Jump to content

Featured Replies

Nemam site, da to je Eryebet korut :).

Do maja ga , možda, vec zatvore. :)

Zove se OUTLET.

Pozdrav svima.

Obzirom da sam zainteresovan za kupovinu Led tv-a u Mađarskoj, interesuje me kako stoje stvari sa garancijom, konkretno, da li se garancija priznaje i u ovlašćenim servisima u Srbiji?

Obzirom da sam posetio sajt www.argep.hu interesuje me da li su ono cene sa AFA (pdv) ili bez?

Hvala.

Koliko smo svi iscimali pedjalon-ija, moracemo uvesti sindikalni euro po osobi, za dusevni bol :) (da coveku nekako nadoknadimo sva ova ispitivanja).

Ziv bio i uzbrdo brz :)

:D tako nekako

Dobro vece drugari.  Ne rekoste koje je radno vreme diskonta..... flowers::

Mi se spremamo sl. nedelje za Budimpestu na 2 dana pa smo mislili u povratku da svratimo do tog diskonta na Kelebiji.  Jedino me brine sto cemo iz Budimpeste krenuti u popodnevnim satima pa je pitanje da li cemo stici da kupimo hranu. U tom slucaju mozda bi nam bilo bolje do diskonta u Segedinu da svratimo  :?

Jos bih zelela da vas pohvalim za temu. Nadam se da cu i ja dati svoj doprinos za 10-ak dana  clap.gif' alt=':clap:'>

zahvaljujuci ovoj temi i vasim korisnim postovima otisao sam do segedina u soping

sve shoping lokacije sam nasao glatko i to bez navigacije

u metrou odradio afu i na granici sve zahvaljujuci vasim postovima. hvala drugari

u metou za povracaj morate da pazarite u iznosu preko 48001 forinti

kurs eura u metrou na dan 8.03. je bio 263ft

a u kori 241 forinti!!!

zbog ovog  pitanje: gde je najjaci kurs za euro u segedinu

pozz

Pozdrav svima,

imam jedno pitanje...

Danima pokusavam da nadjem prevoz iz Beograda za Segedin, isla bih da kupujem garderobu za dete i ne mogu da nadjem. Nasla sam dve agencije koje su vozile al vise to ne rade...da ne znate nekog prevoznika, kombi, mini bus ili nesto da ide iz Beograda za Segedin?

Hvala  :D

• Author

zbog ovog  pitanje: gde je najjaci kurs za euro u segedinu

pozz

Posto sam ja isao samo subotom kada banke ne rade, menjao sam u centru grada u menjacnicama ima ih dosta i relativno je ok kurs (recimo ako je kurs narodne banke 275ft za euro u menjacnicama je 271). U megamarketima je uvek losiji do katastrofalan kurs. Takodje ako menjate vise eura mozete da trazite bolji kurs.

e pa drugari,da i ja malo ''davim''.

planiram na put trošenja para u Mađarskoj,al ne baš velikih.Prvo me interesuju pelene i oprema za bebe,jer u Beogradu cene ubijaju.Drugo možda neka tehnička roba,npr. LCD.Da li tih stvari ima na jednom mestu,tržnom centru ili se mora lutati.Pogledao sam sve postove i linkove,ne razumem mađarski,ne snalazim se baš najbolje.Eto toliko,pa sada VI pomagajte.

Hvala svima.

• Author

Pelene imas u svakom hipermarketu kao i LCD televizore, ali ja nesto nikada ne bih kupio tv u hipermarketu. U Cora-i imas odvojeno prodavnicu samo televizora i tehnicke robe, pa bi tu eventualno mogao da nadjes televizor (ne znam koji te model zanima ali imaju pristojan izbor).

Ako do sada nisi shvatio ovde samo pedjalon razume madjarski (on nam je veliki brat sto se tice svega vezanog za Madjarsku - cast izuzecima), tako da se svi snalazimo, a ja konkretno sam koristio google traslate i prevede dovoljno dobro da shvatis sustinu. Za cene pelena i bebi opreme ti ne mogu pomoci, posto nemam decu, ali ostavio sam na ovoj temi neki madjarski sajt sa opremom za bebe sve zivo i u segedinu su pa ga potrazi.

Jos nesto svi hipermarketi u Segedinu su relativno blizu jedan drugoga, pa mozes sve da obidjes i uporedis cene pa onda kupis gde ti odgovara.

NenadBMitrovic

Ja mogu da ti napisem adrese beby opreme u Budimpesti, a znam i poneke prodavnice sa TV. U Segedinu ono, standardno, Cora, Metro, Praktiker...

Strikan

Madjarski mi nije maternji, te mi nije "jaca" strana. Csaba, Tibor, ima jos...

• Author

Ma znam da nije, ali si najaktivniji, zato sam i napisao i ono cast izuzecima, znam da ima jos ljudi koji divane Madzarski :)

Ćao svima :mah: dosta sam čitala i mnogoooooooo ste mi pomogli!!! HVALA VAM!!! I u subotu smo napokon otišli u Segedin, super smo prošli  :banana: pazarili 200e i imamo povraćaj poreza u vrednosti oko 3000 din. planiramo sad za dve nedelje opet da idemo kada budu uskršnja sniženja.. e i mene interesuju beby opreme i pelene, mi smo bili samo u Metrou, pelena nije bilo koje su nama trebale, a i cena im je ista kao u NS... mene interesuje garderoba za decu i odrasle, gde su najbolje cene? Jel neko ide na pijacu? Kakva je tamo situacija? Puno pozz od mene :party:

MALO MI JE NEJASNO TO OKO POVRAĆAJA POREZA.KAŽU DA MORAŠ POTROŠITI OKO 180 EURA U JEDNOJ RADNJI DA BI DOBIO PARIRE ZA POVRAĆAJ POREZA.

MOJE PITANJE GLASI:

AKO,LUPAM, PAZARIM U METROU ZA 200 EURA ROBE , A U CORI ZA 80-100 EURA TO ZNAČI DA ZA ROBU IZ CORE NEMOGU DOBITI POVRAĆAJ POREZA?

koliki je povraćaj poreza (u procetnima), dali je celih 25% koliko im iznosi porez ili je nešto manji?

i dali ima razlike u povraćaju poreza u metrou i cori ili je u svim prodavnicama isti (procenat)?

unapred hvala na informacijama.

možda sam i dosadan al šta ću :angel::102:

• Author

Nisi dosadan, ali nisi ni citao ovu temu, vec je bilo na vise mesta objasnjeno.

Povrat poreza ces dobiti od 15 - 20% na bruto cenu, znaci postoji razlika od radnje do radnje, nisu velike razlike ali ih ima. Takodje racunaj da ce ti uzeti 1-2% za troskove obrade povrata pdv-a.

I jos jednom ako je neto cena necega 80 eura kada dodas 25% pdv-a dobijes bruto cenu 100 eura, ali kada od tih 100 eura hoces da dobijes neto cenu, oduzimas 20% da bi dobio onih pocetnih 80 eura.

Znaci ako pazaris recimo 100 eura dobices teoretski nazad 20 eura, a realno ces dobiti od 15-18 eura zavisi od radnje do radnje.

Nadam se da je sad malo jasnije.

pozdrav svima :mah:

evo u subotu sam bio u segedinu i super prošao, nema redova na granici, euro  u metrou i tescu je bio 256 a u cori 231.

nisam bio na pijaci tako da neznam koje su cene kulena,zimske i običnih kobasica,al sam video u metrou i cori da su cene veće nego na pijaci kod ovih što donose iz mađarske.

pa me interesuje dali neko možda zna koje su cene suhomesnatog na pijaci ili zna neku radnju ili šta već gde se ovi naši "pijačari" snabdevaju :?

Kod Ikee je moguc povrat poreza -afe.

Procedura na madzarskoj granici je kao i za ostale proizvode za koje se trazi povrat poreza.

Procedura na nasoj granici je da vas carinik pita da li imate nesto da prijavite. Ako imate, kazete i on vas pita koliko kosta. Ako je ispod limitirane cene od 100evra onda se na taj proizvod (ako je za licnu upotrebu) ne placa carina. To je teorija, a praksa od slucaja do slucaja.

pozdrav svima :mah:

evo u subotu sam bio u segedinu i super prošao, nema redova na granici, euro  u metrou i tescu je bio 256 a u cori 231.

nisam bio na pijaci tako da neznam koje su cene kulena,zimske i običnih kobasica,al sam video u metrou i cori da su cene veće nego na pijaci kod ovih što donose iz mađarske.

pa me interesuje dali neko možda zna koje su cene suhomesnatog na pijaci ili zna neku radnju ili šta već gde se ovi naši "pijačari" snabdevaju :?

Nasi pijacari se snabdevaju u marketu Hatar, na Kelebiji.Tamo su cene nize nego u Metrou, pogotovo za kulene, kobasice, kozmetiku, kucnu hemiju, milka cokolade, shogeten, mars, twix, i slicne, npr. Nutela od 750 g je 300 dinara, dok je proslog mesecca ista kostala u Metrou na akciji 350 dinara..Ja sam isao u petak, bila je jako velika guzva, ali se proces overe racuna za povracaj poreza radio mnogo brze nego na Horgosu, ispred mene je bilo oko 30 automobila, cekao sam oko sat ipo, a da je takva guzva bila na Horgosu, siguran sam da bih cekao vise sati.

Pozdrav svima,

imam jedno pitanje...

Danima pokusavam da nadjem prevoz iz Beograda za Segedin, isla bih da kupujem garderobu za dete i ne mogu da nadjem. Nasla sam dve agencije koje su vozile al vise to ne rade...da ne znate nekog prevoznika, kombi, mini bus ili nesto da ide iz Beograda za Segedin?

Hvala  :D

Imas iz Subotice do Segedina ;)

Red voznje: http://www.sutrans.rs/?p=redvoznje&line=51

Cenovnik: http://www.sutrans.rs/?p=cenovnik&com=madunarodnih

posto ja hocu da idem prvi put u Madjarsku,sva objasnjenja su odlicna,jedino me jos interesuje da li madjarski carinici na povratku traze potvrdu o zameni eura u forinte?

unapred hvala,cekam brzo vesti :)

caooo

Ne. Ne traze i ne pitaju nista. A potvrdu svakako dobijes kada menjas devize u forinte i mozes da je sacuvas.