Jump to content

Featured Replies

Par pitanja pa ko zna odgovor...

1. da li u metrou funkcionisu srpske metro kartice (na moje ime je)?

2. da li je afa za decije pelene 27% ili neka smanjena stopa?

3. da li neko slucajno zna da li u segedinskom c&a ima musko xl odeljenje?

4. da li se isplati kupovati elektricni alat? (plavi bosch dewalt i slicno prvenstveno)

5. kakav je izbor kompjuterskog hardvera? neko je spomenuo da u madjarskoj kupuje mikrotik opremu? u kojoj radnji?

Hvala na odgovorima!

Pozdrav svima na forumu,procitao sam vecinu stranica o sopingu u Madjarskoj i manje vise mi je jasno sta i kako!

Medjutim postovi su stariji,a ja planiram 20 decembra da idem u soping i koliko sam shvatio najjeftinija hrana i hemija je tompaker marketu na Kelebiji :)(jel bio neko u skorije vreme?!)

Interesuje me(moju zenu  ;D) garderoba,pa Vas molim da mi predlozite gde da odem u koji soping centar da ne bih lutao po Segedinu jer nisam bio od 2000-te godine!(naravno palniramo za klince da uzmemo obucu i jakne...pa i za nas ponesto)

Takodje me zanima prodavnica PICK na ulasku u Segedin kakve su cene tamo suhomesnatih proizvoda kakva su vasa iskustva i kakvo je stanje na pijaci po pitanju garderobe?!

Jos jednom veliki pozdrav hvala unapred na pomoci koja mi je bas potrebna da ne bih gubio vreme po Segedinu! Hvala

• 4 weeks later...

Ima li neko ko dobro poznaje Budimpestu?

Zanima me gde u tom gradu mogu naci beer shopove, planinarske shopove i buvlje pijace?

Evo sto se tice planinarske opreme, predlazem ti potrazis prodavnicu lanca DECATHLON, ne nalazi se u gradu nego u Budaorsu i Soroskaru, sto se tice buvlje pijace imas Esceri pijacu, na Erzebet teru svake zadnje nedelje u mesecu, ali ovaj prvi preporucujem, Ne znam za beer shopove, ali volim jedan isrki pab, blizu je Deak ter metro stanice , zove se Longford, ali bojim se da nije to sto ti trazis.

• 2 weeks later...

Takodje me zanima prodavnica PICK na ulasku u Segedin kakve su cene tamo suhomesnatih proizvoda kakva su vasa iskustva i kakvo je stanje na pijaci po pitanju garderobe?!

Jos jednom veliki pozdrav hvala unapred na pomoci koja mi je bas potrebna da ne bih gubio vreme po Segedinu! Hvala

Sto se Pick-a tice cene su dosta bolje nego kod nas, mada po meni, ako ne vracas afu, ne isplati se nesto posebno ni ici u HU..

Inace, ne vidim zasto bih kupovao Pickove proizvode pored zlatiborskih specijaliteta na svakoj nasoj pijaci,.,.

• 2 weeks later...

Da li bi neko isao do segedina ili kelebije u soping? Delio bi sa nekime ko ima kola troskove puta. Ja sam vec isao sa organizovanom turom, tako da sam u sve upucen, i u povracaj pdv-a tj. njihovo AFA, i gde i sta kupiti. Ne odgovara mi organizovana tura, jer se odlazu ture ako se ne skupi dovoljno ljudi, pored toga dugo traje, pored toga ne radi se AFA koja je znatna ( vecinski 27 posto )... Takodje ako bi neko isao, a nema kola, ako bi se nas 2,3,4 skupilo nasao bih vozaca da je ponovo ekonomicno. Polazak je kada se dogovorimo.

Aleksandar Svedic

[email protected]

063447742

Beograd

p.s. Odgovoriti direktno na mejl  ili kontakt telefon

Da li zna neko kako rade za 1.maj u Mađarskoj? Išli bi na par dana u Budimpeštu pa nisam sigurna da li su im neradni dani 1 i 2. maj. Ne trebaju nam radnje, nema šopinga, već ZOO vrt, Tropikarijum.... bilo koja dečija zabava.

U Mađarskoj je samo 1. maj ne radan dan. A dečije radosti će biti otvorene. (Ako ne tada, kada će?)

Super, takvom odgovoru sam se i nadala, ali za svaki slučaj da proverim.

Pedjalon, hvala puno na odgovoru.

• Author

Sta bi smo mi bez Pedjalonija,

Veliki mag ove igre, tj foruma, i neumorni pomagac i izvor informacija.

Kapa dole!

Zato ću još da ga  "izrabljujem".  ;)

Pedjalon, kakvo je stanje sa parkingom za vreme praznika. Naišla sam na oprečne informacije, da se za vreme praznika ne plaća nigde parking, do nekih da se plaća i tada u određenim delovima grada. Našli smo smeštaj u V distriktu, ostavili bi auto na ulici.

I još jedno pitanje. Ima li neki fin kamp u gradu, možda bi mogli da otvorimo sezonu kampiranja već za prvi maj?

Evo link ka jednom interesantnom kampingu u Budimu: http://www.campingniche.hu/

Za vreme praznika se na uličnim parkinzima  (uglavnom) ne plaća. Pišem uglavnom, što je 90% parking mesta. Treba na početku svake ulice pogledati tablu na kojoj piše da li se plaća ili ne.

Parking se plaća radnim danom od 08:00 do 18:00h.

Nemojte parkirati suprotno od smera ulice. Za taj prekršaj dobijate lisice. :bang:

Nikada nije dozvoljeno parkiranje na mestima rezervisanim za invalide. nono

• 3 weeks later...

Hvala svima na iscrpnim info.

Može li mi neko pomoći da na sajtu nađem podforum ili topic gde se nudi i traži (zajednički) prevoz?

Konkretno, ja tražim nekoga ko ide kolima u šoping u Segedin sa kim bi podelio putne troškove.

Hvala unapred na odgovoru.

Sjajan forum. Saznao sam skoro sve što će mi biti od pomoći prilikom kupovine u Segedinu.

Jedino što bih molio je da mi da te preporuku za market ili šop gde bih mogao da kupim lap top?