Jump to content

najvise biste voleli da wizz otvori liniju za: 61 members have voted

1. 1. najvise biste voleli da wizz otvori liniju za:

• Barselonu
      19
    • Pariz
      7
    • London (Luton)
      5
    • Hamburg
      2
    • Madrid
      7
    • Milano (Bergamo)
      3
    • Kiev
      0
    • Eindhoven
      2
    • Brisel
      1
    • Riga
      0
    • Venecija
      0
    • Oslo
      1
    • Palma de Majorka
      1
    • Katovice (Krakov)
      2
    • Gdansk
      0
    • Malmo
      4
    • Rim
      7

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Kao sto iskustvo govori, nemoj previse da verujes novinama  nono . Evo naprimer, malo da ti kontriram:

Following a conference organised in order to stimulate airlines to begin low cost flights to Serbia’s capital Belgrade, 3 airlines have announced their interest to commence flights – Wizz Air FlyNikki and Malev Hungarian Airlines, a major threat the struggling national carrier Jat Airways. These airlines should join the current two low cost carriers, German Wings and Norwegian Air Shuttle, that currently operate flights to Belgrade. Wizz Air would make the largest commitment operating to 6 cities from and to Belgrade – one in Spain and one in Germany (the cities are yet undefined), Paris, Milan, London and Gothenburg in Sweden. Malev would commence flights from Budapest to Belgrade while Nikki would commence flights to Vienna. This could seriously harm Serbia’s national carrier that has recently announced that even more workers will lose their jobs (over 800). Furthermore the airline has struggled to maintain services after significantly downsizing its fleet. The 3 new airlines should commence flights to Belgrade from late March 2009 once the summer season starts although their arrival depends if Serbia’s parliament ratifies the Open Skies agreement by then.

skinuto sa: http://exyuaviation.blogspot.com/2008/11/wizz-air-flynikki-and-malev-to-serbia_23.html

Zakljucak: Najpametnije je ipak sacekati i videti pravu istinu kad Wizz dodje u Bg  lol::

london ce im realno biti gubitak, nemoguce je da im se avion napuni sve dok srbima  treba viza za uk. kad se ukinu vize za uk onda da. ali to je samo neko moje misljenje a ne menadzera wizza :D

• Author

Uh, vidim malopre ovo u Blicu i bas sam se razocarala. Koji im je djavo da idu u London. Mada mozda stvarno nece tako biti. Videcemo, uskoro, nadam se.

Ako piše u Blicu, znači da nije tako  ;D. Ma dajte ljudi, kakav Blic, mogu da se opkladim za 6 linija (bar da sam CEO Wizz-a, pa da sam u pravu :D), među kojima će biti i London. Inače, Miloše, ta vest je iz novembra 2008, i ja sam se prešao pa sam je preneo, ali ne treba je odbacivati jer su godinu dana ranije pogodili i Malev i Nikki, očigledno je da imaju dobre izvore, pa je moguće da će biti i za Wizz u pravu. Bar se nadam...

Meni London i Dortmund zvuce kao logican izbor za Wizz. To su razradjene linije (ne sam Dortmund, ali Dizeldorf i Keln su bas blizu) na kojima vec ima dosta putnika, koje Wizz racuna da preuzme. Mislim da ce se u doglednom periodu low cost kompanije koje dolaze u Srbiju orjentisati na "gastarbajterske" destinacije.

Ne razumem zasto se svi aviokompanije iz BG-a pa generalno i iz Srbije ( uracunajuci Bolonju iz Nisa) opredeljuju za sve neke leve destinacije letenja  :o

• Author

posebno sto iz bg koliko znam nema direktnih letova za barselonu, madrid...

posebno sto iz bg koliko znam nema direktnih letova za barselonu, madrid...

Za avio kompanije to su riskantne destinacije, Barselona moze da uspe, ali vrlo lako moze da se desi da avioni budu poluprazni van letnje sezone. O Madridu mislim da niko ozbiljno i ne razmislja. Verovatno ne bi napunili ni prva tri reda u avionu cak i ako bi leteli samo jednom nedeljno. Iznenadilo me je da je Windjet odlucio da leti iz Nisa za Forli. Nadam se da se varam, ali mislim da ce to biti potpuni promasaj. Uostalom Wizz leti iz Temisvara za istu destinaciju po dosta nizoj ceni.

Ako imaju i malo pameti, nadam se da ce, pored navedenih destinacija, leteti barem za Milan (Bergamo), jer odatle mozemo posle bilo gde! A mogli bi i za Barselonu, jer verujem da bi ljudi rado isli tamo. U svakom slucaju, mislim da cu ja i dalje da letim iz Temisvara, jer ce biti jeftinije :)

koliko sam video Wizz uvodi let za dortmund iz zagreba od 13.3. i do dosta povoljno tako da se nadam da su permutovali destinacije zagreba i beograda :) dajte ljudi ocemo Barselonu i Milano bergamo :)

Moje misljenje je da malo gresite kod raznoraznih zelja za potencijalne destinacije. Razmisljanje Vam ide (ne svima), gotovo iskljucivo ka tome da je Beograd ili Srbija emitivna destinacija, sa cim se ne slazem. Postoji taj gastarbajterski momenat koji je neko pomenuo, i koji je naravno jako bitan (primer FlyNikki). Ukidanje turistickih viza za zemlje sengena ce podici broj putnika za odredjen %, i to se slazem i verujem da lowcosteri vec imaju odavno uradjenu projekciju broja putnika na njihovim linijama.

Obzirom da Beograd i Srbija postaju i donekle vec, jesu receptivna destinacija sa stalnim porastom broja gostiju, ne cudi me sto se nagadja sa direktnim letom sa Lutona, gde ce mladi Britanci imati priliku da za male pare dolete pravo u Beograd, na njihovo parce provoda na splavovima. Ovo je samo banalan primer, ali takodje nije daleko od istine...

• Author

basrelonu, milano, pariz... poslednje dve su izuzetno dobre destinacije za konekcije...

a u london ne idem dok nam ne ukinu vize.

• Author

Moje misljenje je da malo gresite kod raznoraznih zelja za potencijalne destinacije. Razmisljanje Vam ide (ne svima), gotovo iskljucivo ka tome da je Beograd ili Srbija emitivna destinacija, sa cim se ne slazem. Postoji taj gastarbajterski momenat koji je neko pomenuo, i koji je naravno jako bitan (primer FlyNikki). Ukidanje turistickih viza za zemlje sengena ce podici broj putnika za odredjen %, i to se slazem i verujem da lowcosteri vec imaju odavno uradjenu projekciju broja putnika na njihovim linijama.

Obzirom da Beograd i Srbija postaju i donekle vec, jesu receptivna destinacija sa stalnim porastom broja gostiju, ne cudi me sto se nagadja sa direktnim letom sa Lutona, gde ce mladi Britanci imati priliku da za male pare dolete pravo u Beograd, na njihovo parce provoda na splavovima. Ovo je samo banalan primer, ali takodje nije daleko od istine...

ovo je tacno.. ali nek misle malo i na nas koji idemo iz beograda.

Možda i u Portugal, Lisabon? To bi bilo hit ako mene pitate

wizz uopste ne leti za portugal

nisam razmisljao o tome :)  uvek gledam iz druge perspektive putnika iz srbije i skroz si upravu - Britancima je BG zanimljiva destinacija ;)

a u london ne idem dok nam ne ukinu vize.

takodje

ali nek misle malo i na nas koji idemo iz beograda.

brinu samo o $$$$$$$$$$ :)

btw ocu barsuuuuuuuuuuuu :(

• Author

uh, sto bih ja volela da neko poleti za portugal odatle :) mislim da je mozda za te njihove avione bg-lisabon i malo poduza destinacija? nemam pojma sa avionima, mozda gresim, ali tako mi izgleda.

a glupo je da imamo iste destinacije kao zagreb i temisvar :(

uh, sto bih ja volela da neko poleti za portugal odatle :) mislim da je mozda za te njihove avione bg-lisabon i malo poduza destinacija? nemam pojma sa avionima, mozda gresim, ali tako mi izgleda.

a glupo je da imamo iste destinacije kao zagreb i temisvar :(

ne nadaj se :) nece za portugal niko u skorije vreme :)

a sto se tice aviona oni imaju A320 koji domet 5000-6000km tako da nema destinacije u evropi do koje iz bga A320 ne moze da stigne :)

Zato sam i mislio da bi Portugal bio kul - bas zato sto ga niko ne radi! Mozda bi i Rumuni i Hrvati dolazili kod nas da bi isli za Portugal?

• Author

Zato sam i mislio da bi Portugal bio kul - bas zato sto ga niko ne radi! Mozda bi i Rumuni i Hrvati dolazili kod nas da bi isli za Portugal?

Po raznim lonely planet i drugim listama, Portugal jeste top turistička destinacija, a pritom nije ni skup.... Mislim da bi dosta ljudi islo, ali ne znam bas koliko bi Portugalaca letelo na Balkan. (da ne zaboravimo opet drugiu svrhu - dovodjenje i odvodjenje turista)

Pa eto TAP leti iz Zagreba za Lisabon. Ko zna, možda će početi i iz Beograda. Mene doduše stvarno čudi, kako npr Iberia nema nikakve planove da leti iz Beograda. Btw zna li neko, jel Iberia ikada letela iz Beograda?

brinu samo o $$$$$$$$$$ :)

Naravno. Oko ovoga se sve vrti. Jednostavno, Srbija je trziste od 7 i kusur miliona ljudi, od koji XY poseduje putne isprave, i od tih XY koristi avio prevoz za svoja putovanja. Slozicemo se da cifra nije velika, ali da ima perspektivu za konstantno uvecanje, narocito nakon ukidanja turistickih sengen viza.

Spanija i Portugal jednostavno nisu drzave iz kojih dolazi veliki broj turista, vec zemlje u koje ide veliki broj istih. S obzirom na nase trziste koje ce se podmiriti carterima u toku leta (mislim na Spaniju), licno sumnjam da ce biti redovnih linija ka ovim drzavama.

Iako bi bilo jako zgodno da se na eventualnom prvom letu ka recimo Barseloni okupi ekipa sa foruma, sto smo vec i pominjali  :pivoooo:

• Author

Wizz Air plans to start operating in Serbia this spring.

ISI - Emerging Markets

Central European budget carrier Wizz Air plans to start operations in Serbia this spring. Initially, the airliner plans to launch flights to London , the UK...

ovo se pojavilo u vestima, ali ne mogu da citam dalje jer nisam pretplacena...

Verujem da je to ista vest koju su preneli i naši mediji, znači Luton i Dortmund. Golosina, vidim spopali te oko ovoga oni iz "visokog staleža" na B92 :D.

• Author

da, da, gosn etablirani neurohirurg iz londona  ::crazy:

pomagajte drugovi :D

• 3 weeks later...