Jump to content

Featured Replies

Posted

Dosao sam na ideju da se u ovoj temi ostavljaju kontakti i cene za smestaj svuda po svetu - hosteli hoteli pansioni i slicno.

Obzirom da svi putujemo svako ima iskustva u vezi smestaja. Savet ce svakome dobro doci

Ja trenutno saljem ovaj odgovor iz hostela 'Hikers hostel', u Velikom Trnovu, u Bugarskoj. Hostel je sasvim cool, interesantan, cist, sa non stop toplom vodom, doruckom, cistom i mirisnom posteljinom, peskirima takodje, onda hladnim :pivoooo: ... i sve to za takodje 10 EUR. Adresa je: 91 Rezervoarska str., Veliko Tarnovo, Bulgaria, a tel. 99 359 889 691 661, 99 359 888 450 061.

• Author

Ko se zadesi u Kusadasiju ili planira da ode tamo preporucujem hotel Dorukhan cena iznosi 7,5 evra za nocenje i dorucak

rezervacija se vrsi preko emaila [email protected] ili telefonom 0 (256) 6145529

Hotel se nalazi u samom centru, 50 metara od centralne dolmus stanice.

Odlicna tema i ideja!

U startu treba odvojiti granu i dodatno podeliti na dva kontinenta (retko ko je isao dalje). u te kontinente dodavati zemlje po potrebi.

tako cemo u startu dobiti sredjenu granu. nece biti pregledno ukoliko se budu samo nabacivale informacije.

• 4 weeks later...

Odlican hostel u Brasovu u Rumuniji:

Florin B&B (adresa je Str. Aurel Vlaicu no. 110, Bl.23, Sc. E, Ap. 6). Telefon sam nazalost zaturio.

Inace to je cetvorosoban stan. svaka soba ima 4 kreveta, televizor,... Velika kuhinja, dva kupatila. Veoma je uredno i cisto. Ja sam banuo kasno nocu i jedan od gostiju mi je dao broj telefona vlasnika. Bili su toliko ljubazni da su dosli da nas prime u 11 uvece (inace zive na drugom kraju grada)

Hostel (ovaj kao i mnogi drugi u RO i evropi) mogu se rezervisati preko: www.hostelbookers.com , www.hostelguide.com ,...

Samo za one koji ne znaju (sajt sa svim organizacijama ovog tipa):

www.hospitalityhome.org

• 1 year later...

kad god sam u USA ja uzmem Marriot hotele,ima ih svugde tj. rasprostranjenost im je kao i Hilton hotelima ali su jeftiniji od njih...U Dubrovniku definitivno hotel Petka,na pet minuta je od autobuske stanice i ,opet,jeftiniji nego neki drugi...U svakom slucaju ostaje i stari dobri privatni smestaj...ma sve se moze naci....

Sto se Berlina tice: Wombat hostel definitivno!

Mozda koji evro vise od 10( max 15) ,al savrsen je. Nov, cist, elektronski lockeri, u strogom centru, ma sve sto pozelis.

Imaju i svoje hostele u Becu i Minhenu, niasm bila, al ako su kao ovaj odlicni su.

• 10 months later...

Ako ste u potrazi za dobrim hostelom, a ne verujete slikama na sajtovima, evo sta moze mozda da nekom pomogne....

Ovo je izbor 10 najboljih hostela Svetske hostelijerske organizacije, a zasniva se na ocenma i kritikama sa sajta hostelworld.com. U konkurenciji je bilo 20.000 hostela.

Ja licno nisam bila ni u jednom od ovih, tako da vam samo prenosim tudje misljenje.

1. Travellers House, Lisabon

2. Rossio Hostel, Lisabon

3. Lisbon Lounge Hostel, Lisabon

4. The Riverhouse Backpackers, Kardif

5. Greg & Tom Hostel, Krakov

6. Sitting on the City Walls Courtyard House, Peking

7. Academy Hostel, Firenca

8. Goodnight Backpackers Hostel, Lisabon

9. Flamingo Hostel, Krakov

10. Mambo Tango Backpackers, Barcelona

• 8 months later...

mislim da bismo ovu temu mogli da koristimo da svako da preporuke super hostela u kojima je bio. znamo svi koliko na sajtovima za rezervisanje sve izgleda sjajno i slatko, a u stvarnosti je cesto drugacije. zato uvek vise volim da rezervisem hostel po preporuci. dakle, pisite ovde preporuke za vase top hostele.

ja cu da potvrdim da je prvi hostel sa liste iz prvog posta zaista super, bila sam letos u njemu u lisabonu. u samom je centru, namestaj je lep i nov, jedino je osoblje malo uobrazeno (valjda zbog te nagrade)...

predlazem i hostel u madridu koji je u samom centru na 5 minuta od SOL, ekstremno cist i uredan sa besplatnim netom na recepciji, i oko 18 evra za noc, a zove se Students Hostel Luis Velez.

hostel Mostel u Sofiji. Odlican hostel za te pare (10 eura), u centru grada, u vidu dvospratne kuce zidane u pseudoBalkanskom stilu 19. veka, malo teze da se nadje iz prve, al OK. Ne znam tacno koje godine, dal 2006 ili 2007, bio je u top10 u Evropi prema HostelWorld-u.

1. Youth hostel Rethymno na Kritu, recepcioner Ivan iz Niske Banje ce vam na svaki nacin izaci u susret.

2. Black sheep hostel u Kelnu, nesto kao 1.-jako dobro osoblje, uslovi....

3. Youth hostel Ana u Perisi, na Santoriniju. Sto se tice Fire, preporucio bih kamp koji vam pruza mogucnost koriscenja bazena za dz.

Definitivno NAJGORI je Stayokay Zeeburg hostel u Amsterdamu, zato sto je uzasno prljava posteljina.

1) Ars Hostel - Krakov.

Oko 10 evra u šestokrevetnoj sobi sa doručkom. Mali hostel, ustvari više kao veliki stan na prvom spratu sa nekoliko velikih soba kao spavaonica. Ormarići sa ključem. Velika dnevna soba sa televizorom, kompjuterom. Kujina. Ima 3 zajednička WC-a i 3 tuša. Besplatne ulaznice za noćne klubove. U prizemlju ima bar sa jeftinim pićima. Tu se služi i doručak. Osoblje je sjajno. Imao sam utisak kao da sam otišao kod nekog prijatelja. Lokacija je odlična. Odmah ispod Vavela, blizu reke Visle, na pola puta između centra i Jevrejske četvrti

2) Wombat's Lounge - Beč

21 evro u četvorokrevetnoj ili šetokrevetnoj sobi sa kupatilom. Ogroman, neverovatno čist hostel. Dobiješ karticu i njom sve otvaraš. Ulaz u hostel, ako se vraćaš kasno, vrata od dela hostela, vrata od sobe, ormarić. Bar u podrumu. Nalazi se odmah pored Westbahnhofa.

• 4 weeks later...

Grozan hostel, posebno s obzirom da je bio zimski period.

U Nici je i zove se Vila Sant Egziperi.

Hostel je renovirani manastir i to super zvuci, ali poenta je da niej bas mnogo renovirano. Naime, spavate u pravoj pravcatoj hladnoj celiji sa betonskim podom i prozorom koji izgleda kao procep za postu a ne prozor. Prljavo je, soba neociscena iako smo se cekirali tek uvece, cebad smrdljiva i nema ih dovoljno s obzirom da je temperatura u sobi gotovo kao na ulici. Na slici sobe je ludilo, veliki prozor, divan pogled, RADIJATOR itd. A u sustini uzas. Pritom je precenjeno jer su se kao nadobijali nekih nagrada za najbolji hostel, a sve mi se cini da su ih sami sebi dodelili.

• 1 month later...

Da li je neko bio u Yellow Nest hostelu, Barcelona? :) Ako bih ga u skorije vreme bukirala, cena bi bila dosta povoljna, jer putujem tamo tek u Julu :))

Pa da vidim da li je neko mozda nabasao na njega:))