Jump to content

Featured Replies

Video sam jedan super park (barem tako piše), zove se Szoborpark, i u njemu se nalaze skulpture, kipovi i sl. nekadašnjih komunističkih lidera, mađarskih "heroja"... meni deluje zanimljivo...

Park se ustvari zove Memento. Nalazi se skoro 20km van grada, na Budimskoj strani (Budimskoj? Dal' se tako kaže?), i pošto je ovih dana padala kiša, a pre toga i sneg, ima bljuzgavice na sve strane = u tri reči - nije vredan cimanja i para!*

*Osim za mene i Behemota, mlade proletere :)

Zašto da ne?

Meni je Memento super. Samo treba obući neku staru trenerki koju nije greota izblatnjaviti.

Ko bude posećivao Memento neka obrati pažnju na put do tamo.

Naime, put ide sve vreme pravo, pa se nailazi na tablu da ste izašli iz Budimpešte, pa onda ide tabla da ste ponovo u Budimpešti a da pritom niste nigde skrenuli.  :)

Dakle, u pitanju je jedno fino iskustvo gubljenja u prostoru i vremenu.

Ustvari sam hteo da kažem da nije vredan u ovom trenutku. Našao sam negde da se u aprilu pominje nekakav festival vina u Budimpešti, pa pošto je to proleće :) e onda mislim da je Memento super stvar! Aha, može ovako?

• Author

e da, predvidjeno je da ostanemo 4 dana i 3 noci, ja to treba da preguram sa 30 evra.  :D

da sam :stop: ne bi bilo  :yok: , al sta sad... vazno je da se ide :blob:

Potrebna mi je pomoć. Vraćam se vozom iz Budimpešte za Beograd večernjim vozom u 23h. Imaću dosta prtljaga , a taj dan ću ceo provesti u Budimpešti nakon slatanja na Terminal 1. Može li mi neko reći gde mogu ostaviti prtljag da ne lutam po gradu sa njim.

Logicno na zeleznickoj stanici, s obzirom da putujes vozom. Samo proveri radno vreme na stanici pod obavezno!

Ne znam samo koliko ce to da kosta s obzirom da imas dosta prtljaga. Mene je pre 5 godina u Budimpesti isti prtljag kostao 4 puta vise nego na stanici u Pragu. Ipak, nemas izbora.

Ovo su informacije za ostavljanje prtljaga na Zapadnoj i Istocnoj z. stanici u Budimpesti.

Csomagmegőrzők

Tisztelt Utasaink!

Csomagmegőrzésre az alábbi állomásainkon van lehetőség. Őrzési díj minden állomáson egységesen:

minden megkezdett óra 100 Ft, de maximum 600 Ft/nap, valamint több napos őrzés esetén minden megkezdett napra 600 Ft-ot számítunk fel.

A részletes feltételekről az állomásokon munkatársaink bővebb felvilágosítást adnak.

Budapest-Keleti pu.

Belföldi pénztár

Cím: 1087 Budapest, Kerepesi u. 2-4.

Nyitvatartás: 00.00-24.00

Megjegyzés: Keleti pályaudvar áttekintő térkép

Jegykiadás: kézi

Csomagmegőrző

Nyitvatartás: 00:00-24:00

Telefon: 06 (1) 511-2131

Állomás épületén belül: megközelíthető

Megjegyzés: 6. vágány mellett

Budapest-Nyugati pu.

Belföldi pénztár

Cím: 1062 Budapest , Teréz krt 55.

Nyitvatartás: h-v:00:00-24:00

Jegykiadás: kézi

Csomagmegőrző

Nyitvatartás: csomagbevétel: 06:00-18:00 csomagkiadás: 00:00-24:00

Telefon: 06-1-511-4729

Állomás épületén belül: megközelíthető

Megjegyzés: McDonald's felöli oldalon a jegypénztári csarnok utáni váróterem

I prevod preko Google translate-a :spot:

Пртљага

Драги Гости!

Пртљаг а́ллома́саинкон следеће могуће. Обезбеђење јединствене стопе за сваку станицу:

100 фунти сваког сата, али и до 600 HUF по дану и више дана чувао све почело 600 HUF на дан наплате.

Детаљни услови станица особље пружити више информација.

Будимпешта-Келети Пу.

Фонд за домаћинство

Адреса: Будимпешта 1087, Керепеси у. 2-4.

Радно време: 00.00-24.00

Напомена: Источна железничка станица преглед сајта

Рачуноводство: приручник

Пртљага

Радно време: 00:00-24:00

Телефон: 06 (1) 511-2131

Станица у оквиру објекта: приступ

Напомена: 6 Лака стране

Будимпешта-Ныугати Пу.

Фонд за домаћинство

Адреса: Будимпешта 1062, Терэз дам 55.

Радно време: пон-нед :00:00-24: 00

Рачуноводство: приручник

Пртљага

Радно време: цсомагбевэтел: 06:00-18:00 цсомагкиада́с: 00:00-24:00

Телефон: 06-1-511-4729

Станица у оквиру објекта: приступ

Напомена: МцДоналдс страни карте сала, дневни боравак, након

Ovih dana je odnos evro-forinta 1evro - 267 forinti (HUF)

• 3 years later...

Da li neko ima novije informacije o ceni ostavljanja prtljaga na Keleti stanici ? Pedjalon?

da li je neko ostavljao prtljag na Keletiju više dana? Hteo bih iz Budimpešte da napravim izlet do Balatona na dva-tri dana, pa reko da ne vučem sve stvari. Da li to znači da za dva dana ubacujem 800/1200 forinti (manji/veći), za tri dana 1200/1800 itd...