Jump to content

Featured Replies

Zamislio sam ovu temu, da bismo razmenili iskustva u vezi prelaska granice sengen zone, bez viza.

Danas sam presao u Madjarsku sa crvenim pasosem, a madjarski policajac me je jedino pitao kuda idem, i kada se vracam. Odgovorih mu da idem u Segedin, i da se vracam veceras. Udario je pecat i rekao "sretan put". Carinik je pogledao gepek, i mahnuo da prodjem...

Osecaj je neverovatan! :)

Super ako zaista treba samo pasos, samo da posle ne krenu da zatezu. Valjda nece, nego se ja jos nisam ni opasuljila da su nam ukinuli vize.

Sta reci posle svega ovog sto rece Sloba sem jedno veliko  pijjj:banana::blob::D

I srecan puta svima clap.gif' alt=':clap:'>

Cuh na vestima da i dalje treb rezervacija hotela ili pismo od onog gde putujemo. Da li iko zna koliko cimaju sad za ovo, kazu da se i zdravstveno preporucuje. Jel iko imao neke probleme? Najradije mi se vise ne cima oko toga i rezervisanja i otkazivanja, idem u iznenadnu posetu prijateljima u becu, pa zato pitam, da li mi treba neko pismo od njih ili samo adresa gde idem. Na sajtu austrijske ambasade ne pise nista posebno o ovome, ali kao sto rekoh procitah u novinama i u vestima. Pozz

Dovoljno je da znas adresu i imena osoba kod kojih si se uputio. ali mogu i da te ne pitaju nista.

Ne znam kako je sada, ali dok su nam trebale vize niko mi nista nije trazio ni na jednoj od granica (a bilo ih je dosta koje sam presao)...Tako da, samo opusteno  ;D

Ne znam kako je sada, ali dok su nam trebale vize niko mi nista nije trazio ni na jednoj od granica (a bilo ih je dosta koje sam presao)...Tako da, samo opusteno  ;D

Mene su ispitivali par puta na aerodromima.

• Author

Evo jos jednom da ponovim:

Za prelazak preko granice u zemlje Shengena je potreban SAMO PASOS!!! Ovo pisem iz licnog iskustva.

Srecan put  :mah:

Mene su ispitivali par puta na aerodromima.

E da, kad se malo bolje prisetim Madjari nisu hteli da me puste u zemlju iako sam imao EU boravisnu dozvolu. Ali nakon kraceg raspravljanja pustise me. Kao sto je vec milion puta receno, diskreciono pravo sluzbenika je da te pusti ili ne pusti u zemlju bez obzira da li imas vizu ili ne.

Ljudi ima li jos neko iskustva sa prlaskom granica shengena posle ukidanja viza, podelite sa nama?

Evo imam ja iskustvo i to od jutros. Dakle isao sam do Rumunije sa drugom svojim kolima.

Na nasoj strani policajac me je pitao za medjunarodno ovlascenje za upravljanje vozilom posto se vozilo vodi na moju majku, naravno niti sam imao njega niti sam poneo medjunarodnu vozacku.

Nasu granicu smo prosli odmah, guzvi nije bilo. Sa Rumunske strane, policajac je trazio pasose i saobracajnu (nasu), i posle 3-4 minuta vratio nam dokumente i pustio nas u Rumuniju. Znaci nikakva pitanja gde cemo, koliko ostajemo, imamo li novca, ama bas nista.

E sad u Rumuniji smo ostali celih 15 minuta :), dakle odmah smo se vracali nazad i opet nas niko nista nije pitao sa Rumunske strane, ista procedura sa papirima, i srecan put.

Na nasoj strani nas policajac je pitao gde smo bili, kakvo je vreme u Temisvaru (do kog nismo ni isli) i tako smo usli u Srbiju.

Dakle batalite pisanja Kurira i njihovo lozenje naroda, Vase pravo je da putujete gde god zelite, tako lepo planirajte putovanja i idite na njih.

Sve najbolje

He,he zanimljivo, jel vam ideja bila samo da vidite da li to sa vizama uopste radi ili sta :)

Ma pravo da ti kazem isli smo da nakupujemo nekih alkoholnih derivata u fri sopu, ono da se ima za novu godinu, posto je duplo i vise od duplo jeftinije (cigarete su takodje dosta jeftinije), ali rumuni koji rade u fri sopovima su naprasno poceli sa nekim "popisom" tako da nista nismo kupili :(.

Uglavnom crveni pasos radi bez problema, tako da samo veselo i put pod noge :)

Od komsinice sam cula da ljudi koji su hteli sad u decembru da putuju u grcku nisu mogli samo da  uzmu biometrijski pasos i da predju granicu .Grci traze iznos prihoda, da poseduju odredjenu kolicinu novca, zatim da neko posalje za vas garanciju kod koga idete.Sta znci ovo zar ne mogu samo da uzmem pasos biomet. i odem u zemlju  u koju hocu.

Нисам чуо да се неко жалио, а нисам чуо ни да је неко ишао. Је л' су вратили неког с границе?

Добро, то је дискреционо право сваког цариника и ту нема полемике. Дакле, не треба правити лажну узбуну нити ширили рекла-казала приче. Само конкретно, бато. :)

П.С. Све и да је тако, бојим се да то неће важити чим почне летња сезона у Грчкој. ;D

Rekla bih da postoji i neki dogovor da se tako i nase agencije zastite od propadanja. Dakle, onaj ko ide preko agencije, nece mu traziti papire, ali ako idete sami, mogu da traze ;)

• Author

Neverujem da ima bilo kakvog dogovora, briga njih za agencije samo nek ljudi trose pare i svi srecni.

Inace ova informacije da su nekom trazili je od komsinice koja je nesto cula a i sami znate da je to rekla kazala kao gluvih telefona da se igramo.

Od komsinice sam cula da ljudi koji su hteli sad u decembru da putuju u grcku nisu mogli samo da  uzmu biometrijski pasos i da predju granicu .Grci traze iznos prihoda, da poseduju odredjenu kolicinu novca, zatim da neko posalje za vas garanciju kod koga idete.Sta znci ovo zar ne mogu samo da uzmem pasos biomet. i odem u zemlju  u koju hocu.

Annaaurora, nista licno, ali... Najvise volim ovakve komentare. Muka mi je vise od silnih traceva. Komsinica mi je rekla da je sestra njene tetke, cula kako je njen muz rekao da je svastikina najboilja drugarica nacula da je njenog brata surnjaja cula da je postar iz kraja pricao kako su na grckoj granici bla bla bla. Mislim da to stvarno nema smisla. Molim Vas da prenosite samo licna iskustva, a za ona rekla-kazala iskustva otvorite novu temu... Hvala.

Interesuje me nesto. Pravo carinika je da odluci da li da me pusti ili ne . A sta ako me ne pusti da li se to belezi negde? Primer vrate me sa Horgosa da li mogu samo tek tako da odem na Kelebiju i udjem u Madjarsku ?  :?

• Author

Nebrini neces imati problema. Vidis da ni posle 10 dana nije bio ni jedan jedini slucaj vracanja sa granice inace bi Kurir 3 dana pisao to na naslovnim stranicama

Nebrini NE BRINI neces imati problema. Vidis da ni posle 10 dana nije bio ni jedan jedini slucaj vracanja sa granice inace bi Kurir 3 dana pisao to na naslovnim stranicama

:P

Ево ја малопре дођох из Софије са дочека. Никаквих проблема на уласку нисмо имали, једино што су нам Бугарски цариници рекли било је:''Лепо се проведите на дочеку'', а у повратку на изласку из Бугарске било је само:''Јесте ли стигли да се отрезните, како је било синоћ''? Иначе, цариник нас је будио да би нам лупио печате.  ;D