju euro 100 huf? Mislis da bi to moglo tek tako da prodje da se na najvecem prelazu izmedju Srbije i Madjarske kurs racuna u rangu 30% realnog?

Ja sam siguran da nije 100huf, a mislim da je 200huf...

Secam se da su mi u odnosu na cenu sa sajta (oko 2700huf = 9e), trazili 13e...najludje je sto nema mogucnosti placanja karticom, pa se tako ne mozes izvuci...  :psuje:

Aman bre ljudi, čitam i ne verujem, kakve trafike, kakvo menjanje para u forinte.. Prva pumpa s desne strane čim se uđe u Mađarsku (OMV), lepo ko ljudi uđete i platite kreditnom karticom...

Inače, vinjetu za autoput ne morate da kupite odmah, bitno je da je kupite u toku dana, ako je kupite u 17.00, važi vam od početka tog dana, tako da se ne zamarate puno.

A kartica je najbolja, Rajfajzen forintu računa recimo 2,46 ili takvo nešto, + 1% od transakcije.

Inače, vinjetu za autoput ne morate da kupite odmah, bitno je da je kupite u toku dana, ako je kupite u 17.00, važi vam od početka tog dana, tako da se ne zamarate puno.

Izvor?

da, verovatno vinjeta vazi za dan kad je izdata, samo problem je ako te uhvate bez vinjete, sta ces da kazes:planirao sam veceras da je kupim, sta fali sto je sad 8 ujutru??  :dance:

Odakle ti to da racunaju euro 100 huf? Mislis da bi to moglo tek tako da prodje da se na najvecem prelazu izmedju Srbije i Madjarske kurs racuna u rangu 30% realnog?

Ne mislim nego znam! Što, misliš da su Mađari alergični na pare??

čovek ispred mene je dao za desetodnevnu Mađarko- Austrisku vinjetu 24 eura, ja sam kupio istu za 2975 forinti, pa ti preračunaj koji je to kurs, nije tačno 100 ali daleko je od 275 forinti.

@avanturista011 -

Mnogo ljudi cita ovaj forum, vecina su teski panicari, trudimo se koliko mozemo da ne pisemo neproverene informacije.

- on je kupio nedeljnu vinjetu za Madjarsku koja vazi 10 dana + austrijsku vinjetu koja vazi 10 dana

- ti si kupio SAMO madjarsku vinjetu

Mozes pogledati motorway.hu kao i oeamtc.at za zvanicne cenovnike za 2013. godinu.

@Hekata - evo jednom i ja da se slozim sa tobom ;D Sto se tice vinjeta, kupite makar na toj OMV pumpi, jer nakon Szeged ako vas uhvate, nema objasnjavanja.

@avanturista011 -

Mnogo ljudi cita ovaj forum, vecina su teski panicari, trudimo se koliko mozemo da ne pisemo neproverene informacije.

- on je kupio nedeljnu vinjetu za Madjarsku koja vazi 10 dana + austrijsku vinjetu koja vazi 10 dana

- ti si kupio SAMO madjarsku vinjetu

Mozes pogledati motorway.hu kao i oeamtc.at za zvanicne cenovnike za 2013. godinu.

@Hekata - evo jednom i ja da se slozim sa tobom ;D Sto se tice vinjeta, kupite makar na toj OMV pumpi, jer nakon Szeged ako vas uhvate, nema objasnjavanja.

Ne druže kupio sam Austrisko Mađarsku vinjetu jer sam išao do Beča, evo držim račun u ruci, i na deset dana je a ne na sedam. a ovaj što je platio 24 evra je išao sa mnom do beča svojim kolima, tako da je informacija proverena, a što se mene tiče ti slobodno probaj ako ne veruješ!!!! Možeš i kod nas da odeš na naplatnu rampu pa vidi koliko će da ti računaju evro, sumnjam da će biti 112.

Verovatno ga je odrao radnik, čisto sumnjam da je zvaničan kurs takav, ali poenta je da ljudi obraćaju pažnju i da ne bacaju pare bezveze kad ne moraju!!!

Na toj Omv pumpi meni nisu hteli da prodaju vinjetu,kao ne radi aparat,pao sistem,posle ubedjivanja od 30 minuta,sam odustao i uzeo na sledecoj pumpi,a na onim kucicama posle granice takodje nisu hteli da mi prodaju,razlog nemaju sitne forinte-vodite racuna,odmah kupujte vinjetu-Madjarsku jer su kazne velike.Posle sam saznao da im je to fora namerno zezaju.Ja sam dobro prosao,znaci kupio sam na drugoj pumpi cim se udje u Madjarsku.I nema razloga da kupujete Austrijsku vinjetu u Madjarskoj skuplje je,nego kad udjete u Austriju,desno kod Shell pumpe sta nete i kupite,bila je 8e za 10 dana.

@avanturista011 - nema sta da probam, prelazim tu granicu 1-2 puta nedeljno kolima u poslednjih par meseci. Stavio sam linkove, sve pise.