Jump to content

Featured Replies

Mislim da niko nije pomenuo niti preporucio mesto na kome moze da se nadje odeca  , obuca i sl.Uglavno ste pricali o tehnickoj robi.Pa ako moze neko nek baci koji savet oko odece/obuce.

Thx

Evo i mene, javljam se kao sto sam i obecala. Odmah da vam kazem da je Seged varos isti kao nekad, jedino sto je mnogo cistiji, a ono sto mi je posebno drago je to da McDonalds uopste nije bio posecen...Pre dvanaest godina su ljudi stajali ispred i cekali red da bi usli. Sada je guzva najveca bila u poslasticarnici Cappella, malo pre poslasticarnice Virag, koja na zalost nije radila, renoviraju je, ali su Somloi galuske i u Cappella vrhunske, zaista. Kada bih znala kako da umentenm fotografiju, bilo bi mi zadovoljstvo pokazati vam.

Parkovi su i dalje divni, kao u nekom filmu, fasade zgrada obnovljene...Zaista su se potrudili da umiju svoj grad, ali i ima se...

E sada, bili smo i u kupovini i mogu vam reci sledece: sve je skuplje ili isto (mislim na nivo cena), osim sireva (trapist, gauda, edamer, ementaler), namaza (dobropoznat vajkrem), suhomesnatih proizvoda (cuvena zimska salama - ima ih milion vrsta i proizvodjaca, mi smo kupili Pick,  stisnjena sunka, slanina, sunka, kobasice na fazon sremske, cajne, srpske, debrecin, parizera i sl.). Slatkisi: Milka cokolada cca 260 RSD, Nutela skuplja i ostalo skuplje, uključujući i Orbit zvake. Ima jeftinog rinfuznog keksa, ali to je jeftino i kod nas. Hemija i kozmetika, peskiri, pokrivaci, jastuci, jorgani, cediljke, otvaraci, escajg, tanjiri i sl. - sve je skuplje ili isto. Cora je  skuplja od Metroa (npr. u Cori 700 ili 500g suhomesnatog proizvoda kosta kao 1 kg u Metrou).

Garderoba - u centru Segedina ima dosta butika i cene variraju. Ima jeftine garderobe, tj. povoljne uz dobar kvalitet, ali ima i skuplje, centar nije velik i treba malo procunjati i nacice se nesto, ali ici namenski i kupovati garderobu, mislim da se ne isplati.

To je to, ako neko ima neka pitanja, stojim na raspolaganju.

Jos nesto: 1eur = 279 forinti u Cori, a u centru u menjacnici pored Cappella poslasticarnice je 1 eur = 249 forinti. Eto.

Darko, galuske su 450 forinti. Nas su dve kafe sa mlekom i dve galuske izasle 1600 forinti.

Nema na cemu i drugi put! Varminc i tvoj je izvestaj bio vrlo detaljan i pomogao je dosta, zato hvala i tebi!!!  ;)  Odlicno je sto postoje ovakvi forumi tj. teme, pa covek moze da resi neke svoje nedoumice i lakse da donese odluku. Hvala vam svima!  ;D  flowers::  flowers::  flowers::  flowers::  flowers::  flowers::

Prvo da vas pohvalim  za tred i za iznete detalje.  :pivoooo:

Pre nekih 10-ak godina je mogla afa da se povrati odmah prilikom izlaska iz zemlje, nisi morao da čekaš da dodješ sledeći put.

Da li je to moguće i danas?

Pozdrav

Moze li neko da mi kaze da li u  Segedinu postoje robne kuce brendova kao sto su H&M, C&A i sl.

POZZZZZZZZ

• Author

Moze li neko da mi kaze da li u  Segedinu postoje robne kuce brendova kao sto su H&M, C&A i sl.

POZZZZZZZZ

C&A imas, a i H&M se otvorila pre nedelju - dve (znam zato sto mi je zena kukala, jer se tada jos nije otvorila radnja). Obe radnje ti se nalaze u trznom centru Szeged Plaza.

Cao svima, evo da se javim i ja posle par nedelja i odlaska u Segedin...

Prvo da se zahvalim Strikanu i njegovim informacijama bile su nam od koristi.

Sto se tice mojih utisaka, nije lose prvo smo isli u Tesco, pa posle do Metroa i Core gde

smo zavrsili pazar...

Ne znam ko je pitao za Milke (nisam video nigde ispod 250 din), dok su kod nas na pijaci

po 180 din...

Poslednje sto sam cuo je da je u stvari Segedin prevazidjen za te stvari nego da ljudi

idu na Kelebiju, jer tamo ima neki supermarket (vrlo blizu granice) i da tamo nasi kupuju

za pijace...

Druga stvar je ako neko zna kada tamo krecu popusti (oko Bozica), jer bih ponovo

isao do Core po Afu pa da nastavim setnju po Szeged Plazi (nije lose za garderobu).

Inace nismo ni stigli do nekog centra, da popijemo neko pice ili klopu, to smo ostavili za drugi put...

JUUUPIII

I ja kukam svom muzu...

Sad vise nema izgovor da ne idemo.

Hvala ti!   clap.gif' alt=':clap:'>

I jos jedno pitanjce...,

... kakve su radnje, velike sa dosta asortimana ili su neki mali butici i da li ima i decijih stvari?

Hvala ti, jos jednom

Hehehe, nista bez kukanja...

Ima dobrih butika, prvenstveno H&M sto nema kod nas, cene tu i tamo, ne bas povoljno, mozda na nekom snizenju. Slicno je kao u Delta Citiju.

Ima i za decu, to mozete u Tescu da vidite tamo smo mi za dete kupili svasta i dosta

je jeftino.

pozdrav

Taj supermaret kod granice je cuveni "Tompaker". Mislim da sam ga vec i spominjao. Nalazi se bukvalno na par desetina metara od granice, tj. ograda parkinga sa zadnje strane se i naslanja na granicnu ogradu.

Tamo nema garderobe, moze da se nabavi samo hrana i kucna hemija. Povesti racuna o rokovima trajanja, posto nekada umeju da budu pri samom kraju. Medjutim, uz dobru pretragu mogu da se nadju sasvim ok stvari po vise nego pristojnim cenama.

Jos jedna stvar je super. Market je toliko blizu da AFA moze da se uzme "o jednom trosku". Dakle, samo neka se neko peske vrati do Tompakera i uzme svoj novac nazad (kada se zavrse sve formalnosti sa nasom granicom).

E, da, sve su ovo informacije od pre nekoliko godina. Medjutim, i po recima ljudi na mojoj pijaci koji prodaju bas stvari koje poticu odatle, izgleda da se nije puno toga menjalo.   

Imam pamcenje kao da mi je 80 godina i zato se izvinjavam Strikanu, jer mu se nisam zahvalila  :-[ i stvarno mi je neprijatno, ali eto...sta da radim sad... Strikane hvala ti na informacijama vezane za sam put. Uredjaj je sve lepo pokazao, ali i da ga nismo imali, a to je i nauk za ostale, da se ne skrece na prvom skretanju za Segedin, vec na drugom skretanju za Segedin i samo pratite put i nailazite na Metro, gde na prvom semaforu, od trenutka kad skrenete sa autoputa, skrecete levo i tu vam je Metro, preko puta je Cora, a odmah tu i Praktiker. Takodje, moram da kazem da se ni putarina ne placa, bas kao sto Strikan rece. Mi cemo sledeci put staviti akcenat na kupovinu, sada nam je to bilo u drugom planu...

Izvini Strikane jos jednom  :-[

Upravo sam naletela na ovaj forum i sve ste mi lepo objasnili, a moje je pitanje da li neko moze da mi preporuci neka mesta u Segedinu za kupovinu bebi opreme?

• Author

@Juca

Da ti se vise nije ponovilo :)

Salu na stranu, tu smo da pomazemo jedni drugima, da delimo korisne informacije i sve ostalo vezano za putovanja.

Pozdrav od strikana :)

JUUUPIII

I ja kukam svom muzu...

Sad vise nema izgovor da ne idemo.

Hvala ti!   clap.gif' alt=':clap:'>

I jos jedno pitanjce...,

... kakve su radnje, velike sa dosta asortimana ili su neki mali butici i da li ima i decijih stvari?

Hvala ti, jos jednom

Ovo i mene jako zanima! Ne ispati mi se ici samo zbog hrane, nismo neke velike izjelica, ali volim da modiram dete  ;D

I kad im pocinju popusti, jednu ili dve nedelje pred Bozic?

• Author

Ja sam negde procitao/cuo da su njima rasprodaje u februaru, ali to je skroz neproverena informacija.

Najbolje da nadjete ovde na forumu nick pedjalon, on bi to trebao najbolje znati zato sto zivi u Madjarskoj, pa ako cita ovo neka napise nesto ako zna, ili preko PP.

Читам, Стрикане, читам ал` слабе ''вајде'' од мене. Ја ем у то доба године сам негде на путу ем не купујем. За то је код нас задузен неко други.

Знам да се сва три викенда пред Бозић ради, тј раде све продавнице. И зову се бронзана, сребрна и златна недеља.

Ако сазнам - јављам.

И тешко је овде наћи нешто јевтиније сем ако не вратиш порез на граници.

Hvala Pedjalone, ajd ako saznas neku informaciju ti javi.

Jel znas ti nesto o tom prelazu na Kelebiji i nekog marketa tamo.

pozdrav

Ako u Madjarskoj kupimo monitor od 190e , inace  idemo suprug i ja. Da li i za taj monitor vazi ono pravilo da nas dvoje mozemo da unesemo vrednost robe do 200e bez poreza i PDV-a? Ili ...

Hvala najlepse :)

Planiram da ovih dana idem u taj Tompaker market na Kelebiji, pa me zanima, ako neko zna, da li na granicnom prelazu Kelebija ima menjacnica, ili cak u Subotici da se mogu euri menjati za forinte?I kakav je uopste taj market?Ako neko ima neke info, bio bih zahvalan.

Ja sam napisao sve sto sam znao  ;). Mislim da tamo mozes da sve platis u evrima i da ti uopste ne obracunavaju los kurs. Opet da se ogradim - bilo nekada.

Taman kada se budes vratio, daj najnoviji info.