Jump to content

Featured Replies

Potpisujem sve sto je strikan napisao i zelim brz oporavak superMEN(a mozda i superHIK)-u  ;D

I samo da napomenem da Elektro Outlet ima stvarno povoljne cene (30-50% nize nego u Srbiji) i na to dodajte povracaj AFA-e (Madjarski PDV) od 25% :). Garancija na refurbish je 1 godina a na nove stvari 2 godine.

P.S. Strikane baci sve adrese sa papirica na forum da mogu ljudi lakse da nadju sve prodavnice.

Imam jednu nedoumicu - ako se radi povracaj poreza od Madjara, zar ne bi onda trebao da se plati porez ovde? Ili je to vezano za "ako me uhvate na granici"?

Carina je po sistemu "ko se kako snadje"  :roll: a ko se ne snadje plati 32% na carini  zvizhd

• Author

Evo i adresa:

Metro Szeged

Budapesti út 1. Sz. Feltáró út

Cora

Zápor út 4

Tesco

Rókusi körút

Media Markt

Makkosházi körút

Elektro Outlet

Kálvária sgt. 65-67

Poz

• 4 months later...

www.mediamarkt.hu/Flyer/polus_flyer.html

Na sajtu izaberes konkretnu robno mesto (primer za Polus u Budimpesti) i potrazis iz date ponude. Ne mogu se videti sve cene, samo cene trenutne akcijske ponude.

E hvala, ali toliko sam i ja sam uspeo da vidim.  :D

Mislio sam da'l postoji mogucnost da se vide cene ostale robe koja nije na "akciji". Recimo na nemackom mediamarkt-u to mozes da vidis.

Elem, hvala jos jednom u svakom slucaju.

Ljudi moram jos nesto da pitam.

Vezano je za carinu. Ja bih trebao sutra da idem sa bratom i njegovom devojkom za Segedin da kupim neki famozni TV . :D

Moje pitanje je, da li je sledeca informacija (saznanje) tacna i da li na to mogu da se oslonim:

"Ako kupim recimo TV od 500 evra i da mi (lupam) AFA bude 60 evra, meni je njegova cena na nasoj carini 440 evra (500-60).

Da li ja mogu tu njegovu cenu da umanjim za jos dodatnih 300 evra (3x100 evra po osobi) na ime robe koju mozes da prenes preko granice a da ti se ne carini?

3x100 evra jer nas ide troje u kolima. To onda znachi da bi, nazovimo je glavnica, na koju bi ja placao carinu bila nekih 140 evra (440-300). Jel to tachno, mislim jel ta prica pije vodu :D tj. jel to stoji? Jel mogu na to da se pozovem, ako uopste dodje do te price ka budem ulazio u Srbiju?"

Ja, najradije, ne bih njega ni prijavljivao, ali uzevsi u obzir da vozim fiata punta i da idem na gas, u prtljazniku nemam mesta, jer je on sam zauzet velikim delom rezervnim tockom, na cije je mesto dosla boca za gas, a i da rezervni tocak nije u prtljazniku cisto sumnjam da bih mogao tamo da zguram TV lcd od 37inca. :/ Tako da ce najverovatnije na zadnje sediste sa bratovom devojkom!  ;D

E sad, u takvoj konstelaciji stvari vrlo je tesko ne prijaviti ga na carini! Ili mozda imate neki zaista konstruktivan predlog za mene kako da eskiviram to! (a da ne ukljucuje to da idem drugim vecim prevoznim sredstvom) :)

I za kraj ako neko takodje moze da posavetuje, nosimo neki prastari TV koji u Metrou na nekoj akciji moze da se zameni za neki vaucer koji se kasnije koristi pri kupovini novog TV-a, pa me zanima dal da njega prijavljujem negde, na nekoj od granica.

Hvala

p.s. Ko god ima bilo kakvu info na ovo moje, ako odgovori sto pre, tj u roku od 7 sati, ja mu se MEGA-zahvaljujem! :)

Ne znam da li je kasno, ali...

Reci da nosis TV (taj stari) kod nekog majstora tamo (nema delova kod nas) i zamoli ih da ti daju neku potvrdu da nosis TV i da ti onda ne carine kad se vracas (moguce je da nece ni imati nikakvu potvrdu u vidu papira, sto ti je i bolje, jer ce ti i reci da samo kazes kad se vracas da si isao na popravku)...

Vrati se kasnije u drugoj smeni carine i reci da si prijavio taj TV tj da je tvoj i da si njega iz Srbije nosio tamo na popravku ;).

Pozdrav, ja sam novi clan na forumu.

Ako neko moze da mi kaze, gde je najbolje da se iskljucim sa autoputa posle Horgosa, da bih dosla do Segedina, a da ne platim vinjetu? Da li se istim putem mogu vratiti iz Segedina do Horgosa? Sutra putujem , pa bi mi znacila informacija.

Hvala unapred

Pozdrav

I jos jedno pitanje. Posto idemo suprug i ja da li mozemo da unesemo robu do 200 (100+100) evra ili do sto evra, da ne platimo carinu? :-[

Izadji na prvom izlazu za Segedin, a to je posle granicnog prelaza jedno 1-2km. Bez placanja putarine moze se do izlaza Seged Eszak.

Svaki putnik ima pravo da unese u zemlju (Srbiju) robe za licnu upotrebu vrednosti do 100Evrova.

Da li neko ima karticu za Metro na zajam? Vise se ne moze kupovati na one dnevne potvrde koje su stranci dobijali uz pasos, samo sa karticom, a ja je nemam. I naravno, treba mi nesto bas iz Metroa :(

Da li neko ima karticu za Metro na zajam? Vise se ne moze kupovati na one dnevne potvrde koje su stranci dobijali uz pasos, samo sa karticom, a ja je nemam. I naravno, treba mi nesto bas iz Metroa :(

Ako dodjes da Peste znas ko ima kartice.

Znam, ali nema sanse da dodjem do peste ovog puta, za sada stizem samo do Segedina  :(

jel zna neko koji je odnos evra i forinte i gde ima u segedinu dobre odece da se uzme...neki outlet ili nesto jeftino :)

Znam, ali nema sanse da dodjem do peste ovog puta, za sada stizem samo do Segedina  :(

Ja imam karticu za Metro, ali sada sam u Vrscu a u NS dolazim u petak uvece. Ako ti to nije kasno, javi se ...

• 2 months later...

Trebao bi da idem do Segedina i interesujeme me kupovina u Metrou. Imam karticu srpskog Metroa i ne znam da li sa njom mogu i u Segedinu da kupujem. Vasa iskustva?

• 4 weeks later...

Cao :)

Isli smo pre 2 nedelje,i povoljno je,ma neka su i iste cene kao kod nas ima da idemo. Povrat PDV-a je dovoljan da nam pokrije put a jos i da pretekne.O ogroomnoom izboru svega da i ne govorim.Ljubaznost u Cori od strane kasirke je neverovatna,zene je ladno pocela da pakuje u kese vrednost robe od 200ei istovremeno kucala.Sve stalozeno...lagano..

Dok npr,bili smo u tempu u Bg neki dan,kasirka nas je bukvalno gadjala stvarima i pored toga sto sam je zamolila da uspori a ne da uzme da pakuje sa nama...Jer je bilo i lomljivih stvari

Nama niko nije trazio zeleni karton,a Vama?

Na granici su bili svi ok. Doduse,samo smo hranu i Ariel navukli :D

E sad,obzirom da smo bili prvi put mene zanima kako do onih kartica njihovih.Iz Core i Tesc-a i iz Metroa  :cryy:

Tj da li bilo koju njihovu karticu mozemo dobiti obzirom da nismo gradjani Madjarske. Ili da li zna nekog ko je iz Madjarske pa da nam izvadi karticu.

Da li neko zna koliko se placa na carini kod nas ako se regularno prijavi neki tehnicki uredjaj. Npr ako kupim TV od 1000e,koliko ce naplatiti ovde kod nas bez da se stresiram.

Hvala najlepse.

Pozdrav Indy !

E,da! Ako nekog zanimaju cene neka pita  flowers::

Moras da platis PDV (18%) + carinsku tarifu za odredjenu robu. Mislim da carinska tarifa ne moze biti veca od 30% a ni manja od 10% a za racunare je 5% pa sad lepo digitron i racunaj. Znaci sa PDVom ispod 30% neces proci a ako je carinik lose volje moze da se popne i do 50%.

Inace cuo sam da se prica i da ima tarifa do "50EUR u pasos" i od "100EUR u pasos" navodno ovu drugo jos niko nije odbio  ;D