Jump to content

najvise biste voleli da wizz otvori liniju za: 61 members have voted

1. 1. najvise biste voleli da wizz otvori liniju za:

• Barselonu
      19
    • Pariz
      7
    • London (Luton)
      5
    • Hamburg
      2
    • Madrid
      7
    • Milano (Bergamo)
      3
    • Kiev
      0
    • Eindhoven
      2
    • Brisel
      1
    • Riga
      0
    • Venecija
      0
    • Oslo
      1
    • Palma de Majorka
      1
    • Katovice (Krakov)
      2
    • Gdansk
      0
    • Malmo
      4
    • Rim
      7

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

imajte u vidu da wizz leti na beauvais aerodrom koji je na 85km od pariza, a easy na charles de gaulle koji je svega 25km od centra i stize se super lako vozom.

• Author

treba se dobro preracunati, i u smislu $$ i vremena. nesto se brze stize sa CDG, naravno, ali nije ni toliko mnogo jeftinije. ako se na karti ustedi vise, isplati se ici na buve. 15 evra je bus po pravcu, a za CDG je 9 voz.

a easy na charles de gaulle koji je svega 25km od centra i stize se super lako vozom.

Ili na Orly.

pored toga treba racunati i na potrosnju novca za transfer do budimpeste ili temisvara. ako se ide direkt za pariz. to ovde niko nije racunao :) i ja mislim da je ovo do brisela avionom iz bg pa vozom do pariza najbrza opcija, verovatno je za sada i optimalna tj. najbolja ponuda. Thalys vozovi idu na svakih sat vremena koliko se secam.

pored toga treba racunati i na potrosnju novca za transfer do budimpeste ili temisvara. ako se ide direkt za pariz. to ovde niko nije racunao :) i ja mislim da je ovo do brisela avionom iz bg pa vozom do pariza najbrza opcija, verovatno je za sada i optimalna tj. najbolja ponuda. Thalys vozovi idu na svakih sat vremena koliko se secam.

Ja sam nešto računao sinoć, evo da podelim računicu sa vama :):

Bgd-Pariz-Bgd via Brisel:

BEG-Brisel CRL 60EUR (možda može i za 50EUR, ali ja nisam našao povratni let za manje od 30)

CRL-Brisel železnička stanica 22.60EUR

Brisel-Pariz vozom 50EUR

TOTAL: 132.60

Bgd-Pariz-Bgd via Zagreb:

Bgd-Zg vozom/autobusom 40EUR

Zg-Aerodrom 16EUR

ZG-CDG 47EUR

CDG-Pariz 7.2EUR

TOTAL: 110.2EU

Bgd-Pariz-Bgd via Budapest:

Bgd-Bud vozom 26EUR

Bud-Ferihegy 5EUR

Ferihegy-ORY 53EUR

ORY-Pariz 3,2EUR

TOTAL: 87,2EUR

Bgd-Pariz-Bgd via Temišvar:

Bgd-TIM ~25EUR (?)

TIM-BVA 35EUR

BVA-Paris 30EUR

TOTAL: ~90EUR

U pitanju su najjeftinije varijante. Prvo rešenje je najbrže i sa najmanje cimanja, ali je ~40 EUR skuplje. Vredi li, pogotovo ako ide više od jedne osobe?

Izvinjavam se opet na offtopic-u...

Ne postoji direktan prevoz.

Jedna od varijanti Autobusom do Kikinde, odatle sinobusom do Zombolja (saobraca jednom dnevno u 16:49 u Zombolj stize za trideset minuta) a od Zombolja vozom (ceka sinobus iz Kikinde)  do Temisvara.

@nvukelic

1. koji su datumi u pitanju?

2. pretpostavljam da su sve povratne karte?

Da li vredi? Zavisi ko plaća kartu :D Ako najskuplju kombinaciju uporediš sa autobuskom kartom iz BG-a (koja je oko 110 evra i vožnja traje oko 20 sati), onda za polazak iz BG-a itekako vredi. Svaka druga kombinacija se tiče vremena koje imaš na raspolaganju.

Probao sam varijante polazaka sa Zagrebačkog i Temišvarskog aerodroma. U prvom slučaju sam išao noćnim vozom do Zagreba i bilo je interesantno, dok se povratak odužio. Da li bih ponovo išao ovako - da, ako bih imao vremena da obiđem i Zagreb.

Temišvar sam oba puta išao u kombinaciji koju sam napravio ovde sa članovima foruma - Goranom prvi put i Kompe-om drugi put. Put mi je oba puta prošao lagano, i ako izuzmemo gužvu u samom Temišvaru na putu do aerodroma, i ovo je ok, ali mislim da ne bih ponovo išao, osim ako je neka super povoljna kombinacija za let.

Da li postoji neki prevoz iz Subotice do Temisvara, a da nije taxi?

Ovo citiram da ne zaboravite na Cika Simino pitanje :D

@nvukelic

1. koji su datumi u pitanju?

2. pretpostavljam da su sve povratne karte?

Prva polovina februara (sa izuzetkom leta iz Bg jer kreće tek od aprila), to su ujedno i najjeftinije karte uopšte i da, sve su povratne (i avion i voz i bus, sve).

@nvukelic

Zaista je cudna ta tvoja racunica kada je u pitanju polazak iz Beograda.

Od Brisela do Pariza vozom je 40 evra, verovatno da moze i jeftinije sa nekim popustom ukoliko se trazi ranije. A i taj prevoz od aerodroma u Briselu je toliko ukoliko se koristi airport shuttle, hocu reci da postoje i bolje opcije.  ;)

@nvukelic

Zaista je cudna ta tvoja racunica kada je u pitanju polazak iz Beograda.

Od Brisela do Pariza vozom je 40 evra, verovatno da moze i jeftinije sa nekim popustom ukoliko se trazi ranije. A i taj prevoz od aerodroma u Briselu je toliko ukoliko se koristi airport shuttle, hocu reci da postoje i bolje opcije.  ;)

Nisi u pravu. Voz između Charleroi i Pariza je 19EUR u jednom pravcu, najjeftinija moguća karta, ali je problem što taj voz ide samo jednom dnevno i to negde oko 8h ujutru, a iz Pariza se vraća kasno uveče. Zbog toga se mora ići prvo do Brisela, pa odatle na voz za Pariz. Karta od aerodroma (bus+voz) je 11,30 (pogledaj na sajtu belgijskih železnica https://buy.b-rail.be/eTicketing/ETicketOrdering/InitStrutsActionToWelcome.do?lang=3&from=2009&to=4001&travelDate=18-12-2010&partner=3), a najjeftinija karta Brisel-Pariz je 25EUR http://www.thalys.com/be/en/new-fares/Brussels/Paris?old_o=BEBMI&old_d=FRPNO.

edit. Kad pogledam, shuttle je 22EUR, pa je to jednostavnije i malo jeftinije.

Ja sam nešto računao sinoć, evo da podelim računicu sa vama :):

Ja računam da će karta Bgd - Brisel - Bgd moći da se nađe i za 40-50 eur. Naravno, ne kad Wizz objavi "akciju" nego pre i posle toga.

Naravno, opredeljivanje za najbolju varijantu kada se cena različitih opcija razlikuje za 20-30 eur, uvek zavisi od nekih ličnih faktora, uključujući i godine a i živce  :)

Ja poznajem sebe, pa znam da ću, na primer, potrošiti bar još 10ak eur od dolaska na Keleti u 05h do poletanja za Pariz. A volim i high speed vozove pa ću radije da se odlučim za TGV za 50 eur nego za Zagreb za 7.5 h i 42 eur.

Tako da ja glasam za varijantu do Brisela  :)

Svima Temisvar kosta, a nikome Beograd  ne kosta  :o !

Pa samo nama iz Novog Sada do Beograda (sto je 70-80 km) treba minimum 10-15e, pa tako u oba smera...

Svima Temisvar kosta, a nikome Beograd  ne kosta  :o !

Pa samo nama iz Novog Sada do Beograda (sto je 70-80 km) treba minimum 10-15e, pa tako u oba smera...

Da, to sam smetnuo s uma... Beogradizacija, jbg  ;D.

Mogao sam onda da dodam i kalkulaciju preko Sofije...

Nije zgoreg pomenuti i da se od Brisela do Pariza može i Eurolines busom, za 20 eur za povratnu kartu. Put traje 4h.

Ko sta voli nek' izvoli, dobro je da postoji mogucnost izbora! :) Podjimo od toga koliko kosta vreme i cimanje... Kada sam ja u pitanju, varijanta iz Beograda je nejekonomicnija.

Nije zgoreg pomenuti i da se od Brisela do Pariza može i Eurolines busom, za 20 eur za povratnu kartu. Put traje 4h.

Nice, to nisam znao. Eto 30eur manje :D.

@Natasa Naravno, to je i poenta, što više varijanti, to bolje, pa svako nek proceni šta mu je važnije, 30-40EUR razlike u ceni ili potrošeno vreme i cimanje.

moze li mi neko reci gde se na aerodromu u bg nalazi salter wizz air za proveru dokumenata?

moze li mi neko reci gde se na aerodromu u bg nalazi salter wizz air za proveru dokumenata?

Na terminalu 1, a i kad bi hteo ne bi mogao da promašiš.

• 1 month later...

Izvinjavam se sto pisem isto pitanje na dva mesta ali mi treba brz odgovor :)

1. Da li je bolje placati sa intesinom internetom karticom za letove iz BGD-a ili mozda preko banke kako ovde vec pricate?

2. Zna li neko kada se menja red letenja, zimski na letnji, treba da uzmem karte za kraj aprila pa da se ne promeni u medjuvremenu?

Ili sta je najbolje ako nista od ova dva :)

Hvala

2. Zna li neko kada se menja red letenja, zimski na letnji, treba da uzmem karte za kraj aprila pa da se ne promeni u medjuvremenu?

Hvala

Red letenja se menja isto kada se i sat pomera unapred (odnosno unazad) dakle krajem marta i krajem oktobra. Ove godine se menja 26.03. ali je pri kupovini karte je naznaceno UVEK lokalno vreme na dan polaska tako da to sto ti pise na karti je prvo vreme (osim ako naknadno nesto ne promeni aviokompanija). Meni se pre 2 godine desilo da sam leteo po starom i vracao se po novom i vremena su bila identicna samo sam "izgubio" sat vremena boravka zbog pomeranja sata.

Pozdrav svima.

Odlucio sam da ovog leta putujem avionom za Minhen(Memingen), Wizz Air-om.Zanimaju me neka vasa iskustva u vezi letenja sa ovom kompanijom, za Minhen jos nisu leteli, pocinju da lete u aprilu.Zanima me jos ako znate cene taksi.

Hvala unapred!  :)