Jump to content

najvise biste voleli da wizz otvori liniju za: 61 members have voted

1. 1. najvise biste voleli da wizz otvori liniju za:

• Barselonu
      19
    • Pariz
      7
    • London (Luton)
      5
    • Hamburg
      2
    • Madrid
      7
    • Milano (Bergamo)
      3
    • Kiev
      0
    • Eindhoven
      2
    • Brisel
      1
    • Riga
      0
    • Venecija
      0
    • Oslo
      1
    • Palma de Majorka
      1
    • Katovice (Krakov)
      2
    • Gdansk
      0
    • Malmo
      4
    • Rim
      7

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

ima sve indicije da to bude jedan veliki FAIL, nazalost. svuda guraju taj london iako srbima trebaju vize, umesto milana ili weeze-a sa kojih se moze stici na puno destinacija :)

• Author

nekako mislim da znaju oni sta rade. nisu to na eci peci pec odabrane destinacije. sigurno su pratili koliko putnika imaju jat, ba i ostali za london, kakve su cene, pa onda koliko britanaca dolazi u srbiju i da li i kako moze srbija da se tamo proda, bla, bla.. a za nemacku.. pa valjda zbog nase velike dijaspore tamo, ko ce ga znati.

mozda grese i oni i ja, videcemo.. ja bih prva volela druge destinacije  :psuje:

I ja ću se razočarati ako je ovo tačno, žarko sam priželjkivao Barsu i Pariz, pa i Rim, ali jbg, i ja mislim da vrlo dobro oni znaju gde imaju interesa. Samo mi nije jasan Dortmund, ipak u tom delu Nemačke ima mnogo manje naših ljudi od Minhena, Frankfurta i Štutgarta. Mislim da bi Memingen i Frankfurt Hahn bili bolji izbor. A što se Londona tiče, meni je to ok, mislim da će, ako budu karte 50-60EUR, biti isplativa linija.

Koliko znam oni se uglavnom finansiraju iz cestih putovanja imigranata (Poljaka, Madjara, Rumuna) u Zapadnu Evropu i nazad. Tako da im se najvise isplati da otvore npr. do Ljubljane jer u Sloveniji zivi oko 100K ljudi iz Srbije

Ne mogu da ostvare veliku dobit otvaranjem linije za Sloveniju, jer nasi ljudi mogu da dodju autoputem do Beograda za par sati.

Dortmund su valjda izabrali zbog toga sto osim tog dela Nemacke mogu da privuku i putnike iz Holandije i Belgije. Veoma je moguce da su avio takse u tim zemljama visoke, pa je isplativije leteti ka Nemackoj. Za druge gradove u Nemackoj vec imaju konkurenciju.

Za Rim sam leteo nekoliko puta iz Beograda i nazad i mogu vam reci da je uvek bila solidna popunjenost a nekada i krcat avion u oba slucaja AlItalia i JAT + na WIZZovom letu iz Temisvara za Rim i nazad uvek ima bar 10-ak nasih koje sam ja primetio a verovatno i vise. Jos ako se racuna da bi mnogo vise ljudi letelo ako bi karte bile jeftinije ja mislim da im ova tura moze biti isplativa.

A ček, što mislite da će London biti fail? Uostalom šta vama garantuje da mađari otvaraju London - Beograd zbog Srba, možda ga otvaraju zbog britanaca koji bi dolazili ovde? To vam nije palo na pamet?

Definitnivno ako budu otvarali tu destinaciju nece biti zbog srba nego zbog britanaca i definitvno ce bit super popunjen sa britancima jer se oni dosta loze na jetin provod a to je ono cega ovde ima.

@slobo, golosina : Pa to i ja kažem, ali eto taj srbocentrični sistem u nama uvek proradi ;) Sve na ovom svetu je zbog NAS ;)

Pre svega se racuna na one koji sada lete Jatom a rado bi za manje pare leteli Wizzom, uglavnom nasi ljudi.

dajte ljudi, pa po vama ispada da mladi britanci umiru od zelje da dodju u bg. ima ih par stotina, hiljadu i to je sve. kakav crni jeftin provod u srbiji? mozda u leskovcu ili vranju, u bg i u ns nema dobar a jeftin provod, a da se pod provod ne podrazumeva nadjemo se nas 3+ pa pijemo u stanu pre izlaska ili u nekoj birtiji. koliko sam ja razumeo oni-Wizz, planira da postavi jedan avion u bg-u. a ako se leti na samo 2 destinacije.. do the math. nema toliko turista, da popuni sve te letove za london i dortmund. taj jedan avion moze da leti svaki dan na obe destinacije, a njima nije u cilju da on stoji na zemlji.

Danilo, Beograd je skup za nas koji zivimo u Srbiji sa prosecnom platom od 300eur ali za britance je bagatela, a i provod na koji oni racunaju ukljucuje hektolitre alkohola koji je kod nas dzaba u poredjenju sa Britanijom.

e to za britance je tačno, u Jordanu sam u hostelu sasvim slučajno upoznao 2 britanca (u odvojenim prilikama), obojica su bila u Beogradu sa istim razlogom "party Party Parteeeeey" ;)

Pa ajd samo sračunaj koliko ih dođe na Exit, to nije samo par stotina, eventualno hiljadu ljudi... You are the one who should be "doing the math" :)

p.s.

2007: u Beogradu je bilo registrovanih 15044

2008: 12235

izvor statistički zavod grada Beograda... 

ja sam siguran da ce uvesti jos relacija i to mozda cak do kraja godine.

london je dobar i zbog nas koji idemo-sve jatove putnike ce da im uzmu a i zbog britanaca.

e, sad, ja ne znam sta su oni pregovarali 2 meseca, al kontam da ima veze sa time da su im nasi rekli, dodjite u Srbiju, al nemojte odma da nam uzmete sve letove, dajte da malo jos samaramo gomilu, ostavite nam RIM i spaniju jos neko vreme...

u sustini, i iz zagreba lete samo na ove dve destinacije i to ukupno imaju 6 letova nedeljno utorkom, cetvrtkom i subotom...kontam da i kod njih imaju jedan avion, koj sta radi ostalim danima?

e, sad, ovo moje misljenje uoste nije utemeljeno na cinjenicama, nego samo razmisljam u tom pravcu.

meni se jaaako svidja linija do dotrmunda jer cu u rurskoj oblasti provoditi dosta vremena nerdnih godina tako da sam prezadovoljan... nadam se da ce nam jednom i vizu ukinuti britanezi pa ce da bude pevanje.

u sustini, i iz zagreba lete samo na ove dve destinacije i to ukupno imaju 6 letova nedeljno utorkom, cetvrtkom i subotom...kontam da i kod njih imaju jedan avion, koj sta radi ostalim danima?

Bas naprotiv, to su avioni bazirani u Lutonu i Dortmundu, kojima je jedna od destinacija ZAG, gde provedu po pola sata, koliko je dovoljno za turnaround. Bazu sa dva aviona imas recimo u Temisvaru, zato i postoji toliko destinacija odatle. Jedan avion bi zapravo doneo barem cetiri destinacije sa prilicno velikim brojem frekvencija (najmanje 5x nedeljno).

e super, thx za info. pa onda ne postoje sanse da se ne uvede jos destinacija, zar ne? :)

a to je i logicno, prvo ce par meseci da ispipaju puls, da vide koliko je ljudi zaista zainteresovano za putovanje(bar kod nas)  i onda, bum, kad padne jedna Barsa, Pariz ili nesto u Poljskoj :D

Kompanija Viz er će u petak, 5. februara, održati konferenciju za novinare na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

valjda ce objasniti neke stvari i dati konkretne najave o letovima sem dortmunda i londona.

e gde je bio wizz pre 2 godine za london kad sam placao jat-u i easy jet-u(budimpesta)..

Kompanija Viz er će u petak, 5. februara, održati konferenciju za novinare na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

valjda ce objasniti neke stvari i dati konkretne najave o letovima sem dortmunda i londona.

e gde je bio wizz pre 2 godine za london kad sam placao jat-u i easy jet-u(budimpesta)..

Jaoj, molim se Bogu da lete za sto vise destinacija  klanj:: klanj:: klanj::

Jedna mala promena na wizzair.com - natpis Timisoara je pomeren sa mesta ispod tackice koje obelezava grad iznad nje. Drugim recima, oslobodili su mesto za Beograd :)

Wizz poceo da prodaje karte za London i Dortmund.

Belgrade »

London Luton

date: Thu 05 Aug 10

fareclass: Web

flight: W6 891

departs: BEG 18:35

arrives: LTN 20:10

1 Adult: 29.99 EUR

price: 29.99 EUR

London Luton »

Belgrade

date: Tue 10 Aug 10