Jump to content

Featured Replies

Da prijavim- presli smo pre neki dan u Rumuniju bez problema. Pitali su nas gde idemo, zbog cega i kada se vracamo (sve isto kao i kada su trebale vize), dobili su odgovore: Temisvar, soping i danas, nakon cega je usledila pasoska kontrola, pecati i "bun drum!" ;)

Granicni prelaz Srpska Crnja - Zombolj (Jimbolia) je isto onako sablasno prazan kao kad su trebale vize...

i ja sam bio u segedinu pre neki dan, mene nisu ni pitali gde idem...samo sam otvorio gepek, haubu i to je bilo sve...u povratku je bilo slicno, bez guzvi

takođe prešao na horgošu pre par dana, jeste da panduri malo smaraju sa pitanjcima, ali osećaj je fenomenalan, a kurir je definitivno papir za ogrev i ništa više:)

Evo da i ja napisem moje iskustvo na Budapest Ferihegy Airport.

Uzeo policajac pasos...

skenirao....

lupio pecat (koji se ne vidi :D )

i vratio nazad pasos.

Ne zanima ih vise (gde, sta, kako, sto, koliko...)

Ne zanima ih vise (gde, sta, kako, sto, koliko...)

Sve vam verujem, ali ne mogu da docekam da i licno to iskusim  :D

Ma ne uzbuđuj se, to je Blic, oni su mi relevantan izvor informacija kao Kurir... A ovo obavezno poneti shvati relativno, pogotovu ako imaš kreditne kartice...

Uostalom, moj najbolji drug je otišao sada u Poljsku pre par dana, i nije imao nikakvih problema... I nije imao 70e po danu;) Vidi koliko imaš i kažeš da ćeš ostati shodno sa time, i no problemo ;)

• Author

Ne sumnjam da su Slovenacki granicari nadrndani (uverio se licno) ali jbg, malo spustis loptu i puste te a verujem da je doticna koja se pominje u blicu bila na "intelektualnom" nivou istog tog granicnog policajca a znamo da oni netrpe konkurenciju  ::crazy:

P.S. Samo opusteno vidite da vracaju samo one koji vec imaju zabrane ili neke druge probleme (stari pasos, istekla viza i sl.)

meni pre par dana u vozu iz zagreba do ljubljane, slovenacki granicar pregledao podrobno celi pasos (sta znam, mozda sto je pun prelascima za kratak rok), pitao gde idem, ja mu reko kod prijatelja, trazio povratnu kartu koju sam slucajno imao (zg-ljb-zg), i toliko. I da, posebno je radio vezom proverio moj dosije, sto je uradio jos jednom putniku. To mozda sto izgledam kako izgledam, stalno mi to rade.

Nisam steko da je nesto posebno sad taj prelaz u sloveniju, ovo je manje vise redovna procedura valjda.

Od kada su ukinute vize jednom sam isao u Madjarsku (preko Horgosa) i jednom u Bugarsku (Vrska Cuka). Oba puta su na granici pitali za krajnju destinaciju i to je to. Istina, pitali su nas na prelazu sa Bugarskom koliko love imamo, a na odgovor 10 evra samo su rekli "daleko cete da dogurate" i "srecan put"...

pitali su nas na prelazu sa Bugarskom koliko love imamo, a na odgovor 10 evra samo su rekli "daleko cete da dogurate" i "srecan put"...

:happyyy:

Ја бих вратио визе назад, ал' да не морају ови да везују појас док возе кола. ;D

Mene apsolutno nista nisu pitali kad sam isla za Madjarsku... ni gde idem ni sta cu da radim ni koliko para imam... sve zavisi na koju nogu su ustali tog dana

:hihi:

Drugar koji je putovao samnom je imao plavi pasos i vizu u njemu i sve je bilo ok

Pročitao sam tekst i ne znam šta da kažem. I mi smo bili ovih dana u Mađarskoj, išli smo kolima, i nismo imali nikakvih problema. Što se Slovenije tiče, prošle godine su vratili jedan autobus sa njihove granice sa sve zabranom, zato što su pokušali da je pređu sa pasošem nosioca vize koji je u zadnjem trenutku otkazao putovanje. U pitanju je bila ekskurzija, i tada važeći vizni režim, ali čisto poređenja radi, naš autobus koji je krenuo posle tog autobusa 2 sata kasnije, nakon primljene vesti se okrenuo ka Mađarskoj, i tamo smo prešli granicu opušteno.

• 1 month later...

Upravo sam stigao iz Rumunije. Isao sam malo sa drustvom do Temisvara autom.

Na granici, nas policajac mi nije udario pecat u pasos. Rumun: "Dobar dan, pasos molim", skenirao je pasose. "Hvala sretan put". Cak mi na ulazu u Rumuniju nije ni pecat udario. U povratku ista slika samo je uzeo pasose, skenirao ih, vratio i  mahnuo rukom, a da nije ni pogledao pasos, a kamoli udario pecat. Ni nas policajac mi nije udario pecat u povratku.

Tako da sam danas bio u Rumuniji, a da mi Rumuni, ni nasi, nisu udarili pecat, ni na ulazu, ni na izlazu.

Ma ajde, ti to samo želiš da se pohvališ da si bio u Rumuniji... a u stvari nisi!  :)

Šalim se. Ne znam zašto se ovo dešava. Npr. kada apliciraš za američku vizu, ima pitanje gde treba da nabrojiš sve zemlje koje si posetio u poslednjih deset godina.

Šta napisati u Čika Siminom slučaju?

Izgledea da to nije nista neobicno.

Moj prijatelj pored SRB ima i HR pasos, i vec godinama sa HR pasosem, ulazi i izlazi iz Sengena (uglavnom na Horgosu) a da mu Madjari nikad ne udare pecat.

Ponekad prelazi samo sa licnom kartom ali to moze samo ako u Italiju, Sloveniju i Madjarsku, ulazi kopnom iz Hrvatske.  

Ako iz Srbije ulazi u Madjarsku, mora da ima pasos, ali mu Madjari ne lupaju pecate, dok mu nasi obavezno lupe po jedan za izlaz i ulaz. Za svaki slucaj. Da se nadje.

Posle je nadosao na kombinaciju da nasima pokazuje SRB pasos, a Madjarima HR pasos.

U Francuskoj, aerodrom Buve ili Buvije pre 10 dana, pitali me za vizu, rekoh im da nasim gradjanima ne treba i on baci pogled na neki spisak i posle par sekundi rece ok...

evo jedno glupo pitanje :) idem vozom za Pestu sledeci mesec, zanima me vase iskustvo, jel pregledaju carinici sta se nosi posto bi da ponesem sa sobom 2 boxa cigareta a znam da to nije dozvoljeno :D  :ang::-[  :ang:

idem sama, a otkud znam kakvi ce likovi biti oko mene u vozu  :o