Jump to content

Featured Replies

U Budimpešti su ukinuli prodavnice. Mislim da nemaju više ni jednu, pa ni u Segedinu.

Oni su napravili ime i sada rade preko web prodaje, što drastično smanjuje troškove.

To je sada trend u Mađarskoj. Imaju jeftinu i dobro organizovanu kurirsku službu. To, naravno, nije dobro za kupce iz inostranstva kojima ostaju magamarketi i male prodavnice. 0k ostale su još na tržištu neki veći lanci koji prodaju elektroniku  ali su im sene relativno visoke. Npr "Mediamark", 220volt itd. Pre odabira mesta gde će se kupiti treba proveriti da li je moguć povrat poreza. (Ako je to nekom deo računice).

Pozdrav svima....

- Ja sam upravo nov clan pa me interesuje isao bih u Segedin jel imaju tamo da se nadju inverter klime.... Pozdrav....

• 3 weeks later...

Pozdrav svima, slucajno naleteh na ovaj forum pa da pitam ako neko zna gde se mogu naći pur pene, tiple metalne i šarafi, silikoni, cilindri za vrata i slični alati u segedinu i kakva su iskustva. Jel neko to donosio iz madjarske kakvi su sa cenama? Pokušavam da nadjem na internetu ali mi nešto ne polazi za rukom  :102: Hvala unapred.

U Budimpešti su ukinuli prodavnice. Mislim da nemaju više ni jednu, pa ni u Segedinu.

Oni su napravili ime i sada rade preko web prodaje, što drastično smanjuje troškove.

To je sada trend u Mađarskoj. Imaju jeftinu i dobro organizovanu kurirsku službu. To, naravno, nije dobro za kupce iz inostranstva kojima ostaju magamarketi i male prodavnice. 0k ostale su još na tržištu neki veći lanci koji prodaju elektroniku  ali su im sene relativno visoke. Npr "Mediamark", 220volt itd. Pre odabira mesta gde će se kupiti treba proveriti da li je moguć povrat poreza. (Ako je to nekom deo računice).

http://www.edigital.hu/pages.php?pageid=2033

Na sajtu pise da imaju u Segedinu prodavnicu.

Ovo je odlična vest da su se uzeli u pamet.

Očekujem da će otvoriti/vratiti i neku prodavnicu u Budimpešti.

Dobar dan Dobri ljudi.  jedno pitanje, da li neko ide za Segedin bar jednom nedeljno jer uzimam materijal za rad tamo ( u radnji bi sve bilo spremno i upakovano u kutiji MAX dimenzija 20cm x 10 cm ali i manjie) u pitanju je kozmetika. Pokusavao sam preko poste ali neide jer bi zadrzavali do 15 dana itd , Gnjavaza.  uslugu bi naravno adekvatno i platio.

Hvala 

Dobar dan Dobri ljudi.  jedno pitanje, da li neko ide za Segedin bar jednom nedeljno jer uzimam materijal za rad tamo ( u radnji bi sve bilo spremno i upakovano u kutiji MAX dimenzija 20cm x 10 cm ali i manjie) u pitanju je kozmetika. Pokusavao sam preko poste ali neide jer bi zadrzavali do 15 dana itd , Gnjavaza.  uslugu bi naravno adekvatno i platio.

Hvala 

sto ne probas da se povezes sa vozacima sto voze soping ture za Segedin, krs agencija organizuju te ture

Pozdrav

Kada je najmanja guzva  na Madjarskoj granici da se radi povrat AFE  ?

Kada je najbolje otici u kupovinu , kojim danima ?

Kako se sad ulazi u Metro u Segedinu , nisam nikad bio pa nemam njihovu karticu ?

Poz svima,

Tema je odlična i, najvažnije, puna svežih informacija. Nisam uspeo da nadjem kako da izbegnem kupovinu vinjete za auto i, uopšte, korišćenje madjarskog autoputa M5, koliko god da je kratko. Idem do Segedina koji je tu, na pljuc u dalj od grane.

Gledao sam GMapu i, uporedo sa autoputem i Horgošem, ima još jedan drum (segedinski put) i prelaz (kao na slici), ali ne znam da li tu može da se prelazi kao i da li ima gužve i opcije da se overe računi za povrat AFA.

capture.png

Zašto pitam? Zato što sam probao istu stvar na sporednom prelazu izmedju Slovenije i Hrvatske (pre EU) i nije bilo moguće.

P.S. Gde je najbolje da se parkira u gradu? Odlazak u Segedin je prvenstveno izlet za porodicu (obilazak grada, ručak) sa ponešto kupovine (odeća, hrana). Poslednji put sam bio '90.

Hvala na pomoći.

Ne plaća se putarina do Segedina od granice. Pročešljaj predhodne postove, sve je objašnjeno.

Putarina za automobile i motorcikle se ne plaća na autoputu od srpske granice do petlje Szeged eseg tj do raskrsnice gde se put odvaja do M43 (autoput ka Rumuniji).

Ali ti nemaš potrebe da ideš do te raskrsnice,

01. možeš odmah nakon granice posle par stotina metara da skreneš ka Segedinu starim M5 putem,

02. ili na sledećem skretanju , put 55, smer ka Segedinu.

Da dobra je ideja da parkiraš kod tržnih centara. Parking se ne plaća od 18:00 do ujutro u 08:00 i vikendom od petka u 18:00 do ponedeljka do 08:00 ujutro. Postoje i negde izuzeci, treba uvek pogledati tablu-obaveštenje na početku ulice.

Subota 10 maj će biti radna subota tako da će se plaćati parking kao i svakog radnog dana.

Ima li neko ko dobro poznaje Segedin?
Zanima me gde u tom gradu mogu naci prodavnice za lov, planinarenje... ?

Ima li neko ko dobro poznaje Segedin?

Zanima me gde u tom gradu mogu naci prodavnice za lov, planinarenje... ?

Verujem da ce ovo biti ono sto trazis (nisam bila u tioj prodavnici u Segedinu, ali jesam u Soroksaru.

Decathlon Szeged

Zápor út 4

6725 Szeged

Magyarország

Telefon: 06 62 710 200

Nyitva tartás: Hétfő 9:00-20:00 Kedd 9:00-20:00 Szerda 9:00-20:00 Csütörtök 9:00-20:00 Péntek 9:00-20:00 Szombat 9:00-20:00 Vasárnap 9:00-20:00 Útvonalterv

• 2 weeks later...

Pozz ljudi... Hocu da kupim  mobilne tel. u madjarskoj...  Gde i kako sa afom ? Nasao sam neke prodavnice na - ARGEP-u - i tamo pise da je afa 27 posto.  jel to moguce ?

i kada je mogu podici i gde ?

Ko zna nesto o ovome ,,,,please...

PRocitaj malo na ovim stranama malo vise postova, pisano je bas puno o tome i to detaljno, ali samo da ti kazem nije AFA od 27% za sve artikle, racun mora da se overi na granici i povracaj se vrsi ponovnim dolazenjem u prodavnicu gde si pazario, ali postoji mogucnost dizanja AFE i preko reiffeisen banke recimo, ali toliko malo dobijes da se ne isplati. Ljudi obicno kupe nesto, overe racun, vrate se ponovo, podignu AFU i sa tim novcem refundiraju troskove nove kupovine. Pogledaj u gornjem desnom uglu opciju "search" i otkucaj AFA i sve ce ti se kazati :)

• Author

I plus kada overavas AFA-u na madjarskoj granici, roba mora biti u originalnoj ambalazi, carinik ce izaci i traziti ti da mu pokazes sve sa racuna koji overavas za povrat poreza.

I kao sto Hekata rece, sve do u sitnu boraniju je napisano oko AFA-e makar se potrudi da procitas prvih 5-6 stranica teme.

• 5 months later...