Jump to content

Featured Replies

Najverovatnije im se ne isplati da lete sa 737, pošto nema toliko putnika, a carpatair je njihova partnerska kompanija.

• 4 weeks later...

Ne do januara, vec do 30og marta. A tako dobra linija bila..... :(

• 3 months later...
  • 2 months later...

Da li ima neko malo vise iskustva po pitanju ove avio kompanije, jher na njihovom sajtu kad oznacim Bg za polazak za odrediste daje mali milion potencijalnih metropola a kad neku oznacim kasnije ispadne da nema nista... Jel samo za Rigu lete iz Bg? Ili ima jos nekih odredista?

Ja sam leteo njima prošle godine za Tbilisi i nazad, i ove godine isto sam uzeo kartu, pa pazi fora je što kada klikneš Beograd kao polaznu tačku daje ti samo moguće destinacije na kojima leti airBaltic, a ne njihove neke partnerske kompanije, npr Njujork itd bi ti za Rigu izbacilo da se leti preko Frankfurta.. Imaš onu interaktivnu mapu na njihovom sajtu i stavi BG kao polazište i videćeš slikovito gde lete iz BG (preko RIX).. Inače, super je kompanija, ja sam prezadovoljan.

Hvala :)

Sad sam pogledala, samo Riga na zalost, a odatle onda moze skoro svugde, ali direkt samo Riga

• 3 weeks later...

Hvala :)

Sad sam pogledala, samo Riga na zalost, a odatle onda moze skoro svugde, ali direkt samo Riga

A šta je tu nelogično:)? I što je to problem (ako je uopšte problem) presedati sa jednog na drugi avion :D

• 3 months later...

airBaltic je u prvih 5 meseci ove godine imao gubitak od čak 26 miliona evra, i kompaniji izgleda da preti ne tako sjajna budućnost:

...Earlier this month, Economy Minister Artis Kampars said the company was is bad shape and nearing bankruptcy...  Izvor: http://www.baltictimes.com/news/articles/28932/

"Taking into account the possibility that the company could become insolvent, we decided to temporarily suspend sales of the airline's fares to keep our customers from suffering potential losses," said CEO Audrius Ramanauskas... Izvor: http://balticbusinessnews.com/article/2011/6/28/bookinghouse-stops-selling-tickets-to-airbaltic-flights

• 2 months later...

Ja videh danas ovo [mozda samo glasine]:

Update: from a message from our travel office, Air Baltic has now cancelled 723 flights in October and 726 flights in November, and temporary let half of their staff go.

Ma kakve veze ima... bitno da je Mrkino ministarstvo najavilo da je AirBaltic zainteresovan za Jat...

airBaltic announces widespread layoffs, cancels hundreds of flights

Sep 16, 2011

RIGA -- Latvian national airline airBaltic has announced that it will layoff nearly half of its employees and cancel hundreds of flights as financial problems persist.

The airline said it would layoff around 500 employees from all branches of the company, including pilots and cabin crew.

It said that more than a thousand flights would be cancelled in the coming months, totalling 726 in November and 723 in December.

"This decrease is directly related to the delayed decision on capital increase," said airBaltic CEO Bertolt Flick, who is currently in his home country of Germany. Flick said Prime Minister Valdis Dombrovskis "lacks knowledge and has no right to meddle with operational activities".

The airline has demanded that the government provide a 60 million-lat bailout so that it can continue with planned operations. Last year, airBaltic management saw massive losses of 34 million lats despite enjoying a record growth in traffic.

Dombrovskis had previously said that the state would be able to provide additional funding to the ailing airline, but only on the condition that Flick step down as company chief.

Earlier this year Latvia's politically independent anti-corruption watchdog KNAB raided the offices of airBaltic as part of a corruption investigation in which Flick's name was mentioned.

Izvor: http://www.baltictimes.com/news/articles/29582/

• 4 months later...

Zna li neko šta se dešava s ovom kompanijom? Zadnji postovi su najavljivali njenu propast ali i dalje ima letova iz Beograda. Mada nisu baš tako low cost.

Ne postoje letovi iz Beograda. Nude samo do Rige mogućnost kupovine karte, i to  via MUC (LH) pa onda airBaltic. ;)

Ne postoje letovi iz Beograda. Nude samo do Rige mogućnost kupovine karte, i to  via MUC (LH) pa onda airBaltic. ;)

...i to toliko povoljno da biju ko nece :P

A MUC (LH) je...? Izvinjavam se ako je pitanje glupo.

MUC = Minhen

LH = Lufthansa

Ja sam 2 puta bio u Rigi, i mogu ti reći da ne vidim mesta entuzijazmu :) Ništa specijalno, sterilno... Rekoše mi doduše da su Viljunus i Talin interesantniji :)

Šta ja znam, meni su to sve lepi gradovi, svaki na svoj način :) Naravno, ukoliko nemaš pogrešna očekivanja za taj deo Evrope. A kome dosadi severnjačka "sterilnost", preporučujem obilazak obližnjih delova Rusije  ;D

Izvinjavam se zbog oftopokivanja, ovo stvarno nema veze sa AirBalticom...