Jump to content

najvise biste voleli da wizz otvori liniju za: 61 members have voted

1. 1. najvise biste voleli da wizz otvori liniju za:

• Barselonu
      19
    • Pariz
      7
    • London (Luton)
      5
    • Hamburg
      2
    • Madrid
      7
    • Milano (Bergamo)
      3
    • Kiev
      0
    • Eindhoven
      2
    • Brisel
      1
    • Riga
      0
    • Venecija
      0
    • Oslo
      1
    • Palma de Majorka
      1
    • Katovice (Krakov)
      2
    • Gdansk
      0
    • Malmo
      4
    • Rim
      7

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

2. Zna li neko kada se menja red letenja, zimski na letnji, treba da uzmem karte za kraj aprila pa da se ne promeni u medjuvremenu?

Hvala

Red letenja se menja isto kada se i sat pomera unapred (odnosno unazad) dakle krajem marta i krajem oktobra. Ove godine se menja 26.03. ali je pri kupovini karte je naznaceno UVEK lokalno vreme na dan polaska tako da to sto ti pise na karti je prvo vreme (osim ako naknadno nesto ne promeni aviokompanija). Meni se pre 2 godine desilo da sam leteo po starom i vracao se po novom i vremena su bila identicna samo sam "izgubio" sat vremena boravka zbog pomeranja sata.

Nisam mislio na sat, letos sam uplatio let za 15.06, da bi posle nekog vremena dobio informaciju da je taj let pomeren na 16.06. Mislio sam na pomeranje datume a ne sata, ali hvala na odgovoru u svakom slucaju

Markop, dobrodosao na forum!

Molio bih te da ubuduce pre postavljanja pitanja procitas prvo odgovore na ovoj i slicnim temama vezano za wizzair. Ima ih dovoljno da saznas to sto te zanima. Koristi i opciju "search" za pretragu postova.

I iscitaj dobro detalje na samom sajtu wizzaira. Te cene koje vidis na netu su one koje i placas i nema nikakvih taksi. Sve sto se pride placa, a jasno je naznaceno, su takse za placanje karticom, oko 5 evra, po letu po osobi i ako hoces vise od rucnog prtljaga, doplata za torbu do 32kg je 15 evra po letu.

Hvala, hocu.

Zanimalo me samo posto nisam leteo avionom da li postoje

aerodromske takse na aerodromu u Memingenu i na ovom  u Beogradu.

Nema aerodromskih taksi, odnosno ako ih i ima, uracunate su u cenu koja ti je prikazana, bez brige. Kupuj ti lepo karte sto pre, za leto imas vec od 55 evra povratne :)

Pa to je divno  ;D

Mnogo hvala, i jos jedna stvar, citao sam da u wizz-u sedista nisu numerisana, pa me zanima da li je to tacno?

I, da, zao mi je sto sam dosadan ali imam mnogo pitanja  :D  da li se u rucni prtljag ubraja kofer? :)

Pa to je divno  ;D

Mnogo hvala, i jos jedna stvar, citao sam da u wizz-u sedista nisu numerisana, pa me zanima da li je to tacno?

I, da, zao mi je sto sam dosadan ali imam mnogo pitanja  :D  da li se u rucni prtljag ubraja kofer? :)

Kao sto rekose,ne budi lenj pa procitaj ove teme o wizzairu,ima sve sto si pitao.Rucni kofer se ne ubraja u prtljag,on je uracunat u cenu, i nisu numerisana mesta

Nisam mislio na sat, letos sam uplatio let za 15.06, da bi posle nekog vremena dobio informaciju da je taj let pomeren na 16.06. Mislio sam na pomeranje datume a ne sata, ali hvala na odgovoru u svakom slucaju

Red letenja se menja isto kada se i sat pomera unapred (odnosno unazad) dakle krajem marta i krajem oktobra. Ove godine se menja 26.03. ali je pri kupovini karte je naznaceno UVEK lokalno vreme na dan polaska tako da to sto ti pise na karti je prvo vreme (osim ako naknadno nesto ne promeni aviokompanija). Meni se pre 2 godine desilo da sam leteo po starom i vracao se po novom i vremena su bila identicna samo sam "izgubio" sat vremena boravka zbog pomeranja sata.

to sam i napisao :) mislim da to wizz najcese radi tj kompanije koje nemaju svakodnevne letove za odredjenu destinaciju

E ljudi zašto sa par strana čujem buve da je CLF u WizzAir-u na letovima iz Beograda ne baš tako visok? Jel ima neko podrobniji info?

moguce je...kapiram da treba neko vreme da se razradi. Mi smo iz Temisvara za Pariz isli 2008. i bilo je 50 ljudi u celicnoj ptici. Sada, guraju preko 90%.

Generalno, neke linije po meni i nisu atraktivne. Vodili su se politikom gastarbajtera kao npr Rumunija-Italija i Rumunija -Spanija gde su im linije krcate.

Za ne verovati je da mnogi nasi radnici ne veruju u reklame 24.99 do Minhena iz Beograda i slicne. Mislim, bar oni bi trebalo da su vec upoznati sa low cost filosofijom.

Mislim da bi Milano Bergamo bio najbolja linija zbog veze sa Ryanom a oni su pak odabrali Memmingem (racunaju i gastarbajtere i presedace na Ryan). Ta linija ce da radi kao sat samo da se razradi.

Stokholm, Malme i Geteborg - 3 leta iz Srbije za skandinaviju, mislim da je mnogo.

Brisel i Ajndhoven - relativno blizu tako da je i jedan od tih letova visak ali su to podelili dva dana jedan dva drugi tako da je 4 puta nedeljno pokriven taj deo evrope. Nadam se da ce bar jedna od te dve linije zaziveti.

Rim ko Rim....valjda ce biti musterija....atraktivna destinacija.

Brljala sam po net-u i takodje nigde nisam nasla konlretne brojke za wizz iz Beograda

• 1 month later...

Da li je neko placao bank transferom?imam racun u otp banci...kakva su iskustva?letim iz bg...da li platiti karticom ili transferom?hvala puno

Plati karticom.. Ne boli te glava.. odmah dobijes sms i mail da si kupio kartu... i nema cimanja, nema provizije banke za pustanje naloga.. opusteno iz fotelje.

iskustvo u otp banci odlicno...proviziju imas i za karticu, a nema nikakvih dodataka za pustanje naloga...

neko nepisano pravilo bi bilo da kad kupujes vise karata ides na bank transfer, a pojedinacno bolje karticom. ;)

kada sam placao let iz temisvara blokirali su mi 20 evra sa kartice i jos nisu odblokirali i ne mogu nista da podignem sto je ostalo na racunu...i od tada je proslo vise od 6meseci

Meni se slična stvar dogodila prilikom rezervacije hotela u Parizu. Uradi sledeće:

- kontaktiraj banku ili njihovu službu za platne kartice

- objasni problem

- čekaj

Oni će verovatno odmah da skinu rezervaciju, ali mora da se sačeka od 2 nedelje do mesec dana, pre nego što sredstva na računu budu slobodna

Da li je neko placao bank transferom?...kakva su iskustva?...

Ja sam u utorak placao bank transferom.

Ostampao sam mail koji su mi poslali sa podacima - Cena povratne karte sa 1 torbom je bila 9330 din

Prvo sam otisao u Findomestik banku posto kod njih imam racun, tamo su zvali centralu i kao ceka se par dana da legnu pare na racun te su mi rekli da probam u drugoj banci koja ima vise iskustva sa wizz doznakama,

sledeca banka mi je bila Rajfajzen -> moglo je placenje al mora da se otvori racun kod njih a kako i u toj expozituri nisu radili pre placanja za wizz rekose mi da najbolje probam u nekoj drugoj banci, onda odlazim u Efg banku (inace ove 3 banke su udaljene bukvalno po 5 metara jedna od druge) opet prica mora da se otvori racun, te se ceka par dana da legnu pare -  kod njih su mi rekli da je po kodu racuna u pitanju Unicredit banka (sto sam i sam znao  ;D ) te da odem kod njih i da cu tako najbrze odraditi uplatu.

e Unicredit banka mi bas i nije nesto bila blizu (mislim 3 stanice busom ;) ) te svratih u Procredit da vidim da li moze kod njih - opet standardna prica, mora otvaranje racuna, ceka se par dana.

Okej onda sam shvatio da treba da odem u Unicredit,

Dadoh im papir od Wizz-a, oni sacekajte da pozovemo centralu posto mi email adresa nije kombinacija imena/prezimena, pozvase i rekose da to nije problem. Uslovi su otvaranje racuna koje je besplatno, mesecno odrzavanje je 235 din a gasenje racuna iznosi 300 din.

Provizija na uplatu od 9330 iznosi 28 din :).

Otvorih racun i izvrsih uplatu. U roku od par sati na mail mi dosla potvrda da je uspesno legla uplata. Danas sam svratio do Unicredita i ugasio racun - ukupni trosak 300 din i to je to. :mrgreen:

pa zar nije bilo lakse da platis karticom?

mislim...500 u odnosu na 328din. Voznja busom ako se ne svercujes, trosenje cipela, vreme ...Vredi li tih 172din?

Po meni nije trebao da gasi račun, radi neke buduće uplate. Znači Unikredit? Ne znam zašto sam mislio da je OTP...

kada sam placao let iz temisvara blokirali su mi 20 evra sa kartice i jos nisu odblokirali i ne mogu nista da podignem sto je ostalo na racunu...i od tada je proslo vise od 6meseci

Meni se ovo dešavalo često pri plaćanju Intezinom viza elektron karticom, a to sam rešavao tako što, posle provere putem elektronskog bankarstva da je transakcija obavljena i novac skinut sa računa, pozovem banku i zamolim ih da skinu rezervaciju novca jer je transakcija prošla. Objasnili su mi da se ovo događa iz razloga što pri plaćanjima preduzeće od koga se nešto kupuje rezerviše nešto veću ili manju cifru od one prikazane pri plaćanju i onda pri skidanju novca skine tu prikazanu cifru, a sistem banke ne prepozna da je to transakcija za koju je rezervisan malo veći ili manji iznos i ostavi rezervaciju na čekanju. Takođe su mi rekli da rade na tome da se to reši, to je bilo pre nekoliko meseci, a u poslednje vreme mi se ne dešavaju ovakve situacije, moguće je da su konačno rešili.

Po meni nije trebao da gasi račun, radi neke buduće uplate. Znači Unikredit? Ne znam zašto sam mislio da je OTP...

Dok Wizz nije došao u Srbiju, tačnije dok nije otvorio račune u Unicredit banci, OTP je bila najpovoljnija opcija zato što Wizz u Rumuniji i Mađarskoj ima račune upravo u ovoj banci, pa je i transfer između njih bio sa manjom provizijom nego između dve različite banke.

@wolfbgd provizija za plaćanje karticom je 550din po letu po putniku, a preko transfera 275din po letu po putniku, što znači da, kad se doda tih 328din, otprilike je isto ako leti jedna osoba na jednom povratnom letu (1100din vs. 878din). Za sve preko toga, povoljnije je preko uplate u Unicredit banci. Recimo, za dvoje ljudi je ta razlika 7,5eur. A još ako neko i inače ima račun u Unicredit banci... Jbg, zrno po zrno... :D

pa zar nije bilo lakse da platis karticom?

mislim...500 u odnosu na 328din. Voznja busom ako se ne svercujes, trosenje cipela, vreme ...Vredi li tih 172din?

svakako lakse bi mi bilo i to sam prvo i hteo, al nisam poneo karticu sa sobom taj dan na posao a kako sam isao u banku da platim neki racun resih da platim i karte  8-) 

• 1 month later...

Wizz dodaje jos jedan avion u BEG bazu :)

Čartere voze stranci

T. SPALEVIĆ | 11. maj 2011. 21:02 |

Quote:

Dozvole za sezonske avio-letove dobilo šest kompanija iz Tunisa, Turske i Egipta. Zahtev „Montenegro erlajnsa“

odbijen. Loukoster „Viz er“ uvodi još jedan avion

ČARTER saobraćaj ove letnje sezone odvijaće se bez problema - kaže za „Novosti“ Nebojša Starčević, direktor Direktorata civilnog

vazduhoplovstva. - „Jat ervejz“, koji je prebukiran u redovnom saobraćaju, imaće manji udeo u prevozu turista, pa će čarter ove

sezone preuzeti uglavnom strane kompanije.

Sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ saobraćaće šest stranih kompanija ka letovalištima u Turskoj, Egiptu i Tunisu.

„Montenegro erlajns“ koji je tražio dozvole za letove iz Beograda ka Španiji i Grčkoj nije dobio „zeleno svetlo“ Direktorata.

- U Srbiji imamo dva prevoznika, „Jat“ i „Aviogeneks“ - navodi Starčević. - Da ne bi bilo iznenađenja, da im u Turskoj, Tunisu ili

Egiptu vazduhoplovne vlasti uskrate dozvole, odlučili smo da u čarteru prihvatimo po dve kompanije iz ovih zemalja. Trenutno je

u proceduri izdavanje dozvola za drugu tunisku kompaniju, „Nuvel er“. Inače, čak pet egipatskih kompanija apliciralo je za

dozvole, tako da smo bili prinuđeni da odbijemo tri. Odbili smo i crnogorsku nacionalnu avio-kompaniju, koja je tražila dozvole

za čarter iz Beograda ka Španiji i Grčkoj.

Obim saobraćaja sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“porastao je za oko 20 odsto u odnosu na prošlu godinu. Očekuje se

da i ove sezone bude oboren rekord.

- I u redovnom saobraćaju biće novina - tvrdi Starčević. - Niskotarifna avio-kompanija „Viz er“ u beogradskoj bazi

ima jedan, a planira da uvede još jedan avion. Po broju prevezenih putnika sa beogradskog aerodroma ovaj loukoster

se popeo na drugu poziciju sa oko 13.000 odlazećih putnika tokom prošlog meseca. Prvo mesto i dalje drži „Jat“ sa

44.000 putnika, treća je „Lufthansa“, zatim „Montenegro erlajns“...

PRVA KATEGORIJA

KATEGORIJU „jedan“ američkih vazduhoplovnih vlasti, Srbija može da dobije najranije u prvom kvartalu sledeće godine.

Direktorat je preko američke ambasade u Beogradu stupio u kontakt sa nadležnima u SAD, koji će tek početkom naredne godine

obaviti kontrolu.

- Taj proces bi išao brže da ima zainteresovanih operatera iz Srbije za letove ka SAD - ističe Starčević. - U svakom slučaju Srbija

ispunjava sve uslove da iz druge pređe u prvu kategoriju.

Njemu ne verujem ni kada kaže da je danas petak...

Voleo bih da vidim više frekvencija za FCO i BGY kao novu destinaciju. Verovatno delite moje mišljenje kada je u pitanju ovo drugo :)

Da iskoristim priliku i za jedno pitanje - gde obično stave Wizzairov avion, na koji izlaz? Neki udaljeni A? Da li su ga parkirali na B platformi pa slali autobus? Sada su tamo oni Iranci prilično često pa je to nezgodno...