Jump to content

Featured Replies

Posted

Razgovarali smo ja i Panonski o tome da bismo mogli da poma?emo jedni druge pozajmljivanjem telefonskih kartica onih zemalja u koje neko odlazi. Tako ja zajmih njemu tursku karticu, njemu be?e korisna i svi zadovoljni? zvizhd Mislim da je ovo bolje od kupovine nove kartice ako se u tu zemlju ide samo jednom i to na kratko vreme.

Dakle, ovo bi moglo biti mesto za tra?im/zajmim kartice, s tim da se ne pretvori u neke oglase i da se ograniči na krug ljudi koji se samo lično poznaju ili imaju zajedničke poznanike!

• Author

Hm, odlična ideja... Evo ja se javljam prvi: krećem za Nemačku 23. avgusta pa bih bio vrlo srećan ako bi mi neko zajmio sim karticu na par nedelja... Takođe, biću u Beogradu u petak, 18-og, pa ako neko odatle hoće da pomogne, nek se javi na PM!

• Author

ja imam karticu tipa halo-kartice za hrvatsku.

Oops, moja greshka - mislio sam prvenstveno na sim kartice.

Ali i halo kartice uvek pomazu.

Problem sa SIM karticama je taj sto posle 6 meseci obicno ih iskljuce iz mreze. Ja imam Ukrajinsku i Marokansku SIM karticu. Pa kome treba neka se javi.

:-D

Slumpy ... u nemackoj se vise isplati da koristis nasu mrezu u romingu nego njihovu mrezu. Primerta radi mene je poruka sa 064 u romingu na bilo koju mrezu u otadzbini kostala 16 dinara a sa nemackog vodafona na nemacki vodafon 20 centi. Zamisli onda koliko bi kostala poruka sa vodafona na 064??

ja moje kartice uvek ostavim nekom tamo u zemlji, prvenstveno jer prestanu da budu aktivne ako se ne koriste neko vreme, zavisi, izmedju i meseca ( poljska "tak tak") i 6 meseci. ili gresim? mozda, kao sto je slucaj sa hrvatskom, moze ponovo da se aktivira ako uplatis kredit...  :?

U Nemackoj postoje halo kartice kojima zoves samo inostranstvo.Kupuju se na trafikama i prosle godine je jedna kostala 5e, a mogao si sa njom da pricas 2h sa Australijom, ako se dobro secam oko 10 h sa Srbijom.Naravno da moras predhodno da ukucas neke pozivne brojeve za odredjene zemlje i veze nisu bas neke, ali se isplati.

Ovom prilikom se zahvaljujem nasim gastabajterima na obavestenju ( kupuju ih na kilograme  clap.gif' alt=':clap:'>).

Nadam se da jos uvek stekaju.

evo upravo se vratih iz montenegra  zvizhd  sa crnogorskom karticom....a moram da priznam da je jedan od razloga za kupovinu te kartice bio i ovaj topic    :blob:

• 3 weeks later...

Ево ја имам турски TurkCell и црногорски ProMonte. ProMonte је на Oli пакету и има активиран роминг и GPRS.

• Author

Kredit za mobilni mi predstavlja jednu od najvecih muka u inostranstvu. Evo, za tri nedelje mi odose nekoliko hiljada na kredit i to sto sam ga SAMO koristio kad moram, iz nuzde.  nono

• 3 weeks later...

Ima li neko bosansku karticu?

Ja planiram da palim u cetvrtak za Bosnu pa bi mi valjala jedna da mogu da kontaktiram ljude tamo. Ili ako im neko zna cene tamo!

:-D

ja imam indonezansku,ako nekom treba,ali posto tamo kosta oko 2 dolara ispadne jeftinije nego taxi do mene :-D

• 5 months later...

Moje iskustvo sa nemackim karticama je negativno. Jeftinije mi je bilo da koristim moju postpaid karticu 064 nego nemacki vodafon.

• 6 months later...

Caos!

idem u Italiju u utorak, pa ako neko ima iskustva sa mobilnom telefonijom ili ondasnjim halo karticama pliz javite da znam sta mi je ciniti  :-[

posto su da couchsurfingujem kontam da je mobilni najzgodniji ako se ne daj boze mimoidjem sa domacinom a pao mrkli mrak a ja sama  :shockkk:  hehe

pa ako bi neko pozajmio na nedelju dana ajmeee srece moje! :D

flowers::

Ivana

• 3 weeks later...

e imam ja Jermensku sim karticu, poruka ka inostranstvu sa tog broja je negde 3ipo dinara, a pozivi unutar Jermenije i Karabaha su oko 10din/minut

pa ako neko putuje tamo, pozajmljujem rado =]

posto tamo ne moze sim kartica da se kupi na trafici, nego postoji procedura po nekim kancelarijama, uz registraciju pasosha, bla bla.. pa je malo komplikovano ako putujete na krace =]

• Author

e imam ja Jermensku sim karticu,

Ne bih se ja pouzdao u te jermenske kartice, meni nije htela da radi na mom ''evropskom'' telefonu  :death: Cak me sef te radnje odvezao do nekog programera koji ce kao da mi podesi telefon, ali nista. Eto zbog toga nisam uspeo da uspostavim komunikaciju sa drugom iz Poljske koji je prolazio kroz Jermeniju i koji je hteo da me poseti, te smo se mimoisli.

• 1 month later...

Ево и наша водаком картица из Танзаније је на располагању. Важи још пар месеци и чак има неког кредита.

• 2 years later...

Da li neko zna koliko kostaju SIM kartice u Rusiji, neka pri-pejd varijanta?  :?  Mislim da mi se ne isplati razgovarati sa telenor 063 mreze u Rusiji, jer je skuplje.

Imaš različite varijante, ali uglavnom možeš dobiti onoliko kredita koliko košta kartica. Ja sam kupio karticu za 100 rublji i posle sam je dopunjavao po potrebi. Poruka je bila 2-3 rublje, a minut razgovora 5-6 rublji, ako se dobro sećam. Moraš samo da obratiš pažnju na to da je Rusija (pošto je ogromna) izdeljena na roming zone. Ako kupiš karticu u Moskvi, već u Sankt-Peterburgu ćeš biti u romingu.

ako nekome treba imam sim karticu za Indiju, mada ni tamo kupovina broja nije skupa 45 dinara